Kezdőoldal » Szépség és divat » Egyéb kérdések » Az önbizalmam egyenlő a...

Az önbizalmam egyenlő a nullával. Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés
Szörnyű vagyok, inkább nem nézek tükörbe, mert nem azt látom, amit szeretnék (amit belém sulykolt a média...) Nem szoktam festeni magam, nem ügyelek az öltözködésemre, hogy előnyös ruhákat vegyek, nem figyelek oda magamra, mert nincs is kedvem hozzá, már teljesen feladtam...:( Van ebből valami kiútféle? Előre is köszi:)
2011. febr. 23. 16:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
kezdj el sminkelni, normális ruhákat hordani aztán lesz önbizalmad. ha ezekre odafigyelsz akkor minden oké lesz. bár sminkelni nem is muszáj, de ha pl szép a szemed akkor emeld ki.
2011. febr. 23. 17:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Attól nem lesz önbizalmad,ha még azt sem hozod ki magadból amit lehetne.Leírtad a bajt.nem figyelsz oda magadra,nem hordasz előnyös ruhákat.Akkorhát mitől tartanád magad szépnek?

Én sem vagyok az önbizalom magasfokán,de amikor megcsinálom a hajam,kiemelem a szemem és szépen felöltözök,akkor sokkal jobban érzem magam,mintha felcsapnám lófarokba a hajam,0.sminkkel és melegítőben mennék mondjuk iskolába.(bár van aki így is jól érzi magát)Ameddig nem adsz te is magadra,addig ne várj pozitív visszajelzéseket és a tükörtől se várj vmi fotomodellt.

2011. febr. 23. 17:11
 3/10 A kérdező kommentje:
Pont azt szeretném elkerülni, hogy egy megfestett valakit lássak. Saját magamat szeretném szeretni, úgy, ahogy reggel felkelek, és nem a kirittyentést.
2011. febr. 23. 17:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Akkor viszont elkell fogadnod azt ami van.. szeretni magad ugy ahogy reggel felkelsz... amugy ha kiemeled a szemed szemceruzával attol nem leszel egy kifestett plázacica:D
2011. febr. 23. 17:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Van kiút,bár nem könnyű...tedd pont azt,amit leírtál,hogy nem szereted csinálni.Nem szeretsz sminkelni,vagyis nem látod értelmét.Sminkelj! És öltözz szépen,alakíts ki egy stílust magadnak,amiben legjobban érzed magad.

Mi hárman vagyunk testvérek a családban,lányok,én vagyok a legkevésbé szép(legalábbis igy érzem magam).Nem vok tökronda,de nem vagyok megelégedve se magammal.Amikor azt mondták nekem,hogy miért nem sminkelet,akkor az volt a válaszom,hogy miért sminkelnék,azért hogy ha leszedem a sminket,megijedjenek az emberek?! :D. Ez igy visszatekintve vicces nekem,de nemrég még nagyon szenvedtem miatta.Meg azt mondtam,hogy minek öltözzek szépen,mikor ilyen fejem van,akkor kit érdekel,hogy milyen jó a hátsóm? Szeretnék valamit mondani:a szépség múlandó.Ezt vésd a fejedbe.Sok szép ember (tisztelet a kivételnek)nem kell senkinek,max kalandra,mert belül üresek.Te erre vágysz?

Kül lehet,hogy csak rosszul látod magad..bebeszéled magadnak,hogy ronda vagy.

A szép belső pedig virít,és megszépíti a külsőt is.A szó szoros értelmében.Régem mogorva voltam,s a szemeim valahogy picik,összehúzottak voltak-szomorú tekintetem volt.Ahogy elkezdtem érdeklődni a külvilág felé,a szemem sem volt szomorkás,lefelé görbülő többé,nem üres a tekintetem,hanem érdeklődő,csillogó,nyitottabb.Azt mondják,mintha egy másik személy lennék,szebb.Az arcbőröm beteges volt,khatott rá astressz,az idegölődés.Ami a külsőm miatt is volt.Amióta nem stresszelek annyit,az arcom is tisztább.A stressz kihat az egészségre,a kölsőre ugyanúgy,ahogy a belsőre.

Hidd el,tudom hogy érzed magad,mert ebben voltam kb 4 évet mire megtanultam másképp gondolkodni magammal kapcsolatban.Lehetetlennek tűnt,hogy valaha is kikerülök ebből,de most azt mondom,nem lehetetlen!

2011. febr. 23. 17:31
 6/10 anonim ***** válasza:
A hajaddal is kezdhetnél valamit :) nézz valami jó képet neten akinek tetszik a haja és menj el egy viszonylag olcsó fodrászhoz és megcsinálja.A haj is sokat dob az emberen! Szerintem ha szempillaspiráloznád a szemed + egy kis szájfény,az is nagyon sokat segítenne.Ruha téren mi a gond? nincs pénz,esetleg nem találsz normális üzletet? szerintem kicsit nézz a tükörbe,nézd magadon végig amin kéne változtatni,és tedd meg, ne félj az újításoktól! És mosolyogj sokat! Igyál sok vizet. sokat segít. Esetleg sportolj kicsit pl fuss.
2011. febr. 23. 17:31
 7/10 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy sokan nem értenek egyet velem, de ha kihangsúlyozod magadon azt ami szép, akkor máris elégedettebb leszel magaddal. Pl.: szemek (a szeme mindenkinek szép!), tapadós felső (ha szép az alakod), kivágott felső (azért ne vidd túlzásba), magassarkú (ha jól tudsz benne járni), a hajadat tűzd el egyoldalra (az mindenféle hajtípusból jól néz ki, dúsítja is a hajat látszatra, akkor is jó, ha szöszös a hajad). És a legfontosabb: húzd ki magad, mosolyogva köszönj az ismerőseidnek, akkor ők is visszamosolyognak rád, és az is jó érzéssel tölt el :)
2011. febr. 23. 17:38
 8/10 A kérdező kommentje:
Azta, ez tök jó, hogy mások is voltak/vannak ezzel így. A ruhával az a baj, hogy ami igazán tetszene, nem tudom megvenni, és nem is szeretek vásárolni, meg keresgélni olcsón jó dolgokat. Nem tetszik a testalkatom se, nem is tudom, hogy mi az előnyös... Azt sem tudom, hogy ronda vagyok-e, vagy csak én látom így, mivel simán el tudom képzelni, hogy van egy torz képem magamról. Megfogadom a tanácsokat, és igyekszem kinézni valahogy:)
2011. febr. 23. 17:41
 9/10 anonim ***** válasza:
Csapj bele a lecsóba és változtass a legszembetűnőbb dolgaidon.:):) Sportolj valamit, mert az veszedelmesen meg tudja ugrasztani az önbizalmat.:D Az a fontos, hogy ápolt légy, minimális patti, száraz bőrre testápoló, szőr hónaljból és lábról sztornó... ennyi a lényeg és felejtsd el a médiát, mármint ebben az értelemben.:) Ne higgy el mindent és fogadd el magad. Ha smink nélkül nem megy, akkor próbáld ki a sminkelést és majd eldöntöd, hogy jobban érzed-e magad tőle.:)
2011. febr. 23. 18:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Változtass ezen, szolid smink, szép ruhák, hidd el, a környezetednek is feltűnik majd, és ha megdicsérnek, attól nőni fog az önbizalmad :)
2011. febr. 24. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!