Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülői szigor. De hogyan?

Szülői szigor. De hogyan?

Figyelt kérdés

a szülői szigorról kell írnom ehhez várok ötleteket. pl. elveszi a gyerek telefonját, szobafogság, kiviszi a gépet a szobájából..

egészen durvákra is kíváncsi lennék

#szülő #szigorúság #szobafogsás
2013. márc. 23. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

eltiltja a barátjától/barátnőjétől

eltiltja a barátaitól (ha mondjuk szerinte rossz hatással van rá)

kihúzza a netet

ha kicsi, akkor nem kap csokit/desszertet

ami nekem durvának számít:

verés (nem egy-két pofonra gondolok, hanem arra, hogy üti ahol éri, vagy pedig szíjjal, vesszővel, stb...)

nem kap enni a gyerek

2013. márc. 23. 14:27
 2/6 anonim ***** válasza:
71%

Térj ki a szülői szigor hiányára is!

Nálam sajnos semmi ilyen nincs, éjszaka addig gépezek, amíg akarok, akkor megyek-jövök, amikor akarok, el voltam engedve találkozni egy 21 éves sráccal, akiről itthon körülbelül semmit sem tudtak, a körmöm géllakkos, de ha arnék, lehetne műkörmöm is, már évekkel ezelőtt melír volt a hajaban, 8 fülbevalóm van, a tetoválásra is gondolkodás nélkül igent mondtak, mindezt úgy, hogy 15 éves lány vagyok. Kicsit fura, hogy más szülők mindezen, sőt, kisebb dolgokon is rengeteget tűnődnek, mielőtt bármit is válaszolnának.

Gondolom, az is különös, hogy én ezt sajnálom, de ha az ember feleszmél, egy idő után rájön és érzi, hogy kellenének határok, és nevelés, mert pélául én is hiába igyekszem magamat nevelni és minél jobb emberré válni, ez nem mindig sikerül.

2013. márc. 23. 21:45
 3/6 anonim ***** válasza:
Felnőttként tapasztaltam egy buliban, amikor anyukám felhívott telefonon, hogy kb. hányra érek majd haza, hogy a szemben ülő szintén huszonéves lány sírvafakadt (jó, volt már benne kis alkohol), hogy őt soha nem keresték a szülei, és mennyire jó nekem, hogy még most is érdekli őket, hogy jól vagyok-e, és kb. mikorra vagyok várható. A szülői szigor nálam lassan apadt, fogtak és korlátoztak, de azért mehettek ide-oda. Engem sokáig feszélyezett. Aztán megláttam ezt a másik felnőtt nőt sírni és rájöttem, hogy nekem volt jobb fiatalkorom. Mert annál rosszabb nem lehet semmi, mint hogy nem érdekli a szüleidet, hogy mi történik veled, hol vagy, élsz-e még, vagy mi van...? A szülői szigor egy határig egészséges, és szükséges. EZ a határ nálam a fizikai fenyítésnél van. Engem soha nem bántottak, szerencsére. De szerintem aki üti a gyerekét, az már nem szülő, csak egy idegbeteg felnőtt, aki nem tudja megoldani a saját problémáit, és a feszültségét a gyerekén vezeti le. Aki pedig rá sem kérdez a saját gyerekére, a gyerek meg azt csinál, amit akar... nos, ott is felmerül bennem a kérdés, hogy az ilyeneknek minek gyerek? Az ember még a barátjával is többet törődik, hogy hogy van, és a barát, ha döntés előtt áll valamikor, megkérdezi a véleményed. A szülőtől ennél azért többet várna az ember.
2013. márc. 24. 13:43
 4/6 anonim válasza:
100%

A szülők gyakran elvesztik a fejüket. Pl. az én anyám agyonvert miután ésrevette, hogy töröltem a Facebookjáról egy nyavajás képet rólam, amit nem szeretnék, hogy más is lásson, de ezt mind azután hogy napokon át kérleltem, hogy törölje le. (Ugyanazt a gépet használtuk, sütije volt)

Azért ne verj meg senkit, ha máshogy is meg lehetne oldani, márpedig ez mindig lehetséges. Gondold el mindig mi történhet, ha ezt vagy azt teszed! Ne veszítsd el a fejed! Én pl. félek a saját anyámtól, mert folyton kitörnek dührohamai váratlanul, mert nem csináltam olyan házimunkát amit nem is tanított meg, hogy hogyan csináljam, aztán meg ha megcsinálom, akkor azért ordítja le a fejemet, mert még több munkát csináltam neki azzal, hogy elrontottam valamit. Előzd meg a hasonlóakat!

2013. márc. 26. 20:17
 5/6 A kérdező kommentje:
nekem ez csak egy dogához kell szerencsére
2013. márc. 26. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:

jajj

legyél már ötletes

írj olyanokat pl:. amik neked v. oszt.társaidnak szr lenne.

pl. ebben a korban a géphez meg a telefonhoz vannak nőve az emberek--> telefon elvétel, gép lekódolása /azzal ha a szobájából elviszik a gépet nem sokra mennek/

tanulás, felmondás stb.

2013. ápr. 3. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!