Vennétek 12 éves gyereketeknek okostelefont/tabletet?
Ha igen, miért? - ha nem, miért?
Mit vennétek neki inkább?
Keresztgyerek 9 évesen tabletet kapott. Jó ilyen gagyi, kínait kapott. De úgy gondolom, hogy még ahhoz eléggé gyerek. Bár egy 12 éves is kicsit az szerintem.
okostelefon minket. Inkább valami olyat ami viszonylag elfogadható neki is de már olyan régebbi típust. Ok: azok jobban bírják a strapát. Azért valljuk be egy 12 éves annyira nem megbízható. Sokszor elejti meg nem akarom tudni mit csinál vele/rajta amire egyébként nem való.
Mondjuk ezek az okostelefonok már lassan mindent tudnak csak azt nem amire kéne.
11-es vagyok
laptop,számítógép: Őszíntén szólva én úgy nevelném a gyerekem, hogy nem jó az és napi szinte 0.5- 1 órát engedém elé. Annyira meg fölösleges lenne venni neki.
Tabletet vennék, de csak otthon használhatná vagy ha együtt megyünk valahova akkor hozhatná. Még akkor is megvenném neki ha ban számótógépe, mert tényleg nagyon jó.
Okostekefont biztos nem vennék egy 12 évesnek. Ezel legalább egy-két évet várnék. Persze kapna telefont, nem a legroszabat, de nem is egy ilyen drágát. Én nem merném megkockáztatni, hogy elhagyja. Meg még iskolában is ezzel játszana.... szerintem ez még nem kell egy 12 évesnek.
12 évesnek egyiket sem, mert nincs rá szüksége!
Sima feltöltőkártyás mobilt kapna, hogy el tudjuk egymást érni, ha szükség van rá.
Nekem 9 és 11 évesek, 4 hónapja kaptak okostelefont. A nagyobbnak már volt egy használt mobilja egy évig, láttam hogy vigyáz rá.
Igazából nem akartam először ilyet venni, de amikor bementem a boltba (külföldre költöztünk és borult a régi életünk, ezért kellett új mobil mindegyikünknek, hogy el tudjuk egymást érni) és rámutattam hogy milyen árkategóriából választhatnak, az alig volt olcsóbb annál, amit magamnak néztem ki. Úgy voltam vele, hogy akkor legyen ez mindenkinek, és akkor nincs rinya, hogy mikor lehet okostelefonom. Jobb is, hogy hármunknak tök egyforma van, így a töltés és a kezelése is egyszerűbb mindannyiunknak.
Nem bántam meg, nagyon szépen vigyáznak rá, állítom az enyém többször esett le, mind együtt a kettőnek. Ráadásul néha jól jött, mert sokszor vinnem kellett magammal őket ügyintézni és akkor lefoglalták magukat.
Tabletet azért nem vettem mert jó a mobiljuk, más játékra meg itt a laptop, annyira még nem éreztem hiányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!