Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Sok szülő miért azzal bünteti...

Sok szülő miért azzal bünteti a gyerekét, hogy elveszi a telefonját?

Figyelt kérdés
Persze, nevelni kell. De azzal, hogy elkobozza pár hétre a telefont? Mi értelme van? A telefon talán az az elektronikus eszköz amire bármikor szükség lehet. Mi van ha bajba kerül? Rosszul lesz valahol? stb.

2013. márc. 19. 19:44
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
63%
én bőven meg vagyok a telefonom nélkül mármint most is vna de nem olyan mint a mai kamaszoknak mert volt egy androidos de véletlen össtözertem ezért maradt a régi sima amin nem lehet internetezni nincs rajta wifi csakk hívni lehet vele! én meg vagyok de néha jól jönne rajta játszani unalmamba
2013. márc. 20. 15:28
 22/29 anonim ***** válasza:
50%

Tényleg nem túl reális a tinik részéről azzal takarózni, hogy "mi van, ha valami történik?"

Több szempontból is:

1. Amit már mondtak, ha megtámadnak, akkor a telót viszik kb először

2. 10 emberből 8 egy ilyen váratlan helyzetben sajnos "ledermed", és nemhogy telefonálni nem fog, hanem azt is elfelejti, hogy fiú-e, vagy lány.

3. Ha támadásnál van annyi időd, hogy elővegyél egy telefont, feloldd a billentyű/képernyőzárat, majd gyorstárcsázóval felhívd a szülődet, megvárd amíg kicsöng, felveszi, ezután felfogja a mondandódat és kiér eléd, akkor az a támadó vagy ritka bamba lehetett, vagy még nagyon messze volt - esetleg még ő maga sem tudta, hogy te azt hiszed, meg akar támadni, mivel eszébe sem jutott ilyen:) Ez a konkrét esetet leírónak szólt.

De általánosságban ha van (lenne) időd a fentiekre, akkor azért nagy pirospont jár, mert ELŐRE felismertél egy veszélhelyzetet, és reagáltál rá. Ha nincs telefon nálad, akkor ez az idő elég kell, hogy legyen a helyzet elkerülésére is: menekülésre, egy bolt keresésére ahová bemehetsz, buszra felszállni, stb.

He pedig már megtámadtak, akkor úgysem lesz időd telefonálgatni, szóval megint tök mindegy, van-e nálad, vagy nem.

Szóval ha a gyerekre csak ez hat, akkor miért ne lehetne ezt a büntetést alkalmazni?

2013. márc. 20. 15:34
 23/29 anonim ***** válasza:

Mondjuk én alapból nem telefonáltam annyit kamaszkoromban, hogy a telefon elvételt hatalmas büntetésként éltem volna meg.

Szerintem több értelme van az olyan büntetésnek, hogy nem mehet X hétig suli után sehova, vagy nem mehet bulizni.

2013. márc. 20. 16:34
 24/29 anonim ***** válasza:
57%
az a baj, h a telefonnak nincs meg az a súlya, hogy ha elveszik, akkor úúristen, meghalok!!! suliban? elkéri a másiktól.. arról felmegy fb-re, az iskolai könyvtárak mindegyikében van gép, de ha más nem akkor informatikán fbzik, szóval igazán nincsen az a megalok, csak inkább zavaró... egy kamasznak ha azt mondják h na kisfiam, az elkövetkezendő 3 hétben sehová nem mész-hétvégén sem, az sokkal nagyobb büntetés...16/L
2013. márc. 20. 16:34
 25/29 Emberek ***** válasza:
32%
az utolsó válaszolónak nagyon is igaza van, mert ha elveszik valaki telefonját, akkor talál másik utat ahhoz, hogy kielégítse az igényeit. és inkább a szobafogság a legrosszabb büntetés. a telefonmegvonás semmi ahhoz képest
2013. márc. 21. 16:21
 26/29 anonim ***** válasza:
62%

Kár, hogy akárhány kamaszt ismerek, nem tartja be, mert "korrepetálásra mentem, segítettem az ofőnek, elhúzódott a vizsga...." A szülő pedig csak nem lehet a nyomában egy ilyen idős "gyereknek".

Egyébként szemét szkeptikus dög vagyok, de elképzeltem a jelenetet, ahogy valaki bugyijában turkálnak, ő meg közben telefonál apucinak, és tájékoztatja, el is mondja hol van mi történik, a molesztáló pedig hagyja. Nagyon abszurd.

2013. márc. 21. 20:43
 27/29 anonim ***** válasza:
49%

"Egyébként másik a zsebpénz. De tuti erre is találtok valamit, hogy mért ne."

Ez bizonyos téren hlyeség. Nekem pénzt se adnak. Csak amiket összekuporgatok. /nyári munkából innen onnan/

2013. márc. 24. 12:12
 28/29 anonim ***** válasza:
88%

Azért, mert nagyon sok kamasz ma már szabályosan telefonfüggő. Éjjel-nappal azt nyomkodják. Láttam már baráti társaságot, hogy ültek az asztalnál, és ahelyett, hogy mondjuk beszélgettek volna, azt a sz@rt nyomkodták.

A szülők meg általában úgy nevelnek, hogy elveszik, lekorlátozzák azt a valamit, amit a gyerek annyira szeret, hogy megtanulja mi merre mennyi.

Tőlem, ha elvennék a telefonomat, csak azért lennék hisztis, mert én azon szoktam zenét hallgatni, ha megyek valahová, és utálok zene nélkül utazni.

2013. márc. 26. 15:23
 29/29 noémi21 válasza:
59%
Az én lányom 12 éves ő is szokott hülyeségeket csinálni én nem csak a telefonját szoktam elvenni tőle hanem nincs se gép se tv utána ő szokott jönni bocsánatot kérni.
2013. ápr. 2. 13:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!