Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok és szülők, ezt már...

Kamaszok és szülők, ezt már olvastátok? Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
[link]

2013. febr. 28. 12:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Meg kell tudni találni az arany középutat.
2013. febr. 28. 12:36
 2/11 senior24 ***** válasza:
25%

Hát kis barátom,tudod valaki nem teheti,nem tehette meg h apuci anyuci kinyalja a kedves csemetéjének a p'csáját.

Tudod valakinek korán fel kell nöni,mert nincs más választása had ne részletezzem h mennyire de k'vára jo és kényelmes elkényeztetett gondtalan életetek van!!

Anyuciék nélkül meg megdöglenétek.

Komolyan mondom h szoktam hallani h miken sirnak a maiak.Nevetséges.DE AZ IGAZI PROBLÉMÁKKAL MÉG NEM TALÁLKOZTAK!!És addig amig apuci anyuci eltart és élősködtök rajtuk,mert k'rvára nem akartok dolgozni semmiért,de elvárjátok h minden a p'fátokba legyen adva,ugy h meg sem érdemlitek és ne a két szép szemetekért kapjátok,addig igazi problémátok nincs,csak azt hiszitek!Igy marha könnyü.Igy mindenki megcsinálja!!!

És meddig kellene kiszélesiteni az elkényeztetést?30 éves korig?vagy 40-ig?

Érdekes nekem sem volt választásom és mégis tuléltem és sokkal komolyabb és felelősség tudóbb tisztességesebb ember lettem,nem ugy mint a maiak többsége.

Had ne meséljem el életem sztoriját!!

Nem mondtam el a teljes véleményem,de nevetséges h a szülők milyen tulzásba viszik az elkényeztetést,utána meg jönnek sirni gyakorikerdesekre,h mit csináljon,mert a gyereke sz'rba sem veszi ugy beszél vele mint a kutyájával,és 13 évesen felhuzták Siófokon egy hatalmas farokra és most terhes.

Grat!!!

2013. febr. 28. 15:49
 3/11 senior24 ***** válasza:
44%

A másik meg azt hiszik h a tulzott mértékü elkényeztetés semmilyen mértékben nem torzitja el a gyerek mentális egészségét!!

Tévedés!!!

2013. febr. 28. 15:52
 4/11 anonim ***** válasza:
86%
Senior kérlek éld ki máshol a gyermekkori traumáidat. Nem láttam még tőled értelmes választ, csak azt wall of textben, hogy milyen rossz mindenki aki boldog, és bezzeg te... Részben igazad van, de a túlzásokba esel, és az ahogy ezt mind kifejted. Tudod írásban át lehet olvasni a szöveget, nem kell indulatból írni, úgy hogy minden második szavad káromkodás. A cikk pedig szélsőséges példákat is felhoz szerintem, de igazat adok neki. Láthatjátok mit művel a túl korai önállósodás
2013. febr. 28. 18:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Úgy gondolom rengetegen vannak szélsőséges helyzetbe. Rengeteg családnál láttok olyan dolgokat amiket túlzásnak érzek.

Az én családomban is meg van ez. Nálunk a családban engem a szülők jobban féltenek az átlagnál. Ennek úgy gondolom az az oka, hogy beteg vagyok.

Én iszonyatosan szeretnék teljes életet élni de anya ezt eléggé nehezen fogadja el. SOkszor én úgy érzem, hogy nem engedik, hogy felnőljek a saját tempómba. Ezek olyan apróságokon múlik hogy 18 évesen alig lehetnek saját döntéseim /pl:. továbbtanulásba/

De érzem hogy mégis mindig egy kicsit jobban engednek mint azelőtt. Régen /mikor nem voltam 18/ egyedül nem mehetem bulizni. Fater mindig kísért mindenhova. /ez zavart nagyon/ Így szinte sehova nem jártam. Mostanában meg pont fordítva. Tudja, hogy tavaly is szerettem volna egy olyan koncertre menni amin az egyik kedvenc egyttesem van. Most jelenleg ott vagyunk, hogy nem kérem és elküld.

Szóval bizonyos térren engem fognak de még is kivan nyalva a seggem. De ez a tesómnál is így van. Talán nála kicsit jobban.

De mondjuk nálunk ez még ok. Lehetne rosszabb is.

18l

2013. febr. 28. 18:05
 6/11 anonim ***** válasza:
39%
Seniorral semmi gond nincs teljesen normális válaszai vannak,igaza van az esetek 99%ában.
2013. febr. 28. 19:24
 7/11 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem túl bonyolítják a dolgokat ahogy manapság mindig.Persze nem sírok a 10 éve gyerekem vállán,hogy elváljak-e a férjemtől vagy ne,de egy 10 évesen segítsen be a házmunkába kísérje haza a tesóját suli után,meg lehessen kérni dolgokra és legyen kötelessége,nyilván nem valami hatalmas de legyen.Mostanában kitalálták nem szabad rászólnia gyerekre,ráütni a fenekére,nem szabad nevelni,meg kérni valamire mert sérül a lelke.Fenéket sérül attól biztosan ha elkényeztetik és kiszolgálják rabszolgaként.Meg kell találni az aranyközéputat ahogy az első is írta.Legyen meg a szülő és a gyerek szerepe,de a gyereknek ne csak jogai hanem kötelességei is legyenek,és legyen meg a tisztelet a szülő iránt,nem úgy ahogy itt írják 14 éves csitri visszabeszél meg megveri az anyját..felháborító
2013. febr. 28. 19:30
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Senior, nézz magadra. Pont tökéletes példa vagy, hogy a cikkben leírtak miért nem egészségesek.:)
2013. febr. 28. 19:40
 9/11 anonim ***** válasza:

egy rossz gyerekkoron túl lehet jutni.

mindenki szerez traumákat gyermekként, akár így, akár úgy...

A probléma abban van, amikor a felnőtt az elfogadhatatlan viselkedését gyerekkori hányattatásával magyarázza. Nem mentség. Mindenki sérül. Az is, akit túlságosan óvnak. Ez elkerülhetetlen.

Annyit kell ezzel is foglalkozni, amennyit feltétlenül muszáj. Ahogy mondani szokták "Aki mindig a múltba néz, az seggel megy a jövőbe."

2013. márc. 1. 10:54
 10/11 senior24 ***** válasza:

Hallod te hány éves koráig nyalnád a s'ggét?És mikor hagynád önállósodni?Hm..?

Kiváncsi vagyok!Ird meg kérlek!És még annyit h miért nyalod ki a s'ggét egészen mondjuk 25 30 éves koráig?

30?

Gyermekkori trauma?t!Jé és mégis tuléltem!Lehet h mai napig megmaradt bennem,de pont ezért tudom azt mondani h ezrednyi résznyi problémáik sincsen mint az enyém volt és már meg akarnak dögleni!Miért?Mert ahhoz szoktak hozzá h anyuci kinyalta 30 éves koráig a p'csáját és IGAZI PROBLÉMÁVAL még ne is találkoztak.!!ÉS amikor arrol nyilatkozik egy 39 éves nö,h nem tudná h mi lenne vele anyuci nélkül?Nem szánalmas?39 éves és ha nincs anyuci akkor megdöglik?Akkor mikor akarnak felnöni?Tudod a jobol is megárt a sok.De a mai modern androidos szülök már tulzásba viszik,aztán jönnek a gyakorikerdesekre megkérdezni h mit csináljon a gyerekkel,mert lassan már a csillagos eget követeli,13 évesen felhuzták egy vastag farokra és terhes és ugy beszélnek vele mint egy koszos r'banccal és elvárják h vigyed be nekik a kaját a szobájukba vagy h kenjenek meg nekik egy kenyeret,mert akkor kiirom face-re h anyuci k'rva,apuci köcsög.És elvárják az akár több tizezer ft-os zseppénzt,ugy h meg sem érdemlik,semmit nem is akarnak segiteni vagy csinálni,ugy gondolják mindenhez van joguk,de felelösség az nincs.Ha valami kudarc éri öket ami a saját hibájuk például,akkor a másikkal b'szik ki,mert egyszerüen igy érzi jol magát,nem tudja h a helyes ut,és még sorolhatnám a sok jellemtelen kis sz'mét viselkedést,amit az elkényeztetés hoz ki az emberben.Miért?Mert anyuci elfelejtette bevinni neki a kaját,vagy mert egyszer nemet mondtak.Ja és h miért ilyen elcseszett a gyerek viselkedése és h hol szurták el!!!kisbarátom te néztél már körül a világban???????????Mit látsz?Hm..?Jellemezd a fiatalok nagy részét!!!!!!Te ugy gondolod h ezek f'sza emberek és azok lesznek?Sajnállak!Te is hasonlo lehetsz!

Én elfogadtam már azt h mi történt velem gyerekkoromban és tudod b'zd meg,pont ezért van viszonyitási alapom,pont ezért tudom megállapitani azt h mennyire egy kis senkiházi életképtelen nyavajgo,kis naplopó,anyuci-függö és elkényeztetett sz'rcsimbók van,akik minden nap a T-mobilban vannak,mert van két szép szeme és kap érte egy Ipodot.Tudod barátom én azt mondom el mindig(lehet h káromkodva,de ne ebbe kapaszkodjál,hanem a tényekre)h k'rvára el torzulnak azok is akik kib'szottul indokolatlanul el vannak kényeztetve.Nehogy azt hidd h nincs rossz hatással a gyerekre a majomszeretet vagy az indokolatlan elkényeztetés és az h nem hagyjátok önállósodni,mert Uristen mi baja lesz szegénynek hiszen kicsit megázott a nyári esöben.

2013. márc. 2. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!