Szülők ti tudtok az iskolai vizsgálatokról? Szerintetek mikortól, milyen vizsgálatoknál kellene az orvosoknak, iskolának már szülői belelegyző nyilatkozatott kérnie?
Iskolai vizsgálaton miért vizsgálnák a nemi szervét?
Nem jártam régen iskolába de nálunk ilyen soha nem volt csak oltás, magasság, vérnyomás, látás vizsgálat volt.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__39830..
Itt is találtam egy hasonló kérdést.
A szülőknek azért bele kellene szólniuk a vizsgálatokba,nyilatkozni,élni a jogaikkal hogy meddig mehet el a gyereküknél egy orvos.A gyerekek érzéseire is oda kellene figyelni.Azért szülői hozzájárulás nélkül bizonyos területeken ne vizsgálodjanak már.Kellene egy határt szabni.
nálunk volt egy vizsgálat,csak öv felett kellett levetkőzni.
nem örültem túlzottan neki, mikor tesi előtt közölték,hogy ne csináljunk semmit hanem húzzunk fel az orvosiba.
túlélhető volt, nem vagyok kifejezetten szégyenlős, de a bugyim nem lettem volna hajlandó levenni...
közöltem volna,hogy nem, ha annyira fontos a vizsgálat a nőgyógyászom elvégzi...
17/L
Te jó ég ilyen vizsgálatok is vannak?Még nem is hallottam róla...
Én most vagyok nyolcadikos,nekünk a gerincünket vizsgálták meg,hogy nincs-e gerincferdülésünk.Ehhez le kellett venni mindent felülről.De mi egyesével mentünk be,amíg meg nem vizsgáltak minket, addig kint vártunk az előtérben.Értelemszerűen először voltak a fiúk,ők aztán felmentek az osztályba és utána jöttünk mi, lányok.Egyik osztálytársam megkérdezte a doktornőtől,hogy a mellünk növekedését is vizsgálják-e,mármint,hogy minden rendben van-e vele,de a doktornő azt mondta,hogy ő nem tud külön ilyen vizsgálatról.Szóval csak látás,pulzus,súly,magasság mérés volt nálunk.Remélem nem lesz ilyen gimiben...
14/L
Nem dramatizálom túl,de igen sok esetről lehet hallni,és bizony egy általános iskolás gyerek nem meri még kinyitni a száját és szólni,és a szülők meg nem igen néznek körül abban a témában,hogy a gyerekeknél milyen vizsgálatok vannak,mire nem kötelezhetik őket,vagy milyen oltásokat kapnak.Itt ferde hajlamról senki nem beszélt,de vannak vizsgálatok amik már igen is túlzás számba mennek és eléggé sértőek.Pár hónapja pl az egyik rádió adón ment beszélgetés orvosok között az oltásokról is,hogy még mindig kapnak a gyerekek olyan oltásokat amiket más európai országban,amerikában is rég eltöröltek,mert mellékhatásai vannak és arról is beszélgettek hogy nem jó a túl sok fölösleges oltás,mert az immunrendszert gyöngitik le,sokkal több oltást adnak a gyerekeknek mint más országokban.
Nem hinném hogy túl dramatizálnám,hidd el nálatok az osztályban is van jó pár lány aki nem szeretne egy száll cicibe lenni a többi osztálytársa előtt,90%-unk ilyen,a felnőtteknél is,hiába írod csak gerinc vizsgálatnál kell levenni a melltartót,de azt is leírtad,4-5 lány megy vizsgálatra be egyszerre,tehát kb mindent látnak és elég kellemetlen sokaknak,még ha más előtt nem is vallják be és ez más helyeken is így van,aztán beszéljünk arról is hogy egyszerre egy gyereket tud az orvos megvizsgálni,attól hogy ott áll még 4 a hátad mögött attól nem lesz gyorsabb a vizsgált,viszont kellemetlenebb lesz az már biztos.Szerintem a te osztályodból és más osztályokból is a legtöbb gyerek egyenkénti vizsgálatot szeretne és azt hogy csak annyira és annyi időre kelljen levetkőzni amire valóban szükség van,csak nem mernek szólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!