Miskolci mamik kell az orvostól papir hogy megtudjuk csinálni az apasági nyilatkozatott vagy elég a kiskönyv?
Szia! Én ugyan nem miskolci vagyok, de a héten kérdeztem meg az anyakönyvi hivataltól hogy pontosan mi kell.
Az anyuka és apuka személyes megjelenése.
Apuka: személyi igazolványa + lakcímkártyája, születési anyakönyvi kivonata
Anyuka: személyi igazolvány + lakcímkártya, születési anyakönyvi kivonat, vagy a terhesgondozási kiskönyv, amit csak akkor fogadnak el, ha benne van pontosan a fogantatás napja (ucsó mensi első napja), a szülés várható napja, valamint az orvos aláírása és pecsétje. Ha ez nincs benne, akkor a dokitól kell egy igazolás.
Tőlem még azt is megkérdezték, hogy nekem milyen a családi állapotom. Gondolom azért, mert ha házas lennék és nem a férjemtől lenne a gyerek, akkor lehet, hogy kellene még egyéb papír is, de ezt nem ragoztuk tovább, mert hajadon vagyok, és a páromtól van Pöttömke, aki az apasági nyilatkozatot is teszi.
Ez kell Debrecenben. De szerintem máshol sem kérnek mást, vagy másképp, mert ez központi.
Valamint még azt is mondták, hogy ha ugyanott születtél (abban a városban), ahol a nyilatkozatot teszitek, akkor ott helyileg letudják kérni az adataimat, de nálam ez nem így van, így feltétlen kell az anyakönyvi kivonat.
Remélem, segítettem.
Boldog babavárást és könnyű szülést!
Nem teljesen Miskolc, pár kmre tőle. :D
Nekünk ami kellett:
Apuka-anyuka személyesen, személyi igazolvány, lakcímkártya. A mi születési anyakönyvi kivonatunk nem kellett.
Az orvostól egy igazolás, a fogantatás vélhető időpontjáról, a terhesség hetéről, és a szülés várható időpontjáról.
A polgármesteriből egy családi állapot igazolás, hogy hajadon vagyok.
A kiskönyv sem kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!