Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők ti tudtok az iskolai...

Szülők ti tudtok az iskolai vizsgálatokról? Szerintetek mikortól, milyen vizsgálatoknál kellene az orvosoknak, iskolának már szülői belelegyző nyilatkozatott kérnie?

Figyelt kérdés
A gyerekek nemiszervét érintő vizsgálatokról,a meztelen vizsgálatokról mi a véleményetek?Nem kellt bennetek felháborodást?A gyerek érzésébe belegondoltok,átbeszélítek vele?Magatokkal szemben is korrektnek tartanátok ha az üzemorvosi vizsgálatba is bevezeténék ezen vizsgálatot?
2013. febr. 10. 19:09
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mégegyszer kihangsúlyoznám ferde hajlamról,vagy pervezitásról nem beszéltem és beszélek amikor felhoztam a nemiszervek vizsgálatát.Ezt amúgy arra hivatkozva végzik,hogy nemileg milyen fejlett a gyerek,de ehhez szerintem semmi közük nincs és erről értesíteni kellene a szülőket,fiúknál úgyanúgy,mert ott fitymaszükületi vizsgálatra hivatkoznak úgyebár.Én arról beszélek kell hogy legyen stop a vizsgálatoknál,ahol már csak a szülő dönthet hogy engedi vagy sem.Perverzióról nincs szó nyomatékosan kifejezném.
2013. febr. 11. 18:54
 12/14 anonim ***** válasza:
A szülőkről úgy beszélsz, mint normális, döntésképes, törődő emberekről. Meglepődnél, hogy hány százalékuk tenne magasról arra, hogy kettesével vagy négyesével vizsgálják őket. Max. a balhé kedvéért viselkedne egy -kettő úgy, hogy "jah, tényleg, ez ellen lépjünk fel". A maradék egyharmad meg tojna rá magasról. Arról meg nem si beszélve, hogy a felsőlégúti megfázáson kívül hányszor megy el egy tinédzser 12-17 között orvoshoz? Kb. soha. A fitymaszűkületet meg nem is nézik, még akkor sem. Valamikor meg meg kell, mert ha nem szűrik, nekik lesz rossz. Ideje felfogni, hogy ez a gyerekek érdekében zajlik. Ha pedig egyesével akarnak menni, menjenek egyesével. Rajtuk múlik. Csak ki kell nyitni a szájukat. A vizsgálat pedig kötelező, és nem szemétségből zajlik.
2013. febr. 12. 09:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Az oltások gyengítik az immunrendszert? Ez nekem fura. Úgy tudom, hogy azt egészíti ki, azzal hogy ellenszert hoz létre.

Nálunk fiúknak boxerig kellett levetkőzni, lányokat nem tudom. Nekünk azért volt erre szükség, mert megnézték, hogy van-e valami a bőrünkkel. (Ez meg is érthető.) Ja, meg a mérlegre is boxerben álltunk. Egyszerre 2-3 fiú volt bent. (Most nem tudom, lehet van akinek kellemetlen, engem nem zavart, de nem vagyok egy túl szégyenlős srác.)

14/F

2013. febr. 12. 22:44
 14/14 A kérdező kommentje:
Továbbra sem tartom normálisnak hogy iskolai orvosi vizsgálatként a fiatalok nemiszervét nézegessék,lányok esetében sem.Szerintem kell igen is egy mértéket szabni,azt meg nem kérni kellene hogy egyesével vizsgálják a fiatalt,ez ugyanolyan alapvető joga mint egy felnőttnek.Szerintem egy felnőtt sem szeretné,ez nőkre igaz a leginkább hogy félmeztelenül a kolleginája előtt vizsgálják meg,vagy férfiaknál sem tetszene ha a kollega előtt nézelődnének a gatyájukba.Szerintem igen is kell stopot szabni,hisz ezek alapján akkor bármire hivatkozva elmehet egy vizsgálat csak azért mert diákról van szó,később meg a felnőttekre úgyanúgy kiszabadhatnák hisz megmagyaráznák a felnőttek sem mennek erre vagy arra a vizsgálatra.Nem tudom én szülőként nem hagynám akárkire rá a gyerekem nemiségét érintő vizsgálatot.Mindenre rá lehet fogni hogy az érdekünk,ezek alapján a legdurvább vizsgálatokra is rá lehetne indokként venni minket felnőtteket is,végbél tükrözés,prosztata vizsgálat,gyomor tükrözés,hisz rák is kialakulhat,daganat,mindjárt mell vizsgálat a munkahelyeken.Bocs,de stopot kell szabni,mert indokot mindenre lehet találni.
2013. febr. 16. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!