Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most mit csináljak? Nagyon...

Most mit csináljak? Nagyon kiborultam:/

Figyelt kérdés

Bocsi kicsit zavaros lesz de ezen most tényleg kiborultam mert ez nekem nagyon fontos volt.

Van egy barátom aki eléggé messze lakik és tavaszi szünetben terveztem elmenni hozzá. Ezt anyuval megbeszéltük akit eléggé sokáig kellett győzködnöm de végülis belement (néhány feltétellel amik most kicsit hosszúak és nem is annyira lényegesek) . És ennek annyira de annyira örültem mert már nagyon régóta ismerem őt és tök rég láttam utoljára (már találkoztunk persze:)) . Közbe volt egy könyv, amit nagyon imádok az utolsó kötete most jelent meg és mivel volt rá pénzem gondoltam hogy megrendelem ami mindennel együtt 4500 FT. és pont annyi zsebpénzem van. Ma anyunak mondtam hogy hétvégén megbeszélhetnénk ezt az utazást mert úgy volt hogy jövőhétvégén megyünk..Erre pedig azt mondta hogy hogy tudnánk így elmenni ha az összes zsebpénzemet elköltöm erre a könyvre és hogy erre egyáltalán nincs mos pénzünk.

De hónapokkal ezelőtt megígérte! Azzal a barátommal is annyi mindent elterveztünk arra a hétvégére! És ha tudtam volna nem rendelem meg azt a könyvet az nem fontos és ha tehetném visszavonnám a rendelést ( a könyv még nem jött meg) de nemhiszem hogy lehet és nemtudoooom:S De anyu nekem erről nemszólt hogy kell az utazásra a zsebpénzem. És nemtudom mennyire nincs pénzünk tényleg, de most mit csináljak?? Hónapok óta erre vártam és ez nekem nagyon fontos..14L.

2013. márc. 11. 07:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
28%
Miért is anyukanak kellene fizetni a te utazásodat? Igaza van.
2013. márc. 11. 08:00
 2/14 gelazso ***** válasza:
36%
egy gyereket nehéz nevelni 3 éves kora után
2013. márc. 11. 08:01
 3/14 anonim ***** válasza:
37%
Nincs igazad. Gondolkodni kellett volna. Ha elköltöd a pénzed, az a te hibád. A könyv megvárt volna. Ha meg amúgy sem álltok jól anyagilag, pláne nem kéne elkölteni a pénzed, majd követelőzni. Nem vagy 8 éves!
2013. márc. 11. 08:12
 4/14 liony20 ***** válasza:
31%
ha kapsz zsebpénzt akkor gyűjtögesd az utazásra... szerintem ne akadj ki bár hiába mondjuk neked mert én nem kaptam zsebpénzt szerencsés vagy hogy te igen... azért is van ez hogy kapsz hogy talán megtanulj bánni a pénzel hogy te is tapasztald meg mennyit ér.. és hogy mire költsed.. a könyv nem hülyeség de ha beterveztél valamit akkor nem várhatod el anyukádtól hogy azt is ő állja... a luxus cikkeket magadnak kell ... a szükségletet meg úgyis megkapod tőle
2013. márc. 11. 08:14
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
Zsebpénz. Azért kapod, hogy ha szükséged van valamire, vedd meg belőle. Ebbe beletartozik a könyv is, a vonatjegy is. Örülj, hogy kapsz egyáltalán pénzt. Majd elutazol máskor.
2013. márc. 11. 08:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem miért kell így nekiesni a kérdezőnek.

Nem ennyire fekete-fehér minden. Nem tudjuk, hogy náluk korábban mi volt a szokás. Amikor én 14 éves GYEREK voltam soha nem magamnak kellett finanszíroznom a kirándulásomat. Én is nagyon meglepődtem volna, ha várok egy programot és utólag közlik, hogy nekem kell kifizetnem. Igaz zsebpénzem nem volt, de esetleg kaptam szülinapra, névnapra a rokonoktól, ha ebből vettem egy könyvet, vagy fagyit akkor sem mondták, hogy nem mehetek osztálykirándulásra. Nálunk ez volt a szokás. Ha a kérdezőnél is így volt eddig, akkor nyilván most meglepetésként érte ez.

Kedves Kérdező!

Még csak 14 éves vagy, nem érthetsz mindent a felnőttek világából. Sajnos sokszor megesik egy felnőttel, hogy bármennyire szeretne többet adni a gyermekének valami miatt nem sikerül még akkor sem ha megígérte. Anyukádnak lehet, hogy most anyagi gondjai vannak, de biztosan nagyon szeret téged. Ülj le vele, mond el neki, hogy nem gondoltad, hogy neked kell fizetni az utat. Kérdezd meg, hogy esetleg nem tudja-e most megelőlegezni és utólag visszaadod majd neki a zsebpénzedből. Kérd meg, hogy segítsen a könyv visszamondásában, hátha van még rá lehetőség. Ne haragudj rá akkor sem, ha most nem jön össze.

2013. márc. 11. 08:37
 7/14 anonim ***** válasza:
71%
Ha interneten rendelted meg a könyvet akor vissza tudod mondani ,a vidéki találkozodnál meg mikor mikor rábeszélted anyukádat akor kellet volna megkérdezni hogy fizeti e az utatt,vagy te fizeted.
2013. márc. 11. 09:41
 8/14 A kérdező kommentje:

Oké, akkor félreirtam.

anyuéktól nem szoktam pénzt kapni. Ez a 4500 az a karácsonyi és a januári szülinapi pénzem amit a mamáéktól kaptam. Nem követelőztem, és nem vártam el hogy anyuék kifizessék az utat. Csak nem tudtam hogy mi van. Meghagytam volna a pénzt rá, de én az egészből ahogy anyával megbeszéltük azt következtettem le hogy ki tudják fizetni nekem és nem baj ha nem csak azt hittem szóval ez most váratlan volt. És megszoktam érteni hogy nincs pénzünk kb. 5 éves koromban megértették velem azóta tudom..

2013. márc. 11. 10:36
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Először is szerintem előbb kellett volna gondolkodnod,megbeszélned anyukáddal.Attól függetlenül kapsz-e zsebpénz,nem kötelességük fizetni az utadat a barátodhoz,mondjuk nekem furcsa,hogy elengednek 14 évesen hozzá,de ez az Ő dolguk.Ez van nem tudsz mit csinálni,ha nem veszed át a könyvet visszakerül a boltba,ennyit tudsz csinálni,máskor előre gondolkodj.
2013. márc. 11. 12:03
 10/14 anonim ***** válasza:
13%
Éppúgy váratlan volt neki, hogy fizetnie kell, mint neked. Nem tisztáztátok le az anyagiakat és ez lett belőle. Tanulj a hibából, és akkor többé nem fordul elő! Ahogy ő sem tud a semmiből adni, úgy te sem tudsz menni, ha nincs rávalód. Ez ennyi.
2013. márc. 11. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!