Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Lanyomrol kiderult hogy...

Lanyomrol kiderult hogy penzert csinalja. Mit tegyunk? 16 eves.

Figyelt kérdés
Mindent megkap nem elunk rossz anyagi korulmenyek kozott. Sot jobban is az atlagnal. Markas holmik mindene megvan. Mikor kiderult az apja felpofozta. Mindennap hordom es jarok erte a suliba. Hetvegen se semikor nincsenek baratnok. Levettuk az ajtojat is es 5percenkent benezek tenyleg tanul e. es a lecket fel kell mondania. 8kor pedig takarodo semmi tv. Nem tulzas? Az apja meg kijelentette hogy tiszta 5os bizit akar latni az evvegen. Mar a 4eser kiabal vele az eset ota. Ha felesel meg repul a pofon. Nagyon faj hogy igy kell nevelnunk a lanyunkat. Mi mindig is a kozeputat kerestuk. Nemtudom mer fajultak ide a dolgok
2013. febr. 23. 12:51
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
96%

Kicsit tulzás. Pszihologushoz kéne vinni és másik suliba iratni. Szerintem. Én az ajtót vissza tenném mert kell neki egy hely ahol egyedül lehet és rendezheti a gondolatait. Próbálj meg vele beszélni h miért tette és minnél több szeretetetvadni neki mert a verés nem old meg semmit. Néha egy-egy pofon elcsattanhat de ne minden apróságért. Dicsérjétek meg ha jó jegyet visz haza és éreztessétek vele h csak az ô érdekeit nézitek.

Remélem segítettem.

2013. febr. 23. 19:38
 22/32 anonim ***** válasza:
79%
Cseréld le az apát.
2013. febr. 23. 22:56
 23/32 anonim ***** válasza:
83%
Nem így kéne kezelni ezt e helyzetetet :( ezzel csak annyit értek el, hogy 18 évesen lelép, és soha többet nem látjátok.
2013. febr. 24. 07:34
 24/32 senior24 ***** válasza:
82%

"Mért mfajultak idáig a dolgok,nem értem" "Mi mast csinalhatnank? Engedjuk ot tovabbra is baratnokhoz? Egyedul suliba, uj ruhakat kapjon meg zsebpenzt? Mikozben o csak cirkuszol?"

Had kérdezzem meg szerinted mi lehet a probléma?

Lehet h nem húszezressel kellet volna nevelni?

"Mindent megkapott amit csak akart?Hát viseld a viselkedésének a következményeit.Egyébként meg lehet h valami más mentális problémái vannak.Tudod ok-okozat.

Szerintem a nevelési modszereddel vannak problémák és sajnos ekkora korban nem tul nagy sikerrel jársz már a nevelésben.Hisztizik,akkor pénzt adsz neki?

Hát elovastam a kérdésed,komolyan mondom nem tudtam h sirjak e vagy nevessek.:D

Hogy mennyi de mennyi ilyen ostoba szülő van a világon,mintha futoszalagrol jönnétek le.

2013. febr. 24. 13:29
 25/32 senior24 ***** válasza:
54%

Lehet h csak valami törödés vagy szeretet hiánya van amit nem márkás cuccokkal meg húsz-ezresekkel kell pótolni.Te is egyike vagy azoknak a modern androidos anyukáknak,akik azt hiszik,h jol nevelnek csak azért mert mindent megad a gyerekének ami csak ohaja sohaj és lesi minden egyes kivánságát és indokolatlanul agyonpénzeli.

Az h a gyerek ilyent csinál,annak is megvannak a mentális okai.Tudod ez lehet azért is mert kiskirálynőt faragtatok belőle vagy azért mert épp ellenkezőleg.Nem hiába csinál ilyent.A másik meg sajnos h ezt látja a többi kislánytol(hiába 16 éves,kislány,föleg agyilag a mostaniak)de akkor is van közöd ahhoz h hogyan nevelkedik.

Apunak igaza van!!

2013. febr. 24. 13:35
 26/32 senior24 ***** válasza:
45%

És miért féj ha kicsit szigoruak vagytok vele,nem kell terror,de egy kis szigor kell.Tudod hányan esnek abba a hibába,h indokolatlanul agyonpénzelik a kis csemetéjüket a két szép szeméért vagy csak azért mert létezik,minden munka alol kimentik,nem kell csinálniuk semmi csak facebook-ozni,amit nem is ök fizetnek hanem a szülök csicskáznak nekik pedig keresőképesek is vagy ha nem akkor sem kellene császárként bánni velük,mai napig azt sem tudják h mi a munka fogalma,megkapnak mindent ami ohajuk sohajuk,márkás cuccok,kifizetik az egyetemet,nem tudnak egy vajaskenyeret megkenni,elvárják h rakd össze a szobájukat,hogy bevidd a s'ggük alá a kaját,továbbá hajnalig vagy reggelig bulizni,meg dugni járni valami diszkóba,elhalmozni nagy értékü ajándékokkal stb stb stb.

És hogy viselkednek utána az emberrel?Hát had ne jellemezzem.Kell egy kis határ,nem terror hanem határ!

És nem akkor kell nevelni amikor baj van!Ráadásul ha elvan kapatva jo dolgában azt sem tudja h mit csináljon meg h hová rakja az energiáit.

A másik meg lehet h mentálisan nem kapott meg valamit a kedves szülőtől,mert azokat a dolgokat nem lehet Széchényivel vagy Deák Feri bácsival potolni és megadni.

Tudom h ez a mai világban nagyon sérti a modern szülök elveit és nézeteit,föleg ha megmondod a nagy büdös igazságot.Azt hiszik h maradi vagyok,mert azt mondom h kellenek határok a gyereknek és h nem kell öket agyon pénzelni és elkényeztetni!Meg lehet engem kövezni a véleményeim vagy tanácsaim miatt.Meg sem kell fogadni,ez csak inkább vélemény,majd mindenki szembesül a dolgokkal.

Egyébként had ne jellemezzem a mai fiatalok nagyrészét!

Egyszerüen szánalmas,kis puhány kényes,elkényeztetett,agyilag éretlen,gondtalan(nagyrészük),agyonpénzelt,tapasztalatlan,abbusgatott kis sz'rkupacok.És még sorolhatnám.

Akinek nem inge ne vegye magára!!!

2013. febr. 24. 13:49
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Engem is érdekelne, hogy hogyan derült az ki nektek, szülőknek, hogy a lányotok ezt csinálja? Lebukott valahogy, mástól hallottátok, vagy ő mondta el?
2013. febr. 25. 16:25
 28/32 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem sem segít, hogy a tanulására, eredményeire fektetitek a hangsúlyt, hiszen nem ezzel van probléma. Nincs rá mód, hogy kivegyétek a korábbi, káros környezetéből, társaságából? Pl.: másik gimnázium. Ha nem tudjátok vele megtalálni a közös hangot, szerintem kérjetek szakértői segítséget, pszichológusét vagy valami családsegítőét. Végső megoldásként: bent lakásos iskola, lehetőleg vallásos. Tapasztalatból tudom, hogy működik, és abban biztosak lehettek, hogy bántani nem fogják, viszont erkölcsi nevelést fog kapni. Sok sikert!
2013. febr. 25. 20:34
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a szigorral csak azt éritek el, hogy végképp megutáljon. A tanulásnak nincs köze a prostitúcióhoz. 5 percenként benézni hozzá tényleg túlzás. 8kor takarodó..nehogy azt hidd, hogy csak azért, mert beparancsoljátok az ágyba, ő aludni fog...

Szerintem kompromisszumot kéne vele kötni: üljetek le vele nyugodt hangnembe beszélni, mondjátok meg neki, hogy enyhítenétek a büntetésén, csak azt árulja el, miért csinálta.

Egyébként engem is érdekelne, hogy derült ki

2013. márc. 7. 21:23
 30/32 anonim válasza:
82%
Ilyen terror mellett csak le fog lépni,vagy feljelentést tesz ellenetek a gyámügynél.
2013. márc. 10. 22:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!