Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy állítsam le a lányom ha...

Hogy állítsam le a lányom ha hülyeséget csinál?

Figyelt kérdés

A nagymama kertjébe (1300 nm) kitalálta hogy ő zöldségeket termeszt és nyáron eladja a piacon.

De nem fogja fel,hogy megveszi a vetőmagot,kifizeti a bérleti díjat és már meg sem éri az egész???

Félek hogy az utolsó forintját is beleteszi aztán belebulik,ebből nem lehet megélni.

Amugy még tanuló,nyáron ebből szeretne pénzt csinálni

2013. febr. 9. 17:35
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
Jó, Zsófia, akkor maradjunk ennyiben.
2013. febr. 10. 11:38
 22/26 anonim ***** válasza:

A kérdésben az volt, hogy ki akarja vinni a piacra a zöldségeket. Szó nem volt arról, hogy csak saját maguknak termel. Nem a vetőmag árát bukja, hanem az lesz a nagy bukta, ha a NAV megbünteti nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt. Ezek a bírságok többszázezer Ft-ot is elérhetnek.

Én mindenképpen támogatnám, hogy termeljen, de csak a családnak. Ezért adhatnál neki zsebpénzt, ahogy már többen ajánlották. A piacra csak akkor engedd, ha tudsz neki segíteni abban, hogy szabályosan csinálja. Viszont a kedvét semmiképpen nem venném el azzal, hogy egyszerűen nemet mondok. Ha más nem esetleg együtt találjatok ki valami mást, amiben Te is látsz fantáziát. Bár a mezőgazdasági munka nem rossz élettapasztalat egy tininek.

2013. febr. 10. 11:41
 23/26 anonim ***** válasza:
nagyon is értek hozzá,de akkor is nagyon megéri,még ha magának termeli akkor is
2013. febr. 10. 11:53
 24/26 A kérdező kommentje:

Hú de sok válasz érkezett:) Köszönöm mindenkinek!

Összesen 2100 Ft-ba került neki a mag,amiből az egészet be tudja ültetni! 19 éves,gyárba van diákmelón de nem szereti,kis korától kezdve a kertbe van egész nyáron.

2013. febr. 10. 12:59
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel egyáltalán nem csinált hülyeséget szerintem. Ha 2100 forintot költött magokra, akkor nem sokat kockáztatott anyagilag, ez nem nagy pénz, és még ha nem is jön neki össze, hogy mondjuk eladja, már legalább annyi haszon van rajta, hogy nem nektek kell megvenni a friss zöldséget. Ha nekem lenne kertem, vagy valamelyik rokonomnak, aki nem használja, én is ezt csinálnám, ha nem is eladásra, de legalább arra jó lenne, hogy nem kéne megvenni, már sokkal olcsóbbra jönne ki, na meg nem rossz dolog, ha valaki megtanulja a kerti munkákat, legalább addig is a szabad levegőn van és mozog. Ha meg annyit sikerül termeszteni, hogy jut eladásra is, az pláne jó.

De amúgy azt írod érvként, hogy ebből nem lehet megélni. Hát neki azért még nem is megélhetésre kell gondolom, csak zsebpénznek. Hagyd csak, hadd próbálja ki, ha meg nem megy neki, vagy nem úgy, ahogy tervezte, hát legalább akkor is nyert egy tapasztalatot, most ha bukik rajta 2-3 ezer forintot, az nem olyan nagy dolog, tanulópénz.

2013. febr. 13. 14:42
 26/26 anonim ***** válasza:
Én ha jól értem nemcsak a mag árát bukná, hanem a gyári munka helyett csinálná, tehát az ott megkeresett pénze kiesne.
2013. febr. 13. 15:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!