Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan állítsam le anyósékat?

Hogyan állítsam le anyósékat?

Figyelt kérdés
Bármit is kell csinálni a ház körül, azonnal engem hívnak, majd ha nemet mondok akkor eljátszák a sértődöttet. Már számtalanszor megbeszéltük velük, hogy nekünk is van épp elég dolgunk. Ha kell segítünk, segítek, de azért egy villanykörte kicsréléséhez ne ugrasszanak. Most már lassan 2 hete zaklatnak, hogy mikor tudnám kifesteni a konyhájukat, mert leöntötték a falat kávéval. Egyszerűen nem értik meg, hogy nem érek rá.
2013. jan. 21. 11:08
 1/9 anonim ***** válasza:
Egyszerűen. Megmondod hogy nem érsz rá. Ha sürgős akkor hívjanak egy festőt. Ha megsértődnek akkor tegyék. Olyan rossz lenne? Gondolj bele. Megsértődnek és nem telefonálnak, nem hívnak hogy menj dolgozz..El se mennek hozzátok. Lesz egy kis nyugi.
2013. jan. 21. 11:13
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy a feleségednek kell elmagyaráznia, hogy ti már külön család vagytok, vagy hagyjátok őket megsértődni. Ne "félj", nem tart örökké. Nagyon hamar újra rátok szorulnak majd, de akkor már tudják, hogy követelőzéssel, hisztivel nem mennek semmire.
2013. jan. 21. 11:13
 3/9 A kérdező kommentje:
Sajnos annyira nem sértődnek meg, hogy ne telefonáljanak vagy jöjjenek. Ilyenkor a sértődés abból áll, hogy 2 óránként hívnak minket és sírnak, hogy "Ezt érdemelték tőlünk?".
2013. jan. 21. 11:19
 4/9 anonim ***** válasza:
Mert nem vagy elég határozott. Először felveszed a telefont, közlöd, hogy legalább egy hónapig nem tudod elintézni a festést, hívjanak egy festőt (vagy az épp aktuális problémát oldják meg), másodszor meg fel sem veszed. Ne légy ennyire galamblelkű, azért teszik ezt mert megtehetik.
2013. jan. 21. 11:29
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Sőt, még jobb lenne ha nem is arra hivatkoznál, hogy nem érsz rá, mondd inkább, hogy nincs kedved hozzá. Nem azért nősültél, hogy házgondnokot csináljanak belőled. Ezen már remélhetőleg megsértődnek annyira, hogy békén hagynak.
2013. jan. 21. 11:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem nősültem, én a feleség vagyok. A férjemnek sajnos telefonos munkája van és ott is hívogatják. A legutóbb már a főnöke is megjegyezte, hogy túl sok a privát hívás, de nem tudjuk őket leállítani.
2013. jan. 21. 11:42
 7/9 anonim ***** válasza:
Hopp, bocsi, azt hittem, te vagy a férj. :) De a válaszom akkor is ugyanaz. Akinek a szülei ilyenek annak kell velük beszélni. Férjed pedig nyugodtan mondhatja nekik, hogy a melóhelyen megtiltották a magánbeszélgetést, csak nem akarják, hogy miattuk kirúgják a fiukat. Ha az udvarias kitérés nem működik, keményebbre kell váltani. Nehogy már örök lelkiismeret furdalásban kelljen élnetek.
2013. jan. 21. 11:51
 8/9 anonim ***** válasza:
A férjed minek veszi fel a telefont ha anyósék hívják? Csak nyomja ki. Előbb-utóbb megunják. Te meg nyugodtan mondhatod, hogy elég volt.
2013. jan. 21. 12:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyébként hány évesek?
2013. jan. 21. 12:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!