Hogy állítsam le a lányom ha hülyeséget csinál?
A nagymama kertjébe (1300 nm) kitalálta hogy ő zöldségeket termeszt és nyáron eladja a piacon.
De nem fogja fel,hogy megveszi a vetőmagot,kifizeti a bérleti díjat és már meg sem éri az egész???
Félek hogy az utolsó forintját is beleteszi aztán belebulik,ebből nem lehet megélni.
Amugy még tanuló,nyáron ebből szeretne pénzt csinálni
Miért hülyeség. Lesz otthon mindig friss zöldség, és egy kis élettapasztalatot is gyűjt a lányod. Hol itt baj?
Ha meg a spórolt pénzét elinná a haverokkal,akkor az lenne a baj.
ne haragudj ,de itt nem a gyerek gondolkodik rosszul. légy rá büszke, mert abból akar megélni, amiből sok 1000 évig mindenki megélt. éhen sem haltak, sőt, hitelük sem volt!
a magokat csak 1x kell kifizetni, kb. 500-1000 ft lesz! én a helyedben felajánlanám neki, h. magam veszek meg tőle mindent (legalább neked sem kell hiperben cart venni! ). így a bérleti díjat is megússza, megtanul dolgozni, és nem utolsó sorban a szó szoros értelmében megtapasztalja milyen a saját munka gyümölcse!
Szerintem sem hülyeség. Anyagilag sokba nem fog kerülni, ellenben munka lesz vele (gyomlálni, kapálni, öntözni). Ha nem jön be neki, nem fogtok sok pénzt bukni, legfeljebb kiderül, hogy még nem érdemes neki próbálkozni ilyesmivel.
Piacolni én nem piacolnék, mert ahhoz őstermelői kéne, meg azt hiszem (nem biztos!), nyugtát is kéne adni. Megpróbálnám családi/baráti körön belül elpasszolni, ha nem megy el, akkor meg lehet befőzni, megtanulja azt is.
Még mindig vásárolhatsz tőle te is...
Ne rontsd el az örömét, inkább segíts neki néha. Nem is hallottam még olyat, hogy egy gyereknek ilyen ambíciói vannak (nem sokat ismerek, tény), de örülj neki, hogy a gyereked tudja, hogy nem fogod örökké eltartani és hozzászokik kicsit a munkához.
Fel a fejjel! =)
Nekem sajnos nincs kertem... Paradicsom, paprika tuti nyerő, vagy fűszernövények (kapor, bazsalikom), répa, gyökér, hagymafélék.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!