Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, szerintetek az...

Kamaszok, szerintetek az egykéknek vagy a nagycsaládos társaitoknak jobb? Ti melyiket szeretnétek? És hány tesód van?

Figyelt kérdés

2013. febr. 8. 16:39
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem lehet. Főleg úgy, hogy 1) 23 éves vagyok, már messze nem vagyok zsebpénzkapós korszakban 2) soha a rohadt életben nem kaptam az ősöktől zsebpénzt, amikor kértem, akkor sem mindig kaptam. A saját szempontomból igenis jobb lenne az egykeség, mert egy önző, engem le sem tojó öcsikével nem vagyok kisegítve. Lehet, ha egy normálisabb testvérrel áldott volna meg a sors, akivel tényleg véd- és dacszövetséget lehetett volna kötni, akkor másképp gondolnám. De nekem nem ezt dobta a gép, hanem azt, hogy tényleg csak akkor kedves hozzám, amikor pénz meg segítség kell, máskülönben meg csak az önbizalmamat rombolja, mert hájas disznóz, életképtelenez (azért, mert nem járok heti 3x bulizni), amikor épp olyan a kedve, akkor belém mar. Ennél meg jobb az egykeség. Max. annyiban jó a dolog, hogy megtanultam azt, hogy nem mindig kapom meg azt, amit akarok, meg megtanultam valamilyen szinten kezelni az öcsém típusú embereket.
2013. febr. 8. 19:01
 12/32 anonim ***** válasza:
88%
Én egyke vagyok, szóval sose tudom meg, hogy milyen az, ha van testvérem, így később nem tudok majd nyavalyogni, ez elvből ki van zárva. Nekem az az álláspontom, hogy egy család annyi gyermeket vállaljon, amennyit tisztességben és normálisan fel tud nevelni. Az én szüleim egy gyermeket akartak, itt vagyok és maximálisan megkapok minden támogatást, érzelmileg és anyagilag, de nem vagyok elkényeztetve. Szerintem nem kell egyből összefüggésbe hozni az önzőséggel, mert 3 gyerek közül is lehet az egyik önző, sőt ott jobban előjön, mivel osztozni kell. Én majd egy, maximum két gyermeket szeretnék, de mondom, minden attól függ, hogy milyen anyagi körülményeket tudok biztosítani.
2013. febr. 8. 19:03
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

Egy bátyám van és én nem bírnám ki egykeként. Láttam már ugyan szorosabb kapcsolatot tesók között, de szerintem ez is pont jó. Falazunk ha kell (vagy a másik próbálja finoman beadagolni a szülőknek), jókat tudunk együtt röhögni, meg idegesíteni egymást:) Nyaraláskor éreztem leginkább, hogy nem tudom mit csinálnék nélküle. Mert persze jó anyáékkal, csak azért még jobb, ha van velem (nagyjából) egykorú is.

Nagyon örülnék neki, ha egy kistesóm is lenne, de sajnos szinte kizárt már, hogy lesz.

15/L

2013. febr. 8. 19:19
 14/32 anonim ***** válasza:
65%

Én soha nem akartam testvért! Nevezzetek önzőnek, de én jól megvagyok egyedül!

15/L

2013. febr. 9. 20:49
 15/32 anonim válasza:
82%
Szerintem csak akkor vállalj több gyereket, ha biztos vagy benne, hogy egyikkel sem fogsz kivételezni. Nekem egy kisebb tesóm van, és akármi történt kiskorunkban, én kaptam ki miatta, mert az apám csak a kisebbik testvér szemszögébe tudta beleélni magát (ő kisebb volt, és náluk pont ő kapott ki mindig a nagyobb miatt), akkor is, ha ő volt köcsög velem... Ezek után szerintem én már félek, hogy kivételeznék az első gyerekemmel, ezért lehet nem is akarok többet. Mellesleg ismerek teljesen normális, nem elkényeztetett, szociális érzékeny egykéket is. :)
2013. febr. 10. 11:40
 16/32 A kérdező kommentje:
Ja, szó sincs még gyerekvállalásról :DDD még én is kamasz vagyok. Csak kíváncsi voltam, más kamaszoknak mi a véleményük. Én mindenesetre egy, estekeg két gyereket szeretnék ( négy édeshúgom van, szóval nagycsaládom tuti nem lesz )
2013. febr. 10. 13:15
 17/32 anonim válasza:
19%

Szerintem szívás lehet egykének lenni. Sőt, nagyon kevés olyan egyke ismerősöm van, aki nem önző és nem elkényeztetett.

Az ideális 1 v 2 testvér, szerintem. Ennek ellenére nekem 3 is van, és csöppet sem bánom. Nem vagyunk olyan hú de szoros kapcsolatban, de szeretjük egymást és kiállunk egymásért. Főleg a hozzám korban közelebb állóval van jó kapcsolatom. Egyszer végiggondoltam, mi lenne, ha közülük akár csak egy se lenne a testvérem, és arra jutottam, nem lenne jó... Sőt...

Szóval, összegezve, én így vagyok elégedett. Egyik egyke ismerősöm bizonygatja, milyen jó annak lenne, mégis, sokszor látom rajta, hogy ezt csak önmaga megnyugtatására mondja. Lehet, hogy tévedek, de ált. jó emberismerő vagyok. Ha lesz gyerekem akkor biztos nem csak egy, ha tehetem.

2013. febr. 10. 13:50
 18/32 anonim válasza:
73%

Szerintemn a nagy családban sokkkal jobb.

Több az esély arra, hogy szülő, testvér mindig megtalálja azt a társat - családon belül - minden életkorban, akivel éppen ki tudják segíteni egymást, jól érezzék magukat egymással.

Több a munka,de sokkal több örömforrás mindenkinek, ha..... jól csinálják és persze ez a dolog nehéz része, de nem lehetetlen, vannak egy páran akiktől el lehet lesni a részleteket, nem szabad visszariadni a több melótól a lustaság mindig rossz tanácsadó ! !!!

2013. febr. 10. 15:44
 19/32 anonim ***** válasza:
46%
Van egy öcsém - utálom, mert egy idegbeteg, mindenen csak ordítozik, gyűlölöm. Érdekes, akiknek az osztályban nincs testvére, azoknak van a legtöbb pénzük...na vajon miért? Mert a szülőknek nem kell mindkét gyerekre költeni. Soha - soha nem lesz két gyerekem, egy is elég, és jobban el tudom majd halmozni ajándékokkal, mintha lenne testvére. Sokkal több mindenem lenne, többet foglalkoznának velem, ha nem lenne egy öcsém.-.- Lehet lepontozni nagy testvér-imádók.
2013. febr. 10. 16:31
 20/32 anonim ***** válasza:
87%
Ja és nem is lenne baj egy testvérrel, ha bátyám, vagy nővérem lenne. Most is ordítozik velem azon, hogy nem is három, hanem kettő pohár pudingot evett.-.-
2013. febr. 10. 16:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!