Ti hogy bírjátok ennyi mindennel "megtömni" a fejeteket?
Egyszerűen nem tudok tanulni.Nincs jó tanulási technikám,vagy én nem tudom,de szinte minden "tanulós" órán,pl. kémia,föci,fizika,biosz,töri stb. összefo*om magam,hogy ne én feleljek,ha ez nem jön be,és én felelek,akkor általában megkapom a kegyelemkettest.Na,ez a másik. Rettenetesen félek a feleléstől,bármint megtennék az adott tanárnak,csak ne én feleljek.De írásban flottul mindent tudok,ezt pár tanár meg is jegyezte,hogy írásban mindent tudok,de felelésnél,dobog a szívem,hideg a kezem,de izzad...Egyszer,ötödikben még el is ájultam.Egyszóval,azt szeretném kérdezni,hogy milyen jó tanulási módszerek vannak,és mit tehetnék,hogy ne féljek a feleléstől ? Előre is köszi a válaszokat.
13/L
Nem szoktam tanulni csak iskolában, meg a vonaton 1.osztályon.
Otthon csak a házikat csinálom meg, mégis 4-es 5-ös lettem.
Legjobb lettem az osztályomból.
Neked szerintem nem a "fejbe töméssel" van a bajod (hiszen akkor írásban sem menne), hanem a szóbelivel. Gyakorold otthon, olvasd fel hangosan az anyagot, ki is jegyzetelheted, mondd el a saját szavaiddal (először úgy, hogy belenézel, aztán már nem), majd vedd föl a mobiloddal, vagy "beszélj" a tükörhöz, mondd fel anyukádnak, tesódnak stb., csak hogy szokd a hangod, és azt, hogy figyelnek.
Fontos még, hogy jól tudj fogalmazni, szépen tisztán, folyékonyan beszélni. Ezért jó a hangfelvétel vagy ha hallgat valaki, mert akkor látod a hibáidat - pl. hogy hadarsz, halkan beszélsz, túl sokat öö-zöl, helytelenül fogalmazol, stb., ezeken gyakorlással mind tudsz javítani. :)
Izgalom ellen segít, ha gyakorlod a nyilvános szerpelést - pl. jelentkezel órán, elmondod a véleményed, kiselőadást vállalsz. De feleléskor jó módszer az, ha csak a tanárra koncentrálsz, ne törődj a többiekkel, nem ők adnak neked jegyet.
Előbb-utóbb hozzá fogsz szokni, és akkor már könnyen fog menni. :)
Felelésnél menj ki úgy,hogy a kettes úgy is megvan. Abban biztos vagy,hogy megkapod és ez akár fel is bátoríthat.
Ha a tanár látja rajtad,hogy nem vagy ideges és rizsázol akkor ő is máshogy áll hozzád.
Mikor annyi voltam mint te én is izgultam, de rájöttem,hogy teljesen fölösleges, csak idegesítem saját magam és a felelet is sz@r lesz.
És ahogy a tanárok mondják: Beszélni,beszélni, beszélni
ha meg véletlenül sületlenséget mondasz csak röhögd el :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!