Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért nem eszik meg semmit 12...

Miért nem eszik meg semmit 12 évesen?

Figyelt kérdés

Húgom (12)nem hajlandó megeni új dolgokat, meg se kóstolja, semmi, csak azt mondja neki nem kell.Kb.10-15 ételt megeszik, amit ismer, és mást nem , hiába főzünk mást, nem hajlandó.Mitől lehet ez?Nem is tudom mikor kezdődött..még kicsi volt, már az oviban sem evett meg semmit, egyszer muszáj volt megennie egy adag paradicsomos káposztát, mert az óvónéni megetette vele, és rosszul lett utána, meg beteg volt.De az előtt is válogatott, meg most is.Mindig külön kell főzni neki, ha olyan van, amit ő nem szeret.Bundáskenyér, tükörtojás, tejbegríz, tejberizs, rántotthús, májkrémes kenyér..ilyeneket eszik.Én arra gondolok, hogy kiskorában (4-5évesen)anya mindig megkérdezte, hogy ő mit kér, nem pedig azt tette elé, ami volt, de akkor én hogy nem lettem olyan? El lett kényeztetve?

De olyan bosszantó, hogy tök szívesen főznék neki, pl.ma is, de nem tetszett neki,mondjuk legalább megkóstolta:(

Mit gondoltok gyakorló anyukák?

22l

2009. szept. 3. 20:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az én húgommal (7éves) úgy kóstoltattam meg a különböző ételeket, hogy amikor beszélt beletömtem a szájába....Tudom elég viccesen hangzik de nálunk bevált...

13L

2009. szept. 5. 20:46
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Férjem csak azóta kóstolós, amióta én kóstoltatok vele dolgokat, igy most, hogy a szerelem elvette a józan itélőképességét, hajlandó megenni új dolgokat, de megkóstolni mindeképp. Lett is pár új kedvence. Nos, ez 28 évesen kezdődött, úgyhogy kitartást addig ;) Nem lett elkényeztetve amúgy, egyszerűen nem ette meg, amit nem akart, akár napokig sem, ezt nyilván nem hagyta az anyja, úgyhogy maradt a hús a hússal anno.
2009. szept. 6. 07:03
 13/14 anonim válasza:

n is válogatós vagyok olyan 9 éves koromig nagyon kevés ételt ettem, mostmár egyre több mindent kóstolok meg. Türelem az nem jó ha belétömöd velem is ezt csinálták és arra a kajára ránézni sem bírok a szagától rasszul vagyok

13/l

2009. szept. 11. 13:09
 14/14 anonim ***** válasza:

Hát ez nem egy elhanyagolható probléma. Valószínűleg van valami nagyobb problémája és emiatt nem tud enni(vmi lelki probléma)

Nem tudom, hogyan lehetne ezen segíteni, de én még a gyerek pszichológust se zárnám ki, persze csak utolsó esetben, mert a gyerekek nagyon nem szeretik és még furcsábbnak érzik magukat ettől.

2009. szept. 14. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!