Miért nem eszik meg semmit 12 évesen?
Húgom (12)nem hajlandó megeni új dolgokat, meg se kóstolja, semmi, csak azt mondja neki nem kell.Kb.10-15 ételt megeszik, amit ismer, és mást nem , hiába főzünk mást, nem hajlandó.Mitől lehet ez?Nem is tudom mikor kezdődött..még kicsi volt, már az oviban sem evett meg semmit, egyszer muszáj volt megennie egy adag paradicsomos káposztát, mert az óvónéni megetette vele, és rosszul lett utána, meg beteg volt.De az előtt is válogatott, meg most is.Mindig külön kell főzni neki, ha olyan van, amit ő nem szeret.Bundáskenyér, tükörtojás, tejbegríz, tejberizs, rántotthús, májkrémes kenyér..ilyeneket eszik.Én arra gondolok, hogy kiskorában (4-5évesen)anya mindig megkérdezte, hogy ő mit kér, nem pedig azt tette elé, ami volt, de akkor én hogy nem lettem olyan? El lett kényeztetve?
De olyan bosszantó, hogy tök szívesen főznék neki, pl.ma is, de nem tetszett neki,mondjuk legalább megkóstolta:(
Mit gondoltok gyakorló anyukák?
22l
húhú. változik az ízlésvilág ilyen korban. Én is nemrég estem át ezen. Nyugi, majd úgy is megunja a sztenderd kajáit, akkor csak megkóstol valami újat. Türelem
13/F
:)
Hát nagyon remélem, hogy egyszer megéljük azt az időt is .
Dehát már kiskorától semmi nem hajlandó megkóstolni :S várom az egetrengető változást
Én 18 vagyok és még mindig nem unom. A kedvencem a kenyér vagy kifli/zsömle szalámival és sajttal. Szeretem a rántotthúst, más húsokat, tésztát, krumlit, szalámikat, májrémet, gyümölcsöket... Ne legyen a kaja túl "trutyis" vagy nagy darab hagyma ne legyen benne (nyersen imádom), a sajtot imádom de csak kenyérrel, magában nem eszem meg, és a kenyeret sem sajt nélkül, a gyümölcsök unalmasak, ne legyen benne pertezselyem, kukorica (ha csöves és főzve van akkor imádom), csak egyfajta sajtot eszek, a tejet nem bírom csak melegen és kakaósan vagy bármivel csak nem üresen, megeszem a rizibizit, krumplit, tésztát, de csak hússal, üresen unalmas. Nem eszek paradicsomleveset, tökfőzeléket, sárgadinnyét, párolt zöldségeket, főtt, sült toját, túrót magában szóval van egy csomó "szabály" ami nekem tök egyértelmű ( pl a nagy sajtospogácsa vajjal jó, de a kifli csak vajjal üres, nem való egymáshoz paprika meg hagyma, nem való macisajthoz paprika sem paradicsom- azt nem szeretem egyébként, uborka muszáj a húshoz de csak nagyon picit kell belőle harapni stb.)...
És nem vagyok kényes kis izé, nem tudom miért alakult ki. Én sem kóstolgoatok. Egyszer-kétszer megkósoltam, amitől úgy itéltem meg, hogy nem szeretem, és hgát nem is ízlett. Kóstolgatás nélkül is megtudom itélni hogy szeretem-e vagy nem. Hiszen ha már nem tetszik a kinézete vagy a szaga akkor miért egyem meg? Amúgy sem szeretek próbálgatni, szeretem amegszokott dolgokat. Szerintem szerintem a tesrvéredet el kéne fogadni hogy ilyen hacsak nem viszi túlzásba (pl parancsolgat, hogy neki mi kell, vagy nyafog) és sem örültem neki amikor ezzel piszkáltak. Mindig magamnak csináltam kaját amióta erre képes vagyok és általában az ő halászléjük mellett megfér egy kis rántotthús, meg krumpli, ez nem annyira megterhelő, és én is meg tudom csinálni. Meg nem is külön van, mert úgyis eszik abból is mindenki. Ja és sosem voltam elkényeztetve, szerintem amíg nem az utcán éheztek ahol meg kell enni ami van hogy ne halj éhen, ehhez joga van. Szerintem nem direkt csinálja, mint ahogy én sem.
o.O...hát te sem vagy egyszerű, simán idegösszeomlást tudnék kapni ilyenkor :)
De már tényleg szerintem ez tök ciki..ha elmegyünk valahová vendégségbe, akkor is magyarázkodni kell.Én nem is tudom mi lenne ha étterembe kéne mennünk.
Én is válogatós vagyok.De általában megkóstolom a dolgokat és utána mondom hogy ízlik,nem ízlik.De nagyon sok kaja van amit nem szeretek:( Pl:mustár,majonéz,májkrém,hal,tök-,kelkáposzta-,sárgaborsófőzelék stb. Anyum próbál úgy főzni,hogy olyan legyen amit én is megeszek(amúgy nővérem is válogatós egy kicsit).Apám mindig ordibál,h anyum elkényeztetett ezért nem eszünk semmit.
Pedig régen 3dolgot ettem reggelire:csokis kenyér,lekváros kenyér,gabonapehely.De már változtam és most már kb. fél éve nem ettem csokis kenyeret.Eszek lekváros kenyeret,margarinos kenyeret,párizsival/szalámival,paprikával,tojást stb.
Szóval,mint az első válaszoló írta,én is változtam.Régen alig ettem salátát,most előszeretettel eszek gyümölcsöt,zöldséget.
Bízzunk benne,hogy megváltozik a húgod!Esetleg próbáld ki azt,hogy megmondod neki,hogy ha megkóstol vmi új kaját akkor hétvégén süthettek vmi finom sütit közösen.Szóval próbálj olyan dolgot kitalálni amit szeretne megkapni,vagy csinálni és akkor engedd meg neki ha megkóstolta.Nem kell egy egész tányérral megennie,de kóstolja meg(:
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!