Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Szerintetek lehetséges, hogy...

Szerintetek lehetséges, hogy egy lány jó ideje nem nőtt magasságra semmit, és most (15 évesen) kezd el nyúllani? Mennyi esélye van rá? Most kb.160 cm, szülei is elég magasak a húga már 10 centivel elkerülte. Válaszokat köszi.

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 15:38
 1/8 anonim ***** válasza:
végül is nem elképzelhetetlen,de azért furcsa.
2011. nov. 2. 15:41
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen, én is úgy 14 évesen leálltam a növésben, aztán 18 évesen még nőttem pár cm-t.
2011. nov. 2. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:

Semmi furcsa nincsen benne, egyszerűen későn érő vagy. Genetika.

Én is 15 évesen kezdetem el nőni, majdnem 25 éves koromig nőttem, nagyon magas ember vagyok, a családomban apám teljesen hasonló módon nőtt. Egy év alatt nőttem 12 cm-t. 15 éves koromig majdnem a legkisebb voltam a tornasorban, 18 évesen pedig a legnagyobb, és harminc fölötti volt jóval az osztálylétszám. (A fiúknál is magasabbra nőttem.)

Tök normális, ne izgulj. :)

2011. nov. 3. 17:01
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2011. nov. 4. 18:09
 5/8 A kérdező kommentje:
Erre a kérdésre kaptam egy olyan választ (nem tudom ez mennyire igaz), hogy a lányok kb. az első menzeszig nőnek, utána már elég csekély esély van rá. Szerintetek ebben mennyi igazság van?
2011. nov. 4. 18:14
 6/8 anonim ***** válasza:

A 2. válaszoló vagyok, és lány vagyok. 12 évesen jött meg. Akkor szerinted?:P Valaki nagyon be akart hülyíteni.

De ismerőseim közül is mindenki nőtt még a menstruációja után...

2011. nov. 4. 18:31
 7/8 Miró Kiss Ida válasza:

A porcok elcsontosodása 25 éves kor körül fejeződik be, a csontok hossznövekedése eddig tarthat.

Ha olyan sportot űzöl (vagy balettozol), amely erősen megterheli az ízületeket, emiatt lehetséges, hogy alacsonyabb maradsz, mint az genetikailag indokolt.

2011. nov. 6. 21:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Most nem sportolok a sulin kívül semmit, régebben rockyztam, de az sem tartott olyan sokáig.
2011. nov. 8. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!