Szerintetek lehetséges, hogy egy lány jó ideje nem nőtt magasságra semmit, és most (15 évesen) kezd el nyúllani? Mennyi esélye van rá? Most kb.160 cm, szülei is elég magasak a húga már 10 centivel elkerülte. Válaszokat köszi.
Semmi furcsa nincsen benne, egyszerűen későn érő vagy. Genetika.
Én is 15 évesen kezdetem el nőni, majdnem 25 éves koromig nőttem, nagyon magas ember vagyok, a családomban apám teljesen hasonló módon nőtt. Egy év alatt nőttem 12 cm-t. 15 éves koromig majdnem a legkisebb voltam a tornasorban, 18 évesen pedig a legnagyobb, és harminc fölötti volt jóval az osztálylétszám. (A fiúknál is magasabbra nőttem.)
Tök normális, ne izgulj. :)
A 2. válaszoló vagyok, és lány vagyok. 12 évesen jött meg. Akkor szerinted?:P Valaki nagyon be akart hülyíteni.
De ismerőseim közül is mindenki nőtt még a menstruációja után...
A porcok elcsontosodása 25 éves kor körül fejeződik be, a csontok hossznövekedése eddig tarthat.
Ha olyan sportot űzöl (vagy balettozol), amely erősen megterheli az ízületeket, emiatt lehetséges, hogy alacsonyabb maradsz, mint az genetikailag indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!