Kamaszok egy kis segítséget kérhetnék tőletek?
Sziasztok!
Az érettségi feladatomhoz kellene egy pár kérdésemre válaszolnotok. Az egyenruháról lesz szó.
1. Örülnétek, ha iskolátokban bevetetnék a mindennapi kötelező egyenruha viselete?
2. Szerintetek mi lenne az emberek véleménye rólatok ha meglátnának titeket egyenruhába utcán, buszon, vonaton,metrón?
3. Nektek mi a véleményetek a TV-ben, interneten látott külföldi diákokról akik egyenruhát hordanak?
4. Ha te tervezhetnéd meg az iskolád egyenruháját az hogy nézne ki? (Lányoké és fiúké?)
5. Fiú, lány vagy?
6. Általános iskolába jársz vagy középiskolába?
7. Hol laksz? (városban vagy faluban?)
Megköszönném ha úgy válaszoltok hogy a kérdés sorszámát oda írjátok a válaszotok elé! És megy mindenkiknek a zöld kéz! További szép napot! :)
1.Nem,azért mert nem érezném jól magam benne.Mindenkinek más az alakja,ha én még szerencsés is vagyok e téren,és például jól áll a szoknya,a barátnőim mér nem biztos,hogy szerencsések,és egy duci lányon nem biztos,hogy egy szoknya előnyös. (De azzal,ha például körülbelül felvázolnák,hogy mit vehetünk fel nem lenne semmi bajom.Egyesek nagyon összekeverik,hogy épp diszkóba vagy egy iskolába tartanak.)
2.Nem tudom,ezen még nem gondolkoztam,de nem érdekelnek mások,nem foglalkoztat,hogy ki-mit gondol rólam.Egy egyenruha (kockás szoknya,és csinos fehér ing,már lányokon,tavasszal egy topánkával) elegáns tud lenni,és a normálisabb társadalmi rétegnek biztos,hogy jobban tetszik,egy egyenruhás lány,mint egy........
3.Minden országban más a szokás,Angliában,Németországban ez teljesen természetes,bevett.Vannak előnyei például,hogy akik csak szakadt gatyában tud(nának) járni nem csúfolják ki őket a gazdagabb diákok.Különösebb véleményem nincs róla,én nem teljesen vagyok kibékülve az egyenruhával,mert ugye nem mindig a saját személyiségedet tükrözik,nem biztos,hogy egy adott nap illik a hangulatodhoz stb. De semmiképp nem ítélem el,becsülöm le az egyenruhásokat.
4.Lányoknak fehér ing,de egy kicsit díszes,és nem lenne mindig kötelező csak azt felvenni,szóval egy pólóra is ráveheti.Alulra pedig fekete nadrág v. fekete szoknya v.farmerszoknya. Fiúknak farmer,sötét nadrág,felülre pedig ing,de szintén elég lenne csak rádobni egy pólóra.
5.Lány vagyok.
6.Általános iskola 8.osztály.(14 év.)
7.Budapesten.
1. Semlegesen érintene. Nem lenne alkalmam eldönteni,hogy mit hordjak viszont a reggeleim megkönnyítené.
2. Valószínűleg az mint amikor meglátják egy végzős szalagját, beazonosítják a sulit és annak a hírével kötik össze a diákot.
3. Teljesen elfogadható. Nem igazán van véleményem, valahol működik valahol nem. A külföldi filmekben az egyenruha az elit diákok kiváltsága.
4. A fiúké olyan lenne mint a glee-ben a Dalton diákjaié
, a lányoknak választási lehetőség lenne szoknya és nadrág közt és a sötétkék/fehér színsémát követné.
5. Lány.
6. Gimis, végzős.
7. Város, megyeszékhely.
1. Ahogy régen, most sem ezen múlna, hogy ki, hogy áll a másikhoz. Hiába volt a "köpeny", mindenki tudta, hogy ki származik gazdagabb családból. Ki viszi a kaját, és ki veszi a büfében. Ki jár busszal, gyalog, vagy kit visznek kocsival. Ki csinálja magának a haját, vagy ki jár fodrászhoz. Ki jár csak a Balatonra nyaralni, ki jár külföldre. Meg valahogy előjön mindig, ha máshogy nem, a tanárok kérdezik meg, úgy hogy mindenki hallja, hogy mivel foglalkoznak a szüleink. Szóval ha az egyenruhával a megkülönböztetést szeretnék megszüntetni, hát nem menne.
2. Attól függ. Ha minden iskolásnak abban kéne járnia, senki nem nézné meg a másikat. De ha csak egy adott iskola diákjai járnának egyenruhában, biztos, hogy kapnának jó, és rossz megjegyzéseket egyaránt. A többiek gáznak találnák. Ők meg csak égnének. Már ha érdeklik őket mások véleménye.
3. Külföldön sokan járnak egyenruhában, ezért nem foglalkoznak vele. Meg amúgy sem. A nagyobb országokban túl sokan, túl sokféle ember lakik ahhoz, hogy kitűnjön a tömegből akár egy egyenruhával, akár egy bikiniben.
4. Ha már mindenképp kéne egyenruha, legyen igényes. Szakemberre bíznám a tervezést.
5. Lány vagyok.
6. Középiskolába járok.
7. Városban élek.
Pedofiloknak akarsz ötletet adni, hogy melyik iskolába kell követni a kiszemelt gyereket?
Vagy nem megy a bolt a szabóknak?
Halottam a médiában, hogy Mumus néninek több más beteg ötlete közül van ez egy, de tartsa meg csak magának!
Börtönt csinálna az iskolából.
És az olyan tanárokat sem kellene támogatni egy fillérrel sem az adófizetők pénzéből - nem csak a felső oktatásban aki ilyen büfés / ruhatáros / naplopó dolgot tanít és ad a diákjainak feladatként érettségire.
A börtönökben egyébként Magyarországon szürkés ruhában vannak, az USA-ban pedig narancsban.
Tökölön - a fiatal korúak börtönében - pedig zöldesben.
1.: Nem kéne reggel ruhát választanom, nem vágna fel senki a z öltözékével és hallgathatnám, ahogy mások vinnyognak miatta. Nem lenne rossz.
2.: Passz, de nem hiszem, hogy negatív. Maximum beazonosítanák az iskolámat.
3.: Semmi különös, náluk ez a szabály.
4.: Kék lenne, és lehetne választani szoknya és gatya között.
5.: Lány
6.: Általános 7.osztály.
7.: Faluban.
Kedves 4. válaszoló elfejtettél válaszolni az 5,6,7-es számú kérdésre!
Köszönöm az eddigi válaszokat is!! :)
1.Nagyívben lesz@rnám.
2.Teszek mindenki véleményére.
3.Szerintem őket sem érdekli.
4.Nem tervezném meg mert csak felesleges időtöltés volna.
5.Fiú.
6.Közép.
7.Városban.
A mai világban sok embernek már kajára sincs elég pénze, hónapról hónapra élnek.
Ennek tetejébe, most ez a teljesen felesleges ruha, és pénzkiadás, melynek totál semmi értelme nincsen, negatív oldala viszont annál több!
Engem már nem érint, ezért nem válaszolok pontok szerint.
De véleményem van, ha megengeded, hogy közöljem:)
Általános iskolában nem venném olyan szigorúan. Mittudomén, kelljen viselni egy kendőt az iskola címerével, aztán azt mindenki variálhatja. A nyakba lehetne kötni, fejpántként/hajpántként használni, karra, csuklóra kötni, fejkendőnek megcsinálni. Egy lenne a lényeg, teljesen azonos színű legyen (tehát központilag lehessen rendelni), és mondjuk legyen rajta az iskola címere, aminek látszódnia kell, akárhogyan is rakja fel a gyerek.
Áltsuliban annyira nem tud és nem is akar vigyázni az öltözékére a nebuló, főleg alsó tagozatban:) Kár lenne szép ingeket vagy finom anyagból készült szoknyácskákat tönkretenni egy ugrálókötelezéssel vagy focizás közbeni eséssel:)
Középsuliba már a mai eszemmel nagyon szívesen jártam volna akár öltöny-nyakkendőben is:)
Persze 15-16 évesen meg nem ez lett volna a véleményem:D
Amit én egyenruhának kikiáltanék:
Fiúk:
- fehér ing - igény szerint hosszú vagy rövidujjú
- egy nyakkendő, de nem valami suttyó anyagból, hanem normális kinézettel és színben (akár többszínű is lehet, mondjuk ferde csíkozással, lehetne színeket választani, akár élénkeket is: pirosat, zöldet, kéket stb Természetesen előre megadott sablonok alapján, ki mennyit és milyet szeretne, nem lenne korlát)), sulicímerrel ellátva
- szövetnadrág, mondjuk ezen színekből: fekete, szürke és árnyalatai, kék és árnyalatai, barna és árnyalatai. Adott, de jó minőségű anyagokból lehessen választani.
- Felülre lehet zakó, kötött mellény vagy kötött pulcsi (ne ilyen polár szarok:) Zakónál a fent említett anyagokból lehetne választani, a nadrághoz illőt. A mellény meg a pulcsi már nem érdekel, hogy vastag vagy vékony, csillogós vagy nem csillogós fonálból van. Az sem, hogy V-kivágott vagy kör alakú, hogy raglánujjú vagy nem:) Sz*rok rá:) De neonszínek kizárva;) Ja, és az sem érdekel, hogy a sötétkék nadrághoz világoszöld pulcsit vesz, az egyező szín csak öltönynél lenne kötelező.
- cipő: sportcipőn, szandálon és gumicsizmán kívül akármi lehet.
Lányok:
Ez már bonyolultabb, és férfiként nem is biztos, hogy megbirkóznék egy ilyennel, ezért csak nagyvonalakban:
- felső: fehér legyen. Az nem érdekel, hogy ing, vagy egy trikó az, vagy hogy milyen hosszú az ujja. Dekoltázsa ne lépje át a jóízlés határait, ne villantson derekat és illeszkedjen a lány életkorához is:)
- hordjanak ők is egy kendőt a nyakukban, ugyanúgy választhanak megadott mintákból mint a fiúk. Akár olyat is rendelhetnek és hordhatnak, mint a fiúké, de azt csak olyan felsővel, aminek gallérja van.
- "pulcsi" Tőlem lehet: kosztumfelső, boleró, kötött zippzáras felső stb. A lényeg: a fiúknál említett színekből válaszhatnak (anyagot itt nem kötnék ki, inkább azt mondom, hogy nem lehet latexból, bőrből vagy papírból vagy akármi ilyen hülyeségből)
Rikító színek kerülendőek.
- alsó: szoknya, vagy szövetnadrág, ugyanazokból az anyagokból válogathatnának, mint a fiúk. Ezekből az anyagokból ha kosztümfelsőt csináltatnak, az legyen ugyanolyan színű, mint a szoknya vagy a nadrág.
- cipő: sportcipő, gumicsizma és a nagyon magas (8-10 cm feletti) sarokkerülendő. Egyébként akármi. Tőlem jöhetne akár acbetétes bakancsban is:D
Nem tudom mi a véleményed, de így adtam némi szabadságot is, lehet válogatni. Mégis nagyjából egységes lesz a suli tanulóinak öltözete.
1. Ha megfelelne az ízlésemnek és az alkatomra is előnyösen illeszkedne, nem kifogásolnám, ám mivel erre igencsak csekély esély lenne, valószínűleg nehezményezném.
2. Nem látnának meg benne, mert utcára másképp öltözködnék (a suli épületében kerülne sor a ruha átvedlésére), főleg ebben a mínuszos, téli időjárásban. Amúgy meg azt gondolnák rólam, hogy egy olyan helyre járok, ahol kötelezővé tették az egyenruha-használatot.
3. Nem tudom eldönteni, előnyükre válik-e ez vagy hátrányukra. Fogós kérdés, mennyire érdemes beáldozni a diákok egyéniségét azért, hogy a családjaik vagyoni különbsége ne ütközzön ki feltűnően. Magukról a gyerekekről nincs semmilyen véleményem, hiszen nem ismerem őket.
4. Úgy, hogy menten be is tiltanák a kelleténél "gótikusabb" stílusa miatt. A fekete, fehér, szürke, illetve lila színeket iktatnám forgalomba, elegáns, blúzos, nyakkendős, lábszárvédős elemekből építeném fel a mintát. Azt hiszem, ízelítőnek ennyi is elég.:D
5. Lány (és gyanítom, hogy a válaszolók min. 90%-a szintén elmondhatja ezt magáról)
6. Gimnazista vagyok (azaz középsulis, de jólesett felvágni vele)
7. Város, méghozzá fő.
És nincs mit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!