Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15 éves fiam nem örül, hogy...

15 éves fiam nem örül, hogy testvére fog születni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A nagyfiam nagyon nem örül neki, hogy hamarosan bővül a család. Nem szól ő ellene egy rossz szót sem, csak egyszerűen kerüli a témát, mintha teljesen elutasítaná a tényeket. Semmiről nem beszél ami ezzel kapcsolatos, ha én hozom fel a témát, látom, nem szívesen hallgatja azt sem. Már örülök néha ha esetleg valami olyan megjegyzést tesz, hogy : anya ezt neked nem szabad megenned.. Ha kérdezek tőle valamit, hogy majd hogyan legyen, ha már itt lesz a baba, pl. hová tegyük majd az ágyát, legfeljebb a vállát rándítja meg válaszul. Megjegyzem, a párom nem az ő édesapja, ez a második házasságom. Közöttük a viszony olyan elfogadás féle. Sem túl baráti, sem túl ellenséges. Nyugodt.
2009. szept. 2. 16:42
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
43%
Egyértelmű, féltékenység. Attól tart hogy onnantól nem ő lesz a figyelem középpontjában és nem kap meg mindent tőletek. Idővel kinövi.
2009. szept. 2. 16:47
 2/18 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem azt jelenti, hogy nem örül. Hanem hogy van fontosabb dolga is. Neked ez egy csoda, de őt jobban érdeklik a kortársak, a zene a hobbi, a saját identitása, a lányok, a sport...minden.Ez teljesen normális. Pláne egy fiú! Mit csináljon, kérjen játék-pólyást?

Ne piszkáld ilyenekkel, hogy hol legyen az ágy, nem az ő dolga! Ha meglesz a baba, megnézi, aztán kész. Ha fiú lesz, majd 6-7 év múlva fog szólni hozzá valamit. Ha lány, akkor leghamarabb a kicsi esküvőjén. Ez így van :)

A bátyám se méltatott többre, minthogy fogjam a kiskaput. 16 évesen tudtunk először beszélni valamiről. :)

Nekünk is olyan elfogadás-féle a viszony az édes kamasz gyerekeinkkel. Ha nem néz le nagyon(látszólag), az a szeretet jele.

Ha meglesz a kicsi, ügyelj, hogy a nagyra még több idő jusson! Beszélgess vele, csinálj programot vele! Ne használd szárazdajkának. Persze, néha-néha vigyázhat rá, de ne varrd a nyakába, mert kiröhögik a suliban!

Ennél többet nem kell szólnia, ezt te átéled, mint csodát, neki csak egy infó. Nyugtázta , kész.

De figyel, ha nekki gyereke lesz, felidéződik a Ti példátok, hogy milyen örömmel vártátok. Ne is nyaggasd, egyszer hozd fel a témát: engedd, hogy a névválasztásba beleszóljon.

Végül is, neki tényleg mindegy akiságy meg a pelenka sZÍne.

Te mit csináltál, mikor megtudtad, hogy tesód lesz? gONDOLOM SEMMIT. dE EGY LÁNY IS MÁS KÜLÖNBEN. 10 ÉVES KOR ALATT.

2009. szept. 2. 17:04
 3/18 anonim ***** válasza:
72%

nem tudom mióta vagy együtt a pároddal,régóta ismeri?lehet ez is mert ha nemolyan nagyon rég váltál el az apjától,azis lehet az ok.

a másik ami eszembe jutott az az,hogy ugye 15 éves és ugye tudja már hogyismegy ez a dolog,hogy jön létre a baba és erről nem szívesen beszélgetnek a tinik.úgyhogy lehet ezért kerüli is a témát.

mel

2009. szept. 2. 17:07
 4/18 anonim ***** válasza:
56%
Szia! Ne aggódj testvérféltékenység mindenhol van, de mindenkinél másképpen jelentkezik. Keresztlányomnak is van testvére, aki nagyon nem örült az érkezésének, még sírt is, hogy nemár, ő nem fogja soha szeretni, meg hogy minek, ő miért nem elég, de amióta megszületett imádják egymást, együtt játszanak, szóval elmúlik :):)
2009. szept. 2. 17:15
 5/18 anonim ***** válasza:
82%
Másodikkel értek egyet! Ne várd, hogy 15 éves fiúnak ez legyen élete legnagyobb csodája! Ő nem te vagy... Neked az csodálatod, őt mások érdeklik. Én nem örülnék ha ezzel nyaggatnának, nem örülnék ha egy gyerek zavarna a tanulásban a sírásával, és ha amikor el akarok menni akkor vigyáznom kéne rá, és amúgyis csak egy kis pisis aki megterhelő. Mert én is kamasz vagyok (17) csak lány, így van fontosabb dolog az életemben (tanulás, iksola, hobbi, zene, barátok). Amúgy vannak idősebb testvéreim és velük sem vagyok jó viszonyban, mert túl sok a korkülönbség köztünk így ők még mindig azt hiszik én a kicsi vagy aki csak fecseg és akire nem kell fiygelni mert ők nagyok. Nekem is csak teher lenne, nemhogy egy fiúnak. Ne fájjon ez neked, mert egy kamasztól nem várhatod azt az érzésrt amit tőled. Lehet jobb lett volna, ha kisebb a korkülönbség.
2009. szept. 2. 17:43
 6/18 anonim ***** válasza:
81%

Férjem és a húga közt 16 év van. Nem akart kistestvért pedig ő jól elvolt a nevelő apjával. Pláne nem húgit.

Nem is nagyon érdekelte a dolog. Miután megszületett és ahogy eltelt pár hónap nagyon megszerette és nagyon ragaszkodott hozzá. Azóta is a mindene, nagyon jó testvérek. Szerintem adj egy kis időt neki, de fontos hogy az ő ütemében dolgozza fel a dolgot. Ne sürgesd és ha nem akar beszélni róla ne erőltesd.

Lehet benne féltékenység is hisz neked most a pici a fontos és az ő problémái esetleg háttérbe szorulnak és tudja hogy később is így lesz. Beszélgess vele de ne csak a babáról mintha más már nem is létezne. Hallgasd végig az ő mondani valóját. Éreztesd vele nap mint nap hogy neked ő mindig fontos lesz és az ő helyét nem veheti el senki.

2009. szept. 2. 18:53
 7/18 anonim ***** válasza:
82%
Lehet még egy szempont, csak azért írok: Lehet, hogy ciki neki az iskolában, barátok közt, hogy anyja megint terhes. Ezért is lehet elutasító.
2009. szept. 2. 19:03
 8/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2009. szept. 2. 19:47
 9/18 anonim ***** válasza:
86%
Később valószinüleg megszereti,de addig hagyd békén a gyerek témával. Nagyon idegesitő mikor 9 honapig semmi más témája nincsen a kismamának mint ,hogy milyen legyen a szoba,milyen fog kakilni a gyerek... én régen voltam 15,de nagyon nem örültem volna egy kistestvérnek:( Üvölt éjszaka,ha nagyobb lesz szétrámol,hisztizik,nyafog.. én voltam már 20 éves,öcsém meg 17 mire beszélőviszonyban lettünk.Addig egyszerüen nem tudtam vele mit kezdeni,pedig csak 3 év különbség van köztünk..sztem 15 évnél ez már olyan mintha két egyke gyermeked lenne:-(
2009. szept. 3. 14:25
 10/18 anonim ***** válasza:
84%
Hát a 15 év körkülönbség rettentő sok. Gondold végig..15 teljes évig egyedül volt. Vele foglalkozott mindenki stb, nehéz lesz megszokni, hogy testvére lesz..főleg, ha fiú. Egész biztos, hogy féltékeny is, ami nem csoda, mert biztos úgy gondolja, hogy innentől majd csak a kistesó fog számítani Neked. Te, és a férjed is próbáljatok meg vele ugyanúgy viselkedni, mint régen. Kérdezgesd, hogy mi történt vele a suliban, stb..Ne beszélj folyton a babáról. Neked van egy fiad, aki már 15 éve a fiad, jobban ismered, mint az "új" gyereket, aki még nem született meg. Ilyenkor az anyák hajlamosak a nagyobb gyereket semmibe venni, mert hogy mekkora öröm megint egy kisbabát babusgatni és ez rettentő rossz érzés lehet a nagyobb gyereknek.
2009. szept. 3. 17:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!