A második gyermekem gyedbe fog születni. Ha közben megszűnik a munkahelyem (csődbe megy) akkor mire leszek jogosult?
Figyelt kérdés
2005. óta van folyamatos munkaviszonyom, max. gyedet kapok. Még gyeden leszek, amikor megszületik a kistesó. Úgy tudom ilyenkor az első gyed előtti biztosított jogviszony az új gyed alapja. De most tudtam meg, hogy a munkahelyem csődvédelmet kér, így valószínűleg megszűnik a munkaviszonyom. Ha így lesz, akkor csak gyest kaphatok, mivel nincs munkaviszonyom?2011. okt. 26. 07:54
1/5 anonim válasza:
Egy cipőben járunk.
Arra van esély, hogy addig eltart ez az egész eljárás, míg megszületik a baba?
Ha nem, akkor valóban csak gyes marad, de persze vannak ezek a kiskapuk,én is ezeken próbálok kopogtatni...
2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom meddig fog tartani, a csődbiztos azt mondta két év és két hónap is lehet...Ráadásul táppénzre akartam menni, de így azt sem merem. Milyen kiskapukra gondolsz?
2011. okt. 26. 09:02
3/5 anonim válasza:
Hát például úgy tudod megoldani, hogy a szüléskor biztosított legyél, hogy munkaügyön keresztül elmész álláskeresésire.Csak majd arra kell ügyelni, hogy kalkuláld bele, hogy szülhetsz előbb is és később is.Nekem azt tanácsolták az Oepnél, hogy már a kiírt nap előtt másfél hónappal jelentkezzek a munkaügyi központba.
Elmentem a munkaügyibe is, ott kiszámolták, hogy hány nap álláskeresésire vagyok jogosult.Én eddig csak 70 napra, de te sokra,amúgy ezt ugy tudod kiszámolni, hogy 10 nap munkaviszonyra jár egy nap álláskeresési.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, majd felhívom én is az oep-et.
2011. okt. 26. 19:53
5/5 anonim válasza:
Nincs mit,meg a munkaügyre is menj be, ott bővebben adnak felvilágosítást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!