Létezik olyan kalkulátor ahol beírom az uh-n mért adatokat és kiszámolja kb. mekkora súllyal fog születni a babám?
Ha még nem jársz legalább a 38. héten, akkor ilyesmiről teljesen felesleges gondolkozni. Honnan tudná egy akármilyen kalkulátor, hogy milyen ütemben fog nőni a babád, milyen alkatú lesz, mennyi tápanyagot használ fel a szervezetedből stb.?
Az UH-gépek a mért fejkörméretből, combcsont hosszúságból és egyéb adatokból becsülnek egy épp aktuális tömeget a babának. De ez is csak becslés.
Még a 38-40. hét környékén mért becslés is csak +/- 300g-os pontossággal tud becsülni.
Ha létezik is, valószínűleg ugyanazt csinálja, mint amit az orvos az UH vizsgálaton.
Nekem 36. héten 3800g-ot becsültek, két héttel később 3660-al született, pedig a hasam méretén is látszott, hogy a végén nagyot nőtt még...
Szerintem ez csak félrevezető.
Egyébként a szülésnél leginkább a fejkörfogat számít, hogy hány kiló, az nagyjából mindegy...
Tök jó,hogy van ilyen is!Nem is tudtam róla!
Köszönöm én is a linkelőnek!
Köszönjük szépen a linkelőnek.
Mindenkinek jó babavárást :)
...il peso fetale
alatta: Diametro Biparietale (BPD) oda beírod a fej méretét
Circonferenza Addominale (AC) oda meg a haskörfogatot
alatta a másik kalkulátor (...la lunghezza fetale)
a hosszát számolja a combcsont hosszából
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!