Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit erdemes atnezni a magyar...

Mit erdemes atnezni a magyar tantargyverseny elott?

Figyelt kérdés

8.Ba jarok, es nem mondtak, hogy inkabb mit nezzek at.Holnap itt a verseny...inkabb az egyszeru mondatot, meg szinonimakat?Szerintetek?

S ne kovezzetek meg azert mert nincs ekezetem, de nem magyar a billentyuzetem.

2013. jan. 23. 15:02
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Milyen versen ez? Irodalom/Nyelvtan inkább, vagy vegyes? Iskolai, megyei, esetleg országos?

Magyarországon élsz?

2013. jan. 23. 15:28
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Milyen versen ez? Irodalom/Nyelvtan inkább, vagy vegyes? Iskolai, megyei, esetleg országos?

Magyarországon élsz?

Ha inkább irodalom, akkor készülni nem nagyon tudsz rá, esetleg honfoglaló/kvízpart irodalom kategóriájában kvízezel, műveltségi teszteket csinálsz, wikipediáról készülsz híresebb írókról. Megnézed az idei irodalom jegyzeted(főleg ha iskolai, mert akkor biztos aszerint lesz összeállítva). Plusz el olyat tudok még elképzelni, hogy ott lesz egy vers, és akkor azon mutass be metaforát, anaforát, mittudoménmégmilyen-forát:) stb. Ez lehet nyelvtanban is(mi ott is megtanultuk)

Ha nyelvtan, akkor a leghasznosabb az idei nyelvtanjegyzeten kívül, a helyesírási kéziszótár elejében lévő rész átböngészése, főleg azoké a témáké, amit idén tanultatok(plusz személyes tapasztalatból, ha nem az volt, akkor a tulajdonnevek(azok a nagybetűsök?:D) helyesírása, hogy -i képzővel hogyan kell, ilyenek, én ezt rontottam el mindig(már megint nem tudom, de ez lényegtelen).

Ezen kívül előszeretettel rákérdeznek, mindkét tantárgynál szerintem az idegen eredetű/régen használt szavak jelentésére(pl. ipa/napa), és mint írtad, a szinonimákra.

Ha nem magyarországi vagy, akkor szerintem a régi szavakat/kifejezéseket fogják sokat kérdezni, illetve a (nagyobb) magyar költőket, írókat(pl. Petőfi, Arany, Csokonai, illetve nem tudom, csak úgy mondtam néhányat).

Remélem tudtam segíteni:) Sok sikert holnapra:)

2013. jan. 23. 15:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

És az elejét nem akartam elküldeni, csak magamnak volt az, hogy ne hagyjam ki, amit írni akartam:D

/az előző két válasz írója/

2013. jan. 23. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!