Szóval a gond a következő. Írtunk kompetencia mérést az iskolában. A magyar 66% lett a matek 19% 1 pont kellet volna a ketteshez és eddig bukásra állok. Hogyan mondjam el neki?
osztályozták a kompetenciát :OOO
szerintem csak az igaz mond és kérj bocsánatot.
Hanyadikos vagy?
Próbálj meg órán sokat jelentkezni aztán ha megbuktat akkor tanulj sokat pótvizsgára
Anyukád előtt nem jó ha titkolod mert ha kiderül úgy hogy nem mondtad el az a legrosszabb
Tanár vagyok és én úgy tudom, hogy a kompetenciamérés megírása után azonnal borítékolják és elküldik egy központi helyre. Ott fogják ezt kijavítani és az eredmény majd csak a következő tanévben lesz meg.
Tehát én nem azt a kérdést tenném fel, hogy miért osztályozta le, hanem azt, hogy hogy volt neki lehetősége belenézni, még ideje is kijavítani és leosztályozni.
Pont ezért nem osztályozzuk, csak előre rémisztgetjük az osztályzással a diákokat, hogy próbálják meg minél jobban megoldani. Hiszen ezzel nem az egyes gyermeket értékelik, hanem az országot, az iskolarendszert, az iskolát, a tanárokat!
Te is írtad, hogy nem ezen múlik a bukásod. Csak persze itt egy újabb rossz jegy javítás helyett.
Szerintem őszintén és ez esetben nem lesz nehéz bűnbánóan elmondani anyukádnak, hogy nem sikerül kijavítanod a jegyed, így valószínűleg bukás lesz belőle.
Itt persze kérdés az is, hogy min múlik a dolog. Te nem voltál szorgalmas? Netán órán se figyelsz, hanem rendetlenkedsz? Mindezekért nem lesz anyukád hálás. De ha csak arról van szó, hogy nem értetted a tananyagot, nem tudtad megragadni a tanulandó új anyag lényegét, akkor nem biztos, hogy csak téged kell hibáztatni.
Ha ő olyan mintatanuló volt, akkor egy kis ismétléssel nem tudna segíteni neked? Ha nem, akkor pedig keresni kellene egy tanárt, aki segít felkészülni a pótvizsgára.
Egyébként én azt látom, hogy nagyon nagy különbségekkel jönnek a diákok az általánosból, éppen ezért sokuknak nagy gondot okoz a 9. matek. Te hanyadikos vagy?
Nekünk is osztályozták.Én 8.os vagyok.
De nekem nagyon jó lett. :D matek:89% magyar: 96%
Pedig az átlagom 3,2...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!