Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Megengedjem neki vagy ellenezz...

Megengedjem neki vagy ellenezzem? Bövebb lent

Figyelt kérdés

Arról lenne szó,hogy pénteken ott szeretne aludni a lányom a barátjánál és nem tudom,hogy megengedjem-e neki. 5 hónapja vannak együtt.16 éves a lányom a párja 19.

Vagy esetleg inkább a fiú aludjon itt? Vagy egyiket se kéne?

A srác most lett 19 és megszeretnék ünnepelni.

Szerintetek engedem h együtt aludjanak?

47/N

2013. jan. 17. 01:01
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
75%

Én elengedném, de előtte beszélnék a fiúval... megmondom úgy ahogy van, én 24 éves srác vagyok, a barátnőm most lesz 19, és vidéki. Karácsony után itt töltött pár napot, de előtte beszéltem az anyjával skype-on, aki csak annyit akart tudni, hogy ,,biztos ésszel csináljuk-e majd a dolgot, nyugtassam meg hogy igen". Egyáltalán nem baszogatás felhangja volt a dolognak, én sem annak fogtam fel, megbeszéltük, és kész. Semmi baj nem lett, és mindkettőnknek csodás volt:)) Persze, az én esetemben jelentős mindkét nem részéről a korkülönbség, de én azt mondom, úgy engedd el, hogy beszéltél a sráccal. Ha a gyerek ezt cseszegetésnek éli meg, akkor érdemes elgondolkodni a továbbiakon.

A legjobbakat! :)

2013. jan. 17. 01:42
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Én 19/L vagyok. Nem rég éltem át ezeket a dolgokat, szóval leírom, mit gondolok erről, de hangsúlyozom, hogy nem minden ilyen korú fiú ugyanolyan. Egyikük rámenősebb, míg másikuk vár amíg kell.

Én 16 évesen kezdtem el fiúzni. Egy olyan sráccal jöttem össze, aki kívülállóként szerénynek tűnik, és nem úgy néz ki, mint aki rögtön próbálkozik a csajoknál és összetöri a szívüket. Hát a látszat csalhat. 1 hónapja jártunk,folyton áthívott magához. Az ott alvást ő akarta,de nálam fel sem merült, hogy rákérdezzek anyumnál, mert annyira nem akartam elsietni a dolgokat. Sajnos így is sikerült. Nem kellett hozzá ottalvás, hogy rám másszon. Túl akaratos volt, én meg bedőltem neki, mert naív voltam, tényleg úgy éreztem hogy szeret. Szóval volt ez meg az,de nem feküdtünk le. Mikor tudtára hoztam,hogy nem akarok még lefeküdni vele,akkor szakított is.

A következő fiúmmal fél évig voltunk együtt. Kb 2-3 hónap után engedte meg anya (bár elég sokat kellett győzködni), hogy ott aludjak nála, mert rendesnek tűnt a srác. Ekkor voltam 17.

A 3. barátommal 2 és fél éve járok. Ő már első nap nálam aludt, de ez nem befolyásolta azt, hogy mikor kezdtünk el egymáshoz nyúlkálni. :D Tehát. Az első fiúm után már vigyáztam,és inkább vártam 1-2 hónapot. Ekkor már rendszeresen nálam aludt a barátom. És 7 hónap járás után feküdtünk le. Érdekes, hogy ő volt a legtürelmesebb, mert ő tűnik kívülállóként a legszívtipróbbnak.

Na, ezt most kicsit túlságosan is részleteztem. De arra akartam kilyukadni, hogy ne tévesszen meg, milyennek tűnik a srác, mert tűnhet bármilyen rendesnek is, nem biztos hogy az. Most ezzel nem akartam megijeszteni senkit. Hiszem, hogy vannak még rendes fiúk.

Szerintem a legjobb, ha ott aludhat a srácnál, DE előtte azért sort kell keríteni egy őszinte bizalmas beszélgetésre kettesben, hogy nehogy elsiesse a dolgokat, és ha mégis történne valami, akkor meg jobb, ha biztonságosan történik.

Ha nem lesz elengedve, attól még a módját megtalálják rá, ha tényleg meg akarják tenni, szóval ezzel nincs megoldva semmi. És lássuk be, a mai világban egyre fiatalabb korban válik "népszerűvé" a szex. 16 évesen a lányok nagy része már nem egy sráccal volt. 5 hónap pedig tényleg nem rövid idő. Ha akart volna, szerintem már lelépett volna a srác. Ha nem szeretné a lányt, nem hiszem hogy ennyit várt volna rá.

De én most itt a legrosszabbakat írtam... Egyáltalán nem biztos, hogy készülnek valamire. Bár, ha tippelnem kéne... :)

2013. jan. 17. 01:42
 13/32 Missi_Key ***** válasza:
65%

nem az a kérdés hogy lesz e ott valami, mert az úgyis meglesz engedély nélkül is, max nappal...

a kérdés a bizalom, hogy ha megbántják vagy valami van, el meri-e majd mondani neked, vagy inkább magában szenved, mert te megtiltottad, és inkább ezért tőled nem is kér tanácsot...

engedd, és tedd hozzá h veled lehet beszélni erről...

2013. jan. 17. 02:14
 14/32 A kérdező kommentje:
Akkor nyomjak egy csomag kotont a kezébe és engedjem el?:)
2013. jan. 17. 02:24
 15/32 anonim ***** válasza:
26%

igen, mutasd meg neki egy banánon vagy dildón a koton használatát. nem tudod mindentől megóvni, csak megpróbálni felvilágosítani. vésd a fejébe, hogy a "vigyázok" nem játszik.

ha szexelni akarnak, akkor is megoldják, ha te nem engeded és az rosszabb. így viszont meg fog benned bízni a jövőben is, meg fogja veled a jövőben is beszélni a dolgokat.

2013. jan. 17. 04:49
 16/32 anonim ***** válasza:
55%

Szia

Az első amit mondanék, hogy úgy sem tudod mindentől megvédeni a lányodat.Egyszer úgy is összetörik a szívét, ezzel nem lehet mit kezdeni.Ha most ellenkezel, amikor ilyen nagy a LOVE, akkor csak magadtól taszítod el, mert most úgy gondolja, hogy te ezt úgy sem érted!! (ami persze tudjuk hogy nincs így, csak ez ilyen tipikus tini felfogás..tudom, mert én is ilyen voltam)

Amit tehetsz, hogy leülsz vele beszélni.Ha eddig nem tetted meg, akkor felvilágosítod.Beszéltek a fogamzás gátló módszerekről, akár kitérhetsz a gyógyszer szedésre is, mondjuk én azt nagyon ellenzem, főleg ilyen fiatalon...ráér az ember szerintem gyerekvállalás után szedni ilyeneket, mert eléggé felborítja a hormonháztartást.

Érezze a lányod hogy mellette állsz, és rád mindig számíthat, és remélhetőleg akkor nem csinál hülyeséget.Mert a normális szülővel megáldott lánykák, sokkal nehezebben rakják oda magukat egy pasinak egyébként, mert nem gondolják úgy hogy "így legalább szereti őket valaki"..

Remélem érthetően írtam! :)

2013. jan. 17. 05:50
 17/32 anonim ***** válasza:
66%

Biztos, hogy szexelni akarnak, és hiába nem engeded meg, úgy is fognak, maximum nem akkor.

Szerintem engedd el, de:

1. Adj neki óvszert. Lehetőleg nagyobb kiszerelést vegyél, ne 3 darabosat, mert ha véletlen elbénázzák az elejét, akkor se legyen az, hogy "jaj elfogyott, csináljuk nélküle".

2. Ne csak a kezébe nyomd, hanem mondd meg neki azt, hogy benne bízol, de a fiúban kevésbé. Magyarázd el neki, hogy a szex nem bűn, az sem baj, ha csinálják, de ésszel. Eszébe se jusson gumi nélkül belemenni, mert ő fogja megszívni.

3. Mondd el neki, hogy ha bármi gáz van, akkor nyugodtan forduljon hozzád, nem fogod leharapni a fejét. (Gondolok itt arra, hogy ha esetleg mégsem védekeznek vagy kiszakad az óvszer, akkor időben mondja el, mert te még tudsz neki segíteni.)

2013. jan. 17. 09:13
 18/32 anonim ***** válasza:
58%

Utolsó vagyok. Szerintem azért banánon ne kezdd el mutogatni a használatát, az már inkább kellemetlen és kínos.

Hogy a suliban megmutatja a védőnő az oké, de én a saját anyámtól nem szerettem volna látni:D

De azért azt elmondhatod, hogy mire figyeljenek.

(pl. fogja össze a spermazsákot, amikor a fiú kihúzza, akkor a tövénél fogja meg, hogy ne maradjon benne a lányban).

2013. jan. 17. 09:16
 19/32 magyarszilvia válasza:
0%
szerintem ha a lányod is akarja akkor nem lesz semmi baj! beszélj vele a dologról de készülj fel rá hogy egy lánynak ez kicsit ciki és nem biztos hogy megnyilik elötted ebben a témában!
2013. jan. 17. 10:34
 20/32 anonim ***** válasza:
39%
Sajnos ez az ő döntése, te akár akarod akár nem, ha most nem engedes meg, akkor erre úgyis sor kerül, szóval ezzel csak azt tudod elérni, hogy a lányod bem fog benned megbízni, és nem tudsz majd róla amikor megtörténik. 5 hónap azért hosszú idő, ha a fiú csak azt akarná, akkor már elhagyta volna,főleg hogy 19. Beszélgess vele, hogy az óvszer nagyon fontos, és hogy miért, hogy ha a srác azt is mondja, hogy ne használjanak, akkor is ragaszkodjon hozzá, mert a tanácsaiddal sokkal inkább a kellő irányba fogod terelni a dolgokat, mint a tiltással, és ha bármi gáz lesz közben, akkor utána fog neked szólni, ha titokban csinálják akkor nem. A fiúval előbb utóbb úgyis szétmennek, és még ha a lányod is fog szakítani, akkor is szomorú lesz miatta, ettől nem óvhzod meg, de mellette lehetsz, amikor összetörik... szóval igen, engedd el, szerintem a fiúnak nincsenek hátsó szándékai :)) 16/L
2013. jan. 17. 13:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!