Hány évesen vettétek a gyereknek az első mobilt, ill. hány évesen kaptátok az elsőt?
10 évesen kaptam egy elég szimpla, de azért szép telót. (Samsung D900i) Most 14 vagyok,azóta volt egy ZTE Blade-em (12 évesen kaptam, majd 2012 augusztusban elestem motorral, és összetörtem), karira kaptam egy Xperia S-t, remélem ez tovább húzza majd, mint a Blade.
F
31 éves vagyok, 15 éves koromban kaptam életem első mobilját,egy alcatel one touch-ot, emlékszem én titokban tartottam az osztálytársaim előtt, mert még senkinek nem volt mobilja az osztályban és cikinek tartottam, nem akartam, hogy azt higgyék, fel akarok vele vágni.
Pedig én nem kértem, a bátyám vette nekem ajándékba, meglepetés volt.
Az is megvolt, míg bírta és azóta is addig használok egy mobilt, míg tönkre nem megy.
Az előző kb. 5 évig tartott, a mostani samsungom a 2. évében van.
Egy fiatalnak azért plusz kiadás egy mobil, mert ha már kap, akkor mindig "követeli" a legújabbat, legdivatosabbat.
A mostani telefonom használtan vettem 20 ezerért, el nem tudnám képzelni és meg se engedhetnénk magunknak, hogy évente kiadjak 50-70 ezret egy új modellre.
Előre félek, ha a lányom abba a korba lép, biztos őt is el fogja vakítani a sok reklám és a társadalmi elvárások.
Jelenleg úgy gondolom, akkor fog mobilt kapni, ha már egyedül közlekedik az utcán és természetesen csakis feltöltőkártyás jöhet szóba.
Kedves 11:37!
1997-be hol a francba volt még alcatel one touch?!
Akkoriba ilyen Alcatel telefonok voltak.
vagy csak elírás?
Én is 10 évesen kaptam az elsőt, de akkor még ez volt a normális. Alapmodil volt. Húgom elsőben kapott alapmobilt, másodikban pedig érintőképernyős okostelefont, ami azóta sem tanult meg kezelni. ű
16l
2-es vagyokKisfiam most 10 éves, és nagyon jól jön, ha pl tovább kell maradnia, és akkor ahza tud szólni. Ha valami van, akkor a tanárok is szólnak neki, hogy hívd fel anyát, hogy ne izguljon. Ha suliban végez, akkor mindig hív, hogy most indul. Kb 20 perc az út és így tudom, hogy mikorra fog hazaérni.
Azért elég sok rosszat hallani és bármikor bármi történhet, ami miatt telefonálnia kell. Előfizetéses, de még a lebeszélhető perceket sem beszéli, egymással padig ingyen beszélünk.
Valai írta, hogy mi is felnőttünk nélküle. Ez igaz, csak azüta sok minden változott.
Mikor én voltam 10 éves, akkor nem volt ennyi autó, nem volt közlekedési lámpa stb. A 10 emeletesben ahol lakunk, akkor jó ha 2 családnak volt autója.
egy park mellett lakunk. Mikor 10 éves voltam, akkor nem támadták meg délután 14 kor az idős nénit a parkban és nem tépték ki a nyakából a nyakláncot.Múlt hónapban viszont igen. Akkor nem bántották a nagyobb gyerekek a kisebbeket, nem támadták meg. most igen.
Tavaly szeptemberben egy 16 éves lány hazafelé ment a suliból, amikor 2 fiú megtámadta és világos nappal megerőszakolta. ( Elfogták őket)
Szóval én nyugodtabb vagyok, ha van nála telefon, de arra tanítottam, hogy az utcán ne mutogassa, nehogy amiatt megtámadják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!