Bicikliző anyukák, van valakinek tapasztalata? Első vagy hátsó ülés a gyereknek?
(Mondjuk én nem vagyok anyuka, csak néhány dolog, ami eszembe jutott:
Ha a bringámon elöl a kormányon vagy a vázon volt nehéz súly, mindig stabilabbnak éreztem, mintha a csomagtartón szállítottam volna bármit. Ezen emlékeim alapján az elsőre szavaznék.
A hátsó ülés előnye viszont, hogy messziről látható, hogy gyerekülés. Feltételezik, hogy gyerek is van benne. Az autósok közül sokan minősíthetetlenül viselkednek a bringásokkal, leszorítják, centizgetik, stb. De én úgy gondolom, hogy a legalattvalóbb autós is észreveszi azt a gyerekülést, és a gyerek hatására talán óvatosabban előzi meg őket... Ha elöl a gyerek, akkor eltakarod, nem venni rögtön észre. Ilyen szempontból biztonságosabb a hátsó üléses módi.
Ha hátul a gyerek, akkor felfogod előle a menetszelet.
Amúgy menj be több biciklis boltba és érdeklődj. Néhol egész tapasztaltak az eladók. Talán ha viszed a biciklit, még ki is próbálhatod, ha felteszik...
Azt hiszem én vagyok az, aki mind a kettőt megtapasztalta:)
Nekem a nagyok ikrek, így nem volt választásom, egyet előre, egyet hátra ültettem és így kerekeztünk. (így utólag sok év távlatából elég merész dolog volt, de soha nem történt semmi baj:))
Nekem tök jól ment akkor a biciklizés, mindig egyensúlyban volt a bringa. Most, hogy a harmadikat hordom biciklivel, őt hátra ültettem és egy pokol. Nagyon billeg a bicikli, nehezen tudom egyensúlyban tartani, mindig azt érzem, hogy a borulás határán vagyok. Ez az lehet, amit az előttem író mondott, hogy a hátul szállított csomag labilissá teszi a kerékpárt.
Aztán ott van az első ülés! Az elől utazó lányom egy idő után rászokott, hogy ő kormányoz, na az nagyon sz@r volt, alig tudtam lebeszélni róla, örökké fogta az én kormányomat és húzta amerre ő gondolta.
Az első ülés talán kisebb is, rövidebb ideig fér el kényelmesen a gyermek elől, úgy hogy te se tekerj óriás terpeszben és ki is láss fölötte, főleg ha még sisak is van rajta. Az a hátsó ülés mellett szól, hogy azoknál lehet magasított háttámlát kapni, talán jobban védi egy esésnél, bár ki tudja, mi nem estünk soha.
Egyszóval, nekem volt lehetőségem most a harmadik babánál választani, hogy első vagy hátsó ülést vegyek, mert a régi ülések már nincsenek meg és hátsót vettem.
Az az igazság, hogy most sem tudom, hogy melyik a jobb!! Mindenképpen könnyebben irányítható az első ülés, de a fent említette okokat mérlegelve.....Te dönts!:)
Ma kipróbáltuk, de sírt rajta. :((( Nagyon szomorú vagyok, mert sokkal könnyebb lenne azzal járni. Reménykedem, hogy csak a hideg miatt érezte rosszul magát, és jó időben más lesz.
Egyébként vettünk egy első ülést is, azon nem sírt, viszont nem tudom használni, nem férek el mögötte a biciklin.
Hát gondolom már késő de azért válaszolok!:)
A hátsó szerintem is jobb mert te is tudsz rendesen biciklizni és én pl. nagyon szerettem ott utazni!:)
Megírod hogy végül mi lett):P
12/lány
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!