Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányom Facebookon...

12 éves lányom Facebookon idegen fiúkkal folytat erotikus beszélgetéseket. Van valakinek tapasztalata ebben a témában?

Figyelt kérdés
12 éves lányomról a tegnap délelőttig még azt se feltételeztem, hogy érdeklődik a szex iránt, vagy a fiúk iránt. nem úgy öltözik, viselkedik. Véletlenül rányitottam és épp ölelgette magát, akkor kivettem a telefonját a kezéből, s kiderült, hogy álnéven Facebook profilja van, idegen fiúkkal cseveg sokszor hajnalig.

2013. jan. 10. 21:23
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
97%
Bocsass meg utolso, de en meg a 9 eves gyerekem ajtajan sem lepek be kopogas nelkul. Neki is van maganelete. Mas kerdes, hogy azt meg is beszeli velem es tudja, hogy idonkent ellenorzom is - hiszen nem a hata mogott kell csinalni.
2013. jan. 11. 10:41
 12/36 anonim ***** válasza:
26%
egy 12 éves még nagyon gyerek, befolyásolható, naiv. mindenképpen korlátoznám az internetet. a másik miért van hajnalig fenn? az én meglátásom az hogy te valahol nagyon elrontottad a gyereknevelését.
2013. jan. 11. 10:51
 13/36 A kérdező kommentje:

Kb. egy éve ezelőtt volt már hasonló este, akkor a saját nevén regisztrált és visszajelölt füt-fát. Pl. volt egy csomó külföldi pasi... Akkor elbeszélgettünk és mivel láttam, hogy az osztálytársainak is van, neki is csináltam egyet. Ez a fiókja most is megvan. Az új fiókot álnéven hozta létre, valami japán nevet használt (nagy anime rajongó)és kb. 350 "barátja" van már, amelyekből, bevallása szerint senkit nem ismer személyesen. Higgyétek el meg se fordult a fejemben, hogy ő éjszaka a szobájában mit csinál! Nálunk szabály, hogy csak hétvégén nézhetnek a gyerekek tv-t és ugyancsak hétvégén netezhetnek. Persze azzal nem számoltam, hogy megvárja, hogy én is meg az apja is elaludjunk, akkor bekapcsolta a gépet, ami a szobájában van. A telefonját meg a paplan alatt nyomkodta, semmi nyoma nem volt. Most már kikapcsoltam wifit, nem tud netezni.

Mikor megtaláltuk a titkos profilt átnéztem a beszélgetéseket, a döbbenettől, se én, se a férjem nem bírtunk magunkhoz térni, pedig nem vagyok konzervatív, vagy maradi emberek. Meggyőződésem, abból amiket olvastam, hogy sok más szülő se tud ezekről az álnevekről (szinte mindegyik gyerek japán nevet és avatárt használ). Pl. van egy olyan valaki aki folyton öngyilkosságra beszél rá másokat, van olyan aki vagdossa magát, van olyan aki a szülői gyűlöletre buzdítja a többit.. Egy másik fiú (mert a lányom nemcsak egy fiúval és lánnyal folytatott ilyen, általa henatai szerepjátéknak nevezett kapcsolatot) különböző trükkökkel folyton arra szerette volna rávenni őt, hogy adja meg a lakcímét. Pl. olyant írt, hogy szeretne neki valami meglepetés ajándékot küldeni, de kell a cím, meg hasonlók. Egy másik valaki, aki nagyon beférkőzött a bizalmába, egy az egyben elmagyarázta, hogy melyik kerületben lakik, hogy lehet tömegközlekedéssel idejutni és hogy néz ki a házunk, milyen épületek vannak mellette. Persze az illető állandóan érdeklődik, hogy épp ki van otthon, hánykor jön ő haza az iskolából.

Ez egy teljesen új világ, sok szülő, főleg akik nincsenek otthon az internet világában észre sem veszik, hogy mit csinál a gyerek.

Én úgy döntöttem végül, hogy nem törlöm a fiókját, hanem hagyom, hogy hétvégén egy órát netezzen és felmenjen ha akar. Arra gondoltam, hogy ha tiltom még inkább akarni fogja.

2013. jan. 11. 11:32
 14/36 A kérdező kommentje:

Azoknak akik azt hiszik, hogy a gyerekük egy szent (sőt annak is néz ki) és mindent megbeszél vele, üzenem, hogy a tegnap délelőttig ugyanezt mondtam volna én is. Valaki azt mondta volna nekem, hogy a 12 éves lányom éjjel szexcsevejt folytat, azt mondtam volna neki, hogy teljesen elment az esze. Sőt nemrég voltunk családi fogadóórán az iskolában, az osztályfőnöke is csak dicsére, hogy milyen rendes gyerek és jól tanul.

Ha meg kopogtam volna az ajtón, nem derült volna ki az álprofil, továbbra is ment volna minden ahogy eddig. Én úgy érzem, hogy mint szülő, mint kiskorú gyerekes szülő rendelkezem azzal a joggal, hogy ellenőrizzem a gyerekem, sőt feladatom ellenőrizni, mert még nagyon nem tudja megítélni mi a helyes, még nincs tisztában az emberek álnokságával, sunyiságával, rosszindulatával. Főleg egy ilyen korú lány akit ha elborít a szerelem rózsaszín köde nem lát és nem hall.

2013. jan. 11. 11:44
 15/36 anonim ***** válasza:
51%

Nem szent a gyerekem, sot. De bizonyos dolgokat meg lehet akadalyozni. Pl minek egy 12 evesnek netezesre alkalmas mobil? Egyaltalan minek neki mobil? Masreszt rengeteg "gyermekvedos" program van, ami bizonyos szavak hasznalatakor egyszeruen kilepteti a felhasznalot, vagy siman bontja az internet kapcsolatot. Harmadreszt ott vannak a bongeszesi elozmenyek, azt barmikor vissza lehet nezni - siman megoldhato az is, hogy a gyerek ne tudja torolni.

Az en gyerekem epp nem egy kozlekeny tipus, de azert bizonyos dolgokat meg lehet beszelni vele es tisztaban van vele, hogy ha kerdez, arra nem maszatolast, hanem rendes valaszt kap.

Par honapja a Skypeon talalta meg valaki, aki csak a lanynev alapjan klikkelt ra, az elso dolga volt, hogy szoljon, "anya, te ismersz ilyen nevut?" Kicsit meglepodott, amikor a fazon irogatni kezdett neki, mert igaz hogy az angol szovegbol csak a "sex" szot ismerte fel, de ugy gondolta, hogy -ahogy megbeszeltuk- szol azonnal, ha be akar jelolni valakit.

2013. jan. 11. 12:09
 16/36 A kérdező kommentje:

Az előzményeket többször is visszanézem, mindig gondosan ki volt törölve minden. Az én lányomnál főleg az a gond, hogy nagyon belemászott ebbe az anime világba, és maga hozta létre a profilt, ő kereste az ilyen "barátokat". Teljesen elvarázsolta ez a világ. Most pl. az egyik (állítólag) fiúba, pontosabban annak profiljába szerelmes, mert ugye ez nem valóságos. Eddig annyi tűnt fel, hogy állandóan rajzolja ezeket a japán rajzfilm figurákat, meg egy pár hónapja folyton álmos.

Nálunk az iskolában minden egyes gyereknek van okos telefonja. Mi voltunk az egyik utolsók akik vettünk ilyent a gyereknek, mert már teljesen lelki beteg volt, hogy neki miért nincs. Ez kb. egy éve volt. Eddig azt hittem zenét hallgat rajta. A fülhallgatót szinte soha nem vette ki a füléből.

2013. jan. 11. 12:41
 17/36 A kérdező kommentje:
Telefonja nem luxusból van neki, hanem azért, hogy fel tudjam hívni. Mivel én is és a férjem is dolgozunk, bármi eshetőségre jobb ha el tudom érni pl. ha a épp beragadok egy dugóba, vagy később érek haza, szeretem tudni, hogy minden rendben van-e.
2013. jan. 11. 12:47
 18/36 anonim ***** válasza:
52%

tudod mi az az anime ? van róla fogalmad , hogy mik vanak ezekben ? ne érts félre , én is szertem a normálisabb animéket , de a legtöbben , megy az öldöklés , a szexualitás is elégé atszövi őket , tehát én nem csodálkozom a lányodon . mit értesz az alatt , hogy ölelgette magát , maszturbálást vagy ... ? én törölném a lányod kamu profilját leülnék vele , elmondanám neki , hogy amit csinált az nagyon veszélyes , lehet gyüjtenék áldozatokról történeteket - lehet ez kicsit fel nyitná a szemét . ja és nem hinném , hogy a hétvégi tv , net a megoldás . manapság már a legtöbb gyerek úgy játsza ki a szüleit ilyen ügyekbe , hogy a szülök csak néznek . én gátolnám a hozzá férését a facebookhoz - tényleg van ilyen . a laptopjára meg tennék egy időkorlátot . pl. este 10-ig netezhet csak . ja és ha ennyire társaságot akar akkor elvinném valahova sportolni, vagy valami szakköre .

bocsi a zavaros válaszért , remélem tidtam segíteni

2013. jan. 11. 13:06
 19/36 anonim ***** válasza:
85%

Eddig csak nézegettem a kérdést, de most már úgy érzem, írnom kell.

Szóval, én egy 21 éves lány vagyok, de kb 11-12 éves koromtól imádom az animéket. Akkoriban ugyan nem fértünk hozzá ennyihez az interneten, de láttam én erősen 18+-osokat is (kb. annyi műfaj van belőlük, mint a rendes filmekből). Ettől még sem én, sem a másik animerajongó barátnőm nem csinált ilyeneket, szóval ne az animéket okold, ha nem is ismered! A szexuális érdeklődés, és a maszturbálás is normális (nekem 9 évesen jött meg, ilyen idősen már rég maszturbáltam, ugyanakkor tudtam, hogy én még gyerek vagyok a tényleges szexuális érintkezéshez!). Volt mobilom is már 8 évesen (igaz, nem okos, hanem apukám régi nokiája, és azért, mert másik városban volt az iskolám, így mindig utol tudtuk érni egymást a szüleimmel). Azonban én soha, semmilyen körülmények között nem folytattam ilyen beszélgetéseket, és eszembe sem jutott megadni a címünket másnak! Szerintem sem a tiltás a megoldás, hanem egy alapos beszélgetés, hogy miért nem szabad idegenekkel szóba állni az interneten, és hogy milyen veszélyei lehetnek. Az okos telefon túlzás volt egy ilyen idős gyereknek, de ez már más kérdés, valószínűleg csak haragot váltanál ki vele, ha elvennéd. És szerintem sem kellett volna kopogás nélkül bemenned, mert egy 12 éves KAMASZNAK is van magánélete (egy kopogástól meg úgysem tud letörölni hirtelen mindent)!

2013. jan. 11. 13:58
 20/36 A kérdező kommentje:

Szakkörre jár, meg barátai is vannak, sportolni nem szeret...

Minél többet olvasok a témában és gondolkodok rajta arra jövök rá, hogy ez a generáció inkább az interneten szocializálódik. Itt álnéven, arc nélkül szabadon elengedik magukat, nem korlátozza őket semmi és senki, nincsenek következményei annak ami tesznek, nem tud róla senki. Legalábbis addig míg sikerül megőrizniük az anonimitásukat.

Nálunk már többször is lement az a bizonyos beszélgetés, hogy: idegenekkel nem állunk szóba, nem nyitunk ajtót, nem jelöljük vissza a Facebookon, nem drogozunk, nem dohányzunk és még szeszt se iszunk, mert még kiskorú stb. Mindig tágra nyílt bociszemekkel nyugtázta a dolgot, sőt nagy felháborodva mesélte, hogy némely osztálytársnője már pasizik, vagy festi magát.

Szóval én megtanultam egy életre, hogy a látszat csal...

2013. jan. 11. 14:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!