Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nagyon gáz leszek holnap? Túl...

Nagyon gáz leszek holnap? Túl fogom élni? Izgulok! Sírok!

Figyelt kérdés

13 éves lány vagyok holnap irány a gimi,új osztálytársakkal találkozni,ismerkedni.Nem ez a lényeg.

Beszéd hibás vagyok,nem tudom kimondai az "r" betűt.Most itt olvastam néhány ezzel kapcsolatos kérdést DE semmi:(.És persze megáldott a sors azzal,hogy kiejthetetlen nevem legyen.Holnap kikell állnom 30 gyerek+1 felnőtt elé és elraccsolni a nevem meg rövid bemutatkozás.Olyan rossz :\'(.Már annyit elértem magamtól,hogy nem torokból akarom kimondni és kicsit megtudom pörgetni a nyelvem,de nagyon picit és olyan mintha a vezeték nevemet 2 részben mondnaám ell a keresztnevem meg áhhhh.Olyan rosssz.Tudom,hogy túl fogom élni,mindenki éget már le.Meg tudom,hogy nem égő.De akkor is engem zavar.És mindjárt elkezdek sírni,mert belegondoltam,hogy fognak néhányan nevetni.És énis mindig elnevettem mikor beszélek,de közbe meg sírni tudnénk.Miért pont nekem kell ilyennek lennem?Jó tudom már azért sír mert esetleg mozgássérült.De nem értem,hogy lehetek olyan szerencsétlen,hogy egy betűt nem tudok kimodnani.Mit tehetek?Mondatok valami bíztatot létszíves :)

2009. aug. 27. 19:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
na mi történt????
2009. aug. 28. 16:16
 22/30 A kérdező kommentje:

Hát bemutatkoztam :)

Nem izgultam és nem is nézett furán senki,mindenki értette és vissza is tudta mondnai,mintha nem is lenne beszéd hibám :)

Egyedül a tanár kérdezgette mikor neki szóltam szünetbe de mind1.Lényeg=Köszönöm nektek,minden renden zajlottvárom az iskola kezdést ;)Hálás vagyok nektek,hogy ennyi lelki erőt és bizalmat adtatok nekem.

2009. aug. 28. 18:06
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Szuper, ügyes vagy.

További jókat!

2009. aug. 28. 22:42
 24/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Remélem jó lesz majd még 6 évet lekell húznom ebbe a is gimibe és szeretnék jó tanuló lenni,hogy legyek valaki,de elég nehéz lesz.

2009. aug. 28. 23:09
 25/30 anonim válasza:

szerintem nem leszel gáz, egyáltalán.

ha meg nagyon zavar menj majd el logopédushoz, hátha segít.

2009. aug. 31. 17:42
 26/30 anonim válasza:
Én meg pösze vagyok de nem különösebben érdekel =) ugyanugy vannak barátaim sokan szeretnek, van barátom is szal.. =) 13/L
2009. okt. 20. 15:52
 27/30 papagenou ***** válasza:
szintén voltak/vannak beszédproblémáim. r betűs probléma, dadogás(na látod az milyen szar még) meg mikor mi jön elő. persze, először zavar, meg a sok nyomi röhög. de ha már ismernek s értékes vagy legalább egy csoport számára, azok rohadtul lefogják szarni hogy milyen bajod van, úgy fognak kedvelni ahogy vagy, a többi meg le van érdekelve. ha már dadogás, azt meg másoknak mondom h önbizalom kérdése is. amugy logopédushoz elnézhetnél, csak segít valamit
2009. nov. 13. 13:08
 28/30 anonim ***** válasza:
én pici koromban pösze voltam, raccsoltam sejpítettem, kb mindent csináltam, ovi végén már csak raccsoltam hála a logopédusnak, akihez jártam általánosban is, de az "r"emen nem segített, csak 3.ig csúfoltak emiatt, aztán mnár, nem, és egyszercsak magamtól úgy 6. táján sikerült normálisan mondani az "r"-t...majd jön magától, nyugi :)
2009. dec. 16. 00:14
 29/30 anonim válasza:

Nekem is pJoblémám van.EzéJt máJ megszóltak,elismételték utánam a j-vel kipótolt szavaimat.

VeJébavatón a Jépa Jetek mogyoJót kellett volna elmondanom héliumos léggömbbel.

Mellesleg éJdekel a színészet,aminél a j-és beszéd kizáJó ok.

egy 17 éves lány

Ui.:régebben nem tudtam kimondani a gy-t,ny-t,ty-t,l-t.

2010. febr. 25. 17:10
 30/30 anonim ***** válasza:
hát én negyedikbe az s vagy az sz-t nem tudtam kimondani rendesen kb. másfél évig kellet járjak elég ciki volt de az osztálytársak evvel nem szemétkedtek :)most már semmi bajom csak hogy gyorsan beszélek xd
2010. ápr. 3. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!