Nagyon gáz leszek holnap? Túl fogom élni? Izgulok! Sírok!
13 éves lány vagyok holnap irány a gimi,új osztálytársakkal találkozni,ismerkedni.Nem ez a lényeg.
Beszéd hibás vagyok,nem tudom kimondai az "r" betűt.Most itt olvastam néhány ezzel kapcsolatos kérdést DE semmi:(.És persze megáldott a sors azzal,hogy kiejthetetlen nevem legyen.Holnap kikell állnom 30 gyerek+1 felnőtt elé és elraccsolni a nevem meg rövid bemutatkozás.Olyan rossz :\'(.Már annyit elértem magamtól,hogy nem torokból akarom kimondni és kicsit megtudom pörgetni a nyelvem,de nagyon picit és olyan mintha a vezeték nevemet 2 részben mondnaám ell a keresztnevem meg áhhhh.Olyan rosssz.Tudom,hogy túl fogom élni,mindenki éget már le.Meg tudom,hogy nem égő.De akkor is engem zavar.És mindjárt elkezdek sírni,mert belegondoltam,hogy fognak néhányan nevetni.És énis mindig elnevettem mikor beszélek,de közbe meg sírni tudnénk.Miért pont nekem kell ilyennek lennem?Jó tudom már azért sír mert esetleg mozgássérült.De nem értem,hogy lehetek olyan szerencsétlen,hogy egy betűt nem tudok kimodnani.Mit tehetek?Mondatok valami bíztatot létszíves :)
Sajnálom :(
Próbálj azért barátkozni,mert egyedül nem jó.
És köszi a válaszokat azt hiszem jobb :)
Mi lenne, ha úgy kezdenéd a bemutatkozást, hogy
szevasztok, ez és ez vagyok és raccsolok :D
Majd mondanád tovább. Látnák, hogy nem érdeme téged emiatt piszkálni, mert tisztában vagy vele és téged nem zavar.
(Akkor is, ha zavar.)
Egyébként meg nem béna vagy, ilyen bárkivel előfordulhat, ha gondolod, járj logopédushoz, vagy lehet, hogy az állkapcsod, fogaid miatt nem megy? Ezt egy logopédus megmondja.
Szurkolok!
Képzeld egyszer úgy jártam, hogy töri órán kellett felolvasnom egy szövegrészletet, amiben szerepelt a 'fasiszta' szó. Annyira koncentráltam rá, hogy nehogy véletlenül 'sz' betűt mondjak a 's' betű helyett, hogy sikerült eszméletlen hangsúlyosan és tisztán érthetően kimondanom hogy 'faszista'. :D
Az egész osztály rajtam röhögött (kb 16 éves lehettem), nagyon égett a fejem, de mire vége lett az órának mindenki el is felejtette. Soha egyetlen egyszer sem hallottam vissza senkitől!
Értem,köszönöm annyi lelki erőt adtatok most hogy az hihetetlen majd holnap írom mi történt :)
Nagyon köszönöm hálás vagyok nektek.
Üdv.Jó éjt mindnekinek.
Szia
Nekem is van ugymond beszédhibán, én eléggé dadogok, ha ideges vagyok. Ami meg elég sűrűn előfordul. Iskolában előfordult, hogy kiscsufoltak, de leszoktak róla, mert nem foglalkoztam vele. Főleg, hogy nem is voltam hajlandó senkivel beszélgetni. A legszarabb, hogy ez miatt nem feleltem szóban, mert a tanárokkal beszéltem erről, és nagyon rendesek voltak. Így írásban feleltem. Na ez miatt is kaptam a magamért, hogy biztos csak tettetem, hogy dadogok, ne kelljen felelnem. NA, ez még rosszabbul esett. Már javult azota a dolog, annyira nem dadogok. Logopédus+ pszihologus segített ebben a problémámban, hogyan küzdjem le. Előtte már attól ideges lette, hogy beszélnem kell és tudom, hogy nevetni fognak.
Biztos, hogy lesznek, akik csúfolni fognak, utánozni fognak ez miatt. A legjobb amit tehetsz,hogy nem teszel semmit, elengeded a füled mellett. Nagyon nehéz lesz, az biztos, főleg, hogy te is ilyen érzékeny típus vagy. Az legyen az első, hogy valakivel barátkozz össze, ugy könnyebb átvészelni :-) Egy jó barát mindig támaszt tud nyújtani. Sok sikert kívánok...és KITARTÁS!
Ha meg nagyon tulzásba viszik, akkor vágj vissza valami frappánsat, de ügyesen, ne legyél olyan, hogy másokat kezdessz cikizni,hogy elfedd a te problémád. Sajnos szoktak ilyen hibába esni.
De jó,hogy gyorsan feljöttem :)
Most fogok indulni azt,hoszem megnyugodtam.Anyu beszélt egy barátnőm anyukájával (a barátnőm is jön át velem)és az ő anyukája azt mondta,hogy igen?Észre se vette :)
Meg most mondta anyu ,hogy van olyan tanáraki azt modta neki,hogy észre se vette.Meg eddig még nem is csúfolt érte senki az elmúlt 3 évben,de most izgultam.De este átgondoltam és egyszer kell kimondani a nevemet és 1 hét múlva ugyis elfogják felejteni ,mert lesz mástéma hisz ismeretlenek vagyunk egymás számára.Nagyon köszönöm mindenkinek,mindneki válasza segített valamiben,van akinek a válasza nagyon sokat segített.Majd délután megírom mi történt.Mégegyszer köszönöm,mostmár hálás leszel nektek amígy elnem felejtem így láthatatlanban is,mert így van kedvem menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!