Dohányos kamaszok, mikor és hogyan szoktatok rá a dohányzásra?
15 évesen szoktam rá, de az eslő cigimet 7 évesen szívtam el kb :D kék szofit :D
19L
igaz már nem kamasz vagyok...
kb 17-18 lehettem, mikor buliban elszívtam egy-egy szálat. aztán akkor is rá gyújtottam, mikor ideges voltam, aztán egyre többször. fél éve raktam le, terhesség miatt, mára már eljutottam oda, hogy nem is hiányzik, sőt zavar a füst.
24N
15 voltam.
Hazamentem, anya szokás szerint kint hagyta a cigijét a gép előtt én meg nem tudom miért elvettem egy szálat, aztán még egyet és még egyet :)
2 nap múlva megint és szép lassan mindennapos lett :)
13 évesen, sajnos. (Félreértés ne essék: nem vagyok rá büszke.)
Az egész családom dohányzik, és egyszer, amikor a bátyám rendezett itthon egy házibulit és nem voltak itthon a szülők, titokban elszívtam pár szálat a maradék cigarettából.
Utána pedig "divat" lett a suliban, a többit meg gondolhatod...
Nem dohányzom rendszerességgel, szerintem vannak fokozatok a dohányzásmentesség és a függőség között - csak a társadalom fél így megmondani a gyerekeknek, mert valakinek tényleg nincs elegendő önuralma.
Nem szívom napi rendszerességgel, bulikon, néha. Kicsit jobban hat a pia :) Meg azért feelingje is van, beszélgetésekhez jó pótcselekvésnek, hogy csináljon valamit a kezed. Nem tervezek rászokni, bár már az első szálnál sokan riogattak, de az tavaly nyáron volt, és azóta ezt sikerült így kordában tartani.
Én rá se szoktam és nem is fogok.
Azért mert mások is csinálják? Ugyan nem állok be a sorba.
18/f voltam
14 évesen (általános isk. vége), egy-két haverommal szivarozgattunk meg ittunk pár sört, aztán másnap már úgy éreztem valami hiányzik (gondoltam másnaposság, elvégre olyan fiatalon nem vedeltem..), rá pár napra, már nem is tudom honnan, de szereztem cigit, gondoltam az is jó lesz. Nem kell hülyének nézni, hogy szivartól hogy érezhettem, elvileg szivart nem tüdőzünk, persze csak elvileg :D, nem is fizikailag éreztem, inkább hiányzott a füst a pofámból :DDD Azóta rendszeresen dohányzom kb napi 1 dobit elblázolok.
19/F
ket het mulva 20 leszek, de azert irok ide :D 14 evesen probaltam ki eloszor, de az nem volt komoly, itt-ott egy ket szal, meg neha vettunk egy tiz szalas dobozt, amit anno meg lehetett...aztan abbamaradt, de csak amig kozepsulis nem lettem. Ott a masodik felevtol folyamatosan dohanyzom, szoval kb. 16 eves koromtol. A kornyezet (meg magam) miatt szoktam ra. Aztan most mar munkaba is jol esik.
egyebkent igy olvasva az elozo hozzaszolasokat, az a hetente egy szal cigi tizenevesen, az mi a jo istennek kell?! sose ertettem...most en vagyok lemaradott? :D vagy csak hogy ne logjon ki a sorbol? vagy ennyire unatkozik? magyarazza meg nekem mar valaki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!