Ha a kötelező olvasmánynak csak a rövidített
változatát olvasom el, az elég lesz?
Figyelt kérdés
Még sosem folyamodtam ehhez az eszközhöz, de most nincs nagyon más választásom, hétfőn írunk belőle, 250 oldalas, és el is olvasnám, ha aznap nem írnánk még 2 fontos dolgozatot. Nemrég tudtam meg, hogy el kell olvasni, és már nincs időm, a másik két doga pedig fontosabb, de azért ezt sem akarom 1-esre megírni... Szerintetek elég lesz a rövidített? A dolgozat csak a cselekményből lesz, és lehet használni közben a könyvet.
Nyilván az a legjobb, ha elolvasod, de ha nincs rá időd, akkor olvasd el a rövidített változatát, illetve a tankönyvbe mindent, amit arról a könyvről írnak. Ha így sem sikerül, akkor az pech.:(
Jártam anno én is így a suliba, de egész jó doga sikeredett belőle.:)
De legközelebb tessék elolvasni!:) Sok sikert hétfőre!
2012. dec. 8. 12:29
2/11 anonim válasza:
Hát... az én tanáromnál anno megbuktál volna anno.. mert genya volt és úgy tette fel a kérdéseket. Ezt te tudod, hogy nálatok mi a követelmény. 250 oldal egyébként nem sok, bár attól függ miből.
2012. dec. 8. 12:30
3/11 anonim válasza:
Ha szerencséd lesz, és tényleg így lesz összeállítva a dolgozat, akkor meg lehet írni. Viszont ha a tanár beletesz olyan feladatokat is, amik direkt arra mennek rá, hogy rendesen elolvasta-e valaki, akkor szívás. Mi gimiben rendszeresen írtunk olyan dolgozatokat is, ahol konkrétan a részletekre kérdezett rá a tanár és csak az tudott rá válaszolni, aki a teljes művet elolvasta.
2012. dec. 8. 12:32
4/11 anonim válasza:
Amúgy 250 oldalt ki lehet végezni simán pár óra alatt, még értő olvasással is, ha összeszeded magad.
2012. dec. 8. 12:33
5/11 rémuralom válasza:
A magyartanárom szerint az emberiség által kitalált legaljasabb gonoszság a kötelezők röviden. De sosem tudja kiszűrni, hogy ki az, aki csak a rövidítettet olvasta, mert ő maga nem tudja, mi van a rövidítettben.
2012. dec. 8. 13:00
6/11 anonim válasza:
Melyik könyv? Nekünk annó tizedikben voltak a legnagyobb baromságok kötelezők terén (Candide, Aranyvirágycserép és társai..) ezekkel nem veszíthetsz sokat, ha nem olvasod el :D
2012. dec. 8. 13:06
7/11 A kérdező kommentje:
Idén ez a 3. kötelező olvasmány. Az előző kettőt közül az egyik 100 oldalas volt, azt elolvastam rendesen, abban voltak nagyon kis részletekre kiterjedő kérdések is. A másik könyv kb. 150 oldalas volt, annak a felét elolvastam rendesen, a másik felét pedig csak átfutottam, a fontosabb részeket elolvastam... De az is 5-ös lett, abban a dogában nem voltak annyira részletes kérdések... De most is szerintem a fontosabb részeket elolvasom, meg utánanézek, van-e belőle film... Majd holnap meglátom, mennyire lesz időm... Na mindegy, megyek tanulni... Köszi a válaszokat!
2012. dec. 8. 13:06
8/11 anonim válasza:
Ha megírnád, melyik könyv, még konkrétabb válaszokat kaphatnál esetleg (pl. személyes tapasztalatok).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!