Mi a véleményetek arról, hogy Agatha Christie: Tíz kicsi néger című könyvét 8. osztályban feladnák kötelező olvasmánynak?
Hát, szerintem jó könyv, de nem tudom, hogy az ilyen témájú könyvek lekötik-e a többiek figyelmét.
Egy próbát megér. Nekünk 8.-ban a Szent Péter esernyője volt, annál tuti jobb ötletl:)
Köszönöm a válaszokat :) Kifejezetten a vélemények érdekelnek, mert szerintünk az a lényeg, hogy valamilyen értékes mű tényleg rávegye a célközönséget az olvasásra. Akinek van még véleménye, ne habozzon és írja meg!
Ui: (priviben) Küldhettek olyan könyvcímeket, amiket nyolcadikban XX. századi mű, illetve dráma kategóriában ajánlotok!
a Harry Potter magyarul iszonytató rossz
Hannah Swensen regények
Angyal könyvek
1984-et is merném már nyolcadikban, de az Állatfarmot is talán
Merle regények, de inkább a Francia história sorozat, a háborús regényeit hanyagolnám
Krimit nem biztos, hogy jó ötlet kötelezőnek feladni, azt, akit érdekel, úgyis elolvassa otthon, meg nem igazán tudom, mit lehetne arról beszélni.
Ha már reformálás, én Tolkien-en berakásán gondolkodnék el, amellett, hogy nagyon könnyű rákapni, nyelvileg is marha jó (Göncz Árpi bácsi fordítása zseniális), ráadásul elég jól be lehet rajta keresztül mutatni a balladai és eposzi elemeket, a kelta és skandináv legendákat, mitológiát - ha már a görögöt mindenki kisujjból rázza, ezek is érdekesek tudnak lenni.
Fent írták, hogy a Szent Péter esernyőjét vegyék ki, akkor legyen feljegyezve egy ellenszavazat is, amellett, hogy személyes kedvenc is, azért ismertessük már meg a diákokat az egyik legjobb fanyar humorú magyar író munkásságával.
Hasonlóan raknék be egy kis Örkényt meg Parti Nagy Lajost, akárcsak néhány novella erejéig, hadd tanuljanak egy kis groteszket, iróniát.
Nekünk általánosban volt, nem tudom, ma hogy van, de én Lázár Ervint simán raknék be nyolcadikosoknak is (igaziból minden korosztálynak).
00:17-nek
Harry Potter rossz? Fogalmad sincs a világban hány gyerekkel szeretette meg az olvasást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!