Mi a véleményetek arról, hogy Agatha Christie: Tíz kicsi néger című könyvét 8. osztályban feladnák kötelező olvasmánynak?
Tíz kicsi néger, az tökéletes, én nagyon szeretem.
Ajánlom még a Momót, meg a Harry Potter. Ezektől tuti megszeretnek olvasni, persze csak ha nincsenek rákényszerítve.
00:24! A Gyűrűk urával az a baj, hogy túl hosszú, és az első könyv nagyon vontatottan kezdődik (sőt, ha már a úgy nézzük, a hatból az első könyv a vontatott), és mire átrágja magát azon az ember... és én úgy mondom ezt, hogy nálam külön polc van fenntartva Tolkiennek könyveinek. Mellesleg az első rész 95%-át nem is Göncz Árpád fordította. A Hobbit már könnyedebb olvasmány, viszont az sem Árpi bácsi műve, és szerintem nem is Tolkien legjobban sikerült szerzeménye.
De a legnagyobb ellenérv az, hogy egyszerűen nagyon hosszú, ilyennel nehéz lenne rávenni a gyerekeket az olvasásra (főleg úgy, hogy már el is lett sütve az egész történet a mozikban...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!