Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit gondoltok, melyiket lenne...

Mit gondoltok, melyiket lenne jobb kötelező olvasmánynak választani?

Figyelt kérdés
A kőszívű ember fiai VS. Az aranyember? És indoklást is kérnék...
2010. szept. 8. 18:14
 1/7 anonim ***** válasza:
Az aranyembert mondanám. Mind a kettőt olvastam, de szerintem Az aranyember érdekesebb cselekményű, tanulságosabb, érthetőbb, és talán vonzott, mert lány vagyok és azért csak több benne a szerelem, mint a Kőszívűben:)
2010. szept. 8. 18:21
 2/7 anonim ***** válasza:

Attól függ, melyik áll közelebb a lelki világodhoz.

Nekem Az aranyemberrel az volt a bajom, hogy túl sok a leíró rész, kitérő.

2010. szept. 8. 18:23
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem a kőszívű ember fiai, bár néhol nehezen érthető és túl részletező, de nekem az egyik személyes kedvencem :)
2010. szept. 8. 18:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekünk a Kőszívűt nem adták kötelezőnek, csak az Aranyembert, de azt 2-szer is (általánosban és középiskolában is volt). És volt sok más érdekes, amik meg máshol nem voltak kötelezők (így ismertem meg Rejtő írásait is többek között). Ha lesz időm, elolvasom érdekességképp a Kőszívűt is, de sokan azt mondják, hogy kötelezőnek nem való, nem annak a korosztálynak való, akinek adják, lehet, hogy ezért nem adták az én tanáraim, nem tudom, én az Aranyember mellett voksolok, de hozzáteszem, nem ez volt a kedvencem, és Jókainak van sokkal jobb írása is. :-)
2010. szept. 8. 18:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem mindkettő kötelező volt, és egyiken jobban aludtam, mint a másikon. Szerencsére érettségin Bánk Bán + Ember Tragédiája kombót kaptam.
2010. szept. 8. 20:33
 6/7 anonim ***** válasza:

A kőszívűvel az a gond, hogy túl korán olvastatják. Egy ilyen epikus jellegű művet egész egyszerűen nem lehet 13-14 évesen felfogni.

Pedig szerintem nagyszerű könyv.

Az Aranyember is kiválló, és azt már kicsit érettebb korban olvassák a diákok.

Ha nagyon választanom kéne, az Aranyember, de ez csak személyes benyomás.

De szerintem mindkettőt el kell egyszer az életben olvasni.

Bár az is igaz, hogy a legjobb, ha vki magától teszi. És ilyen művek olvasása sokkal jobb felnőtt korban, akkor jobban megérti.

2010. szept. 9. 05:23
 7/7 anonim ***** válasza:
Én igazság szerint egyiket sem választanám. Nem vagyok könyvutáló, kiskorom óta falom a könyveket, de csak 2 könyv volt idáig, amit nem bírtam kiolvasni. Még pedig ez a kettő...
2010. szept. 9. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!