Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miert hiszik nagyon ERETTNEK...

Miert hiszik nagyon ERETTNEK magukat a mai 13-14 eves KISlanyok? Mit gondolnak ezeknek a szuleik?

Figyelt kérdés
En most 19 eves vagyok tul egy tanitokepzon es most pszichot vegzek. Azt gondolom, minden csak neveltetes kerdese, hulyeseg az, hogy most "mas vilag van". amikor en voltam 13-14 eszembe sem jutott a szex, akkori baratnoimmel maximum azt targyaltuk ki, hogy "uvegezes" kozben ki-kinek adott szajrapuszit. Megsem lettunk lemaradva semmirol. es 18 evesen sem azt beszeltuk, hogy sajnios nincs orgazmusom es hasonlok. A legfontosabb most 13-14 evesen a pia, a diszko(mert mar van szemelyink!---> nagyok lettunk), ugy kioltozni, hogy latszodjak majdnem husznak...push up melltarto es tarsaik...olyankor indulnak ejszakazni amikor en mar hazafele jovok ugy 11 fele. es egyre kevesebb olyan igazan "normalis gyereket", vagy egeszseges kamaszt latni. Ezeknek a szulei nem gondolnak ebbe bele, hogy milyen elet var igy a lanyukra-fiukra? visszaterve kicsit a szex temahoz, mi az, hogy nem lehet tiltani, ha egyszer akarja. En azt gondolom, egy 13-14 eves gyereknek meg kell tudni parancsolni. jo, nem akkor kell azt mondani, hogy "fiam, ne csinald" hanem fokozatosan kell megmondani, mi, miert, mikor a helyes...remelem nem vagyok ezzel egyedul...
2009. aug. 19. 13:02
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
2009. aug. 19. 13:06
 2/23 A kérdező kommentje:
kosz a linket :) igazabol nekem a kerdesem ilyen koru gyerekek szuleinek szolna :)
2009. aug. 19. 13:09
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

Elég sok válasz érkezett ahhoz a kérdéshez, azért linkeltem:)

Nos, akinek ilyen a gyereke, amit te leírtál, az nem fog válaszolni, csak azok, akik felháborodnak.

2009. aug. 19. 13:12
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van, de(!): anyukámat pl. nagyon szigorúan nevelték orvos akart lenni, de sajnos nem sikerült neki, mert fertőzést kapott egy vizsgálatnál. Szerintem engem nagyon jól nevelnek, de jól esik, hogy kicsit szabadjára engednek persze mértékkel. Mondjuk 10-ig bulizhatok ha van a suliba valami és nem kell, hogy elkisérjem, ihatok pezsgőt stb.-t ünnepekkor stb. stb. Azért is érzik magukat a mai 13-14 éves lányok nagyobbnak, mert fejlettebbek!!! Én testileg és lelkileg is elég fejlett vagyok, de nem vagyok magamtól elszálva és nem vagyok beképzelt. Nekem azért engednek meg sok mindent a szüleim, mert megbíznak bennem többek között azért is, mert segítek nekik, kiváló tanuló vagyok és vigyázok a hugomra. Eszembe nem jutna most lefeküdni bárkivel pedig ismerek olyat aki 13 évesen vesztette el a szüzességét.

12/L

2009. aug. 19. 13:15
 5/23 A kérdező kommentje:

12-L gratula a szuleidnek :) megtalaltak a kozeputat, es klassz kis emberket nevelnek:)

Engem sajnos nem engedtek ekkora koromban bulizni 10 ig, sosem aludhattam baratnomnel (amit nem tudok miert), allandoan haza kellett menjek mindenhonnan elsonek, akkor rossz volt, de ma mar nem banom. azt hiszem en kicsit engedekenyebb leszek, persze mertekkel:)

2009. aug. 19. 13:23
 6/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem csak a nevelés okolható ezért, bár az is nagyon fontos. Vannak befolyásolható gyerekek és vannak minden osztályban hangadó diákok is. És ha az úgynevezett menő srácok cigiznek vagy isznak, akkor a többiek is azt fogják utánozni, mert tartozni akarnak valahova. A szülőkhöz egyre nehezebb tartozni, hiszen nincs idejük a munka mellett annyit foglalkozni a gyermekükkel. Ha pedig nincs közösen töltött idő, nincsenek beszélgetések, akkor a szülők nem ismerik a gyermeküket. Ez pedig általában kamaszkorban üt vissza legelőször, amikor is nem találják a közös hangot a gyerekkel, akinek pedig ezer kérdése lenne a "felnőttek világáról", de nincs kinek feltegye. Így jobb híján egymást világosítják fel sok dologban, sokszor tévesen. Akinek több ismerete van, vagy kompetensebbnek látszik, az lesz a hangadó, rá fognak hallgatni a többiek. És ha ez a gyermek rossz mintát látott és azt fogja követni, akkor a többi gyerek is azt fogja csinálni. Mert ott vannak a szüleik ugyan, de nem tudnak olyan mintát mutatni a gyermeknek, amivel az azonosulni tudna. Régen az anyák többnyire nem dolgoztak, egész nap otthon voltak a gyerekekkel, azaz volt idő nevelni a gyereket. Az az 1-2 óra, amit manapság együtt tölt egy család esténként, erre nem elég. És bizony sok családban elhangzik az a mondat, hogy "most hagyjál kisfiam/lányom, fáradt vagyok és nem érek rá beszélgetni" És a kamasz gyerek nem fog állandóan próbálkozni, egyszerűen elkönyveli, hogy a szüleit nem érdeklik a problémái és új "példakép" után néz.
2009. aug. 19. 13:27
 7/23 A kérdező kommentje:
ezzel is egyetertek, de minden mondatodat visszatudom vezetni a NEVELES-ig :)
2009. aug. 19. 13:41
 8/23 anonim válasza:
100%
Az en hugom is 14 eves, testileg erett, lelkileg meg nagyon nem, meg is ugy oltozkodik, mint a 19-20 evesek.. engem mar kikeszitett, anyu leszarja...
2009. aug. 19. 17:27
 9/23 anonim ***** válasza:

Engem a szüleim szigorúan,de következetesen(!!) nevelnek.Tudják,ha most elengednek bulizni 10-ig,akkor legközelebb már tovább akarok menni,vagy épp én akarok bulit csinálni.Mondjuk a bulizás rossz példa,mert még sosem voltam igazán bulizni,max. az általánosban a suli-discoban...meg 2x volt "szilveszteri buli" amikor a legjobb barátnőm nálunk volt,aztán én náluk és zenét hallgattunk,táncoltunk meg ittunk pezsgőt.

Egyébként a szüleim nekem is engedékenyek úgy ahogy,pl. alkalmakor(szülinap,névnap,karácsony,szilveszter stb.) ihatok egy kis likőrt vagy bort(tényleg nem viszem túlzásba).

Nem vagyok elszállva magamtól,tudom,hogy testileg-lelkileg fejlett vagyok és mivel lelkileg és észben is fejlett vagyok tudom,hogy mit szabad és mit nem.Tudom,hogy nem jó ha cigizek,bulizok,piálok állandóan és ne adj' isten szexuális életet élek.Szűz vagyok,nem volt barátom,sőt még nem is csókolóztam,de nem érzem úgy,hogy lemaradtam volna vmiről.Szerintem aki igazán fejlett lelkileg és észben is az tudja,hogy ezek még mind koraiak.Én így érzem jól magam,és igen,néha nekem is hiányzik,hogy elmenjek bulizni meg pasizzak v vmi,de tudom,hogy van még időm bőven.Jövő nyáron lehet,eljárok már ide-oda,de nem fogok cigizni,szexelni és piálni állandóan,mert még bőven ráérek.

14/L

2009. aug. 19. 18:00
 10/23 anonim ***** válasza:

Szia! Teljesen egyetértek Veled! 16 éves lány vagyok, és sajnos elszomorító amit látunk, hallunk és olvasunk! Találtam egy olyan kérdést, hogy a 13 éves kislány anyukája aki ugye már nem szűz - gondolok itt a kislányra- kimarad éjszakánként, 19 évesekkel találkozik, részegen tér haza. De a szülő fél tőle! Szörnyű!! Szüleim engemis mindig következetesen neveltek! Barátnőmnél sokszor ott aludhattam és ő is nálunk, mert tudják, hogy teljsen normálisak a szülők is, és a lány is. Bulizni nagyon ritkán járok. Soha életemben nem cigiztem és 4.6-os tanuló vagyok. Azt gondolom, hogy a társaság is befolyásolja ezt a témát és persze javarészt a szülők! Talán erényesebben és céltudatosabban kellene nevelni a mai fiatalságot!

16/l

2009. aug. 20. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!