Kamaszok, volt már olyan, hogy komolyabban megsérültetek?
Ha volt, akkor hogy történt?
Kort és nemet is ha lehet.
A 6-os válaszoló nagyon aranyos lehet! :-)) Mire végigolvastam, már fogtam a fejem, ilyen nincs! :-)) Mennyi mindent megúsztál, szegény! Azt megkérdezhetem, hogy most mennyi idős vagy?
Én gyerekkoromban rengeteget potyogtam, nem voltam ügyes gyerek. Hétévesen az iskolaudvaron fogócska közben olyat estem arccal előre a betonra, hogy az egész arcom tönkremehetett volna, s csak az első metszőfogam tört le félig. Azóta is pótlással van megoldva a fél fogam, de olyan ügyesen, hogy semmi se látszik.
Ugyanekkor iskolából hazajövet még a jégen is hanyattestem, percekig nem bírtam megszólalni, de még levegőt venni se, csak feküdtem a jégen, forgott minden és közben arra gondoltam, hogy na most mi lesz, nincs levegő. Aztán hirtelen, ahogy küzdöttem érte, kiszakadt belőlem egy orbitális nagy sírással együtt. Arra még most is emlékszem, bömbölve mentem haza.
Következő pofáraesésem kilencévesen volt, amikor bicajoztam. Átestem a biciklin fejjel előre. Akkor az orrom alatti-szám fölötti bőr nyúzódott le, kivételesen megmaradt a fogam. Bajuszom volt varas sebből néhány hétig, nagyon jól állt lányként :-)) Igazából akkor is lehetett volna komolyabb bajom.
Ismét eltelt két év, legurultam az iskolalépcsőn, kiment a bokám. Itt már gipsz volt, rendes fekvőgipsz, utána járógipsz, rettenetesen fájt, az emeleti osztályterembe se bírtam felmenni, mindig felvittek.
Megint két év múlva otthon estem akkorát a parkettán, hogy az alattunk lévők is hallották a durranást. Megint nem bírtam levegőt venni, mint anno a jégen, és szédültem egy jó darabig. Hogy miben estem el, azóta se tudom, talán a szőnyeg sarkában, de az is lehet, hogy a saját lábamban, ahogy szeleburdiskodtam.
Aztán megszűntek a kétéves periódusok, és felnőttem. Gondoltam, kinőttem már a potyogást. Gondoltam én. Jött egy lelkileg megterhelő, fárasztó, stresszes periódus, és én olyan estem a buszlépcsőn lefelé, hogy öröm volt nézni a mögöttem leszálló utasoknak. Kicsit se ciki így már közel a harminchoz. A lépcső élére érkeztem, fenékre ültem, és a hátamat vertem be teljes hosszában. Se megszólalni, se járni, se ülni nem tudtam. Fel bírtam még állni, de utána csak álltam egyhelyben némán, és vártam, amíg a hasító fájdalom kissé alábbhagy. Két hét múlva se tudtam rajta feküdni, csak oldaltfekve aludtam, és amikor már minden lépés az agyamig hasított, és fájdalomcsillapítókon éltem, megröntgeneztettem. Ilyen éles esés és fájdalmak ellenére se lett semmi, még egy repedés sem, hála Istennek.
27/N
Hú, hát nekem is volt számtalan esésem, de én is abba a fajtába tartozom, aki mindent túlél egy-két horzsolással. Még sosem tört el semmim, nem kellett műteni, még összevarrni sem. A legkomolyabb sérülésem 8-9 évesen történt, amikor bicikliztem, nagyon gyorsan hajtottam, és az útnak azon a részén, ahol már nem aszfalt volt, hanem apró kövek, a bicikli kicsúszott alólam, és óriásit borultam, az apró kövek elég sok sebet ejtettek rajtam. Főleg a térdeimet, a bal könyökömet és a homlokomat vágta szét, de a lábaim végig tele voltak horzsolásokkal, sebekkel. Szinte mindenhol piros voltam a vértől, a homlokom és a bal könyököm sérült a legjobban. A könyökömön máig ott van egy nagy heg, ami már nem fog eltűnni... A homlokom jobb részén nőtt egy órási púp, és még aznap este elvitt anyu röntgenre, de szerencsére nem történt semmi baj.
Ez volt a legkomolyabb sérülésem, ezen kívül szinte csak térdreesések voltak, tele is van hegekkel. :D
16/L
Legkomolyabb? Hmm... Igaz én nem emlékszem rá, de 2 éves korom körül volt egy szép műanyag tűzoltó autóm, olyan kihúzható létrával :)
És ilyen korban miért is ne kóstoljon meg mindent a gyerek? Bekaptam a létrát, aztán valahogy pont pofára estem. Torkomat kicsit megkaristolta.
Ezen kívül semmi nagyobb dolog nem volt. Se törés, se ficam... Nem tudom itt egyesek hogy lehetnek (már elnézést :D ) ilyen szerencsétlenek vagy szebben mondva : pechesek.
Ráesett az akna teteje az ujjamra, gipszben volt egy ideig. Az autó csomagtartójának a teteje is az ujjamra esett. Télen elcsúsztam a jégen, és persze, hogy az orromat vertem be. Mentem fagyizni, és nem néztem szét, így gyorsan áttekertem az úton. Aztán hallom az autózúgást és elkezdtem gyorsabban tekerni és elhúztam a csíkot...:DD Majdnem elütöttek, naa akkor nagyon megijedtem. Télen bicikliztem, gondoltam gyorsítok és így szépen eldőltem, mert nem vettem észre a jeget.xD Amúgy ezek nem komoly dolgok annyira, csak gondoltam, leírom.:DD
12/L
Én szintén abba a kategóriába tartozok, akivel történt már 1-2 dolog, de sosem lett belőle komolyabb baj (pl csonttörés, repedés, szalagszakadás)
4-5 évesen leestem a forgóhintáról, nagyon beütöttem az államat, de szerencsére még csak fogam sem tört.
Szintén 4-5 évesen úgy döntöttem, hogy én majd lebiciklizek egy nagy lejtőn, mondanom sem kell, iszonyat nagyot vágódtam, tiszta piszok meg vér volt mindenem.
(ismét:D) 4-5 évesen beleestem egy rózsabokorba, a jobb alkaromon máig őrzi ennek emlékét 4 csík.
5-6 évesen futás közben elestem, mindkét térdemen lett egy-egy jó nagy seb, napokig nem tudtam járni.
7-8 évesen beleléptem egy még égő cigarettacsikkbe a strandon, nagyon fájt, és sokáig megvolt a nyoma.
8-9 évesen tengeren beleléptem valami üvegbe, 2 hónapig megvolt a seb.
9-10 évesen beleütöttem a jobb mutatóujjamat a kandallóba. Annyira fájt, hogy elmentünk megröntgeneztetni, de szerencsére nem történt vele semmi.
15 éves vagyok (lány) és még mostanában is elég gyakran vágódom el biciklivel, esek le lépcsőn, stb...Szinte nincs olyan, hogy ne lenne valamilyen seb rajtam, de hálisten'nek mostanában nem volt semmi durva. Vagyis úgy kb 2-3 hete majdnem legurultam a lépcső legtetejéről, mert rosszul léptem, de szerencsére sikerült megkapaszkodnom a korlátban.
Utolsó vagyok, ja volt még, ami elég gázos, hogy 5 évesen beleestem abba a lyukba, ahol meglehet engedni/elzárni a vizet az egész házban. Kicsit nagyon lehorzsolta az egész derekamat, és az esés miatt a lábam is fájt.
Meg olyan is volt, hogy mikor csaptam be az kocsi ajtaját, akkor sikeresen otthagytam az ujjamat...
Ja meg pont a 15. szülinapomon véletlen kitörtem a házunk legnagyobb ajtaján az üveget, ököllel. Szuper volt az is.
Tavaly egy karate rúgással lerúgtam az öcsém fejét, na akkor egy kicsit bedagadt a lábam a rúgástól.
17F
Tegnap 16:23 vagyok.
Ja, és mikor tanultam biciklizni, egyenesen beletekertem a tüskebokorba.:DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!