Miért követelnek tőlünk egyre többet? (tanulás)
Utálom, hogy egyre többet és többet kell tanulnunk, egyre többet követelnek tőlünk, diákoktól! Egyre több olyan rendelet hoznak, amivel nehezítik a továbbtanulást, az érettségit, egyre több az óra...
Pl. idén az 5.-eseknek és a 9.-eseknek kötelezővé tették a mindennapos testnevelést? Ez mi már? Én 10.-es vagyok, szerencsére engem nem érint a dolog, de akkor is felháborítónak tartom ezt. És ez még az alap órák mellé van pluszba, hogy az alapból sok óra még több legyen...
Aztán ott van az is, hogy nemsokára már nem lehet előrehozott érettségit tenni a nyelveken és infón kívül semmiből... Én is ezért kényszerülök rá, hogy idén gyorsan leérettségizzem egy tárgyból, mert jövőre már nem tudnék... Most ennek mi értelme van?
Ja, és nemrég emelték meg az érettséginél a százalékot a 2-esnél, eddig 20%-tól volt kettes, most pedig 25%-tól...
Aztán ott van az is, hogy nemtomhány óra közmunkát kell végezni, hogy megkapjuk az érettségit...
Most komolyan, mi értelme van annak, hogy egyre és egyre csak szigorítanak, hozzák az újabb hülye rendeleteket??? Miközben úgysem ér szart sem az egész, az érettségivel kitörölhetjük a seggünket...
16/L
10. vagyok. (16/L)
Az érettséginél a százalék nem zavar, arra gondoltam, de az előrehozott megszüntetése engem is érint, és nagyon idegesít.
Tömegsportra járok én is kilencedikesként, emelett szakácsnak tanulok, és nem tudom miért kell nekem ahhoz kézilabdáznom, hogy én tudjak főzni?: D Mikor ezt így megértettem, hát olyan What The Fuck világ érzésem volt. Mai napig, utálom a kézilabdát, és nem bírom felfogni mi szükségem lesz majd rá a munkahelyemen. . . : D
Jövőre állítólag az egész iskolának lesz tömegsport, elmennek az anyjukba, szerencsére addigra már gyakorlaton leszek egész héten, nem tudnak behívni tömegsportra.
Én nagyon imádom, hogy minden nap van 8 órám :) 15:45-ig bent ülök, 16:45-re érek haza.
És akkor tanuljak hulla fáradtan, meg néhanapján találkozzak a barátommal, mert hát legyen valami csekély szociális kapcsolatom, tanuljak az előrehozott érettségire, szerezzek nyelvvizsgát, tegyem le a jogsit, nyaljam ki mindenki hátsó felét és ne érezzem magam leterheltnek!
Nem tetetem, hogy teljesen idegbeteg vagyok, amióta suli van, aludni sem tudok a stressztől (örülök, ha összesen 4 órát alszom)...
De tényleg nem vagyunk leterhelve. És én nem járok szakkörre, nem sportolok...
Csak megjegyezném, hogy nekem heti 40 órám van, plusz házi feladatok, plusz jegyzőkönyvírás hetente (kb. 8 óra, néha több). Ez az egyetem, és amiatt szenvedek, hogy középsulis alapok hiányoznak, mert már mindent kivettek a matek és fizika tananyagból... Fizika szakra járok, fizikus szeretnék lenni. Mindennek ára van. Bocs ha durva vagyok, de lehet menni betanított munkára is, és akkor nincs gond azzal, hogy nehéz a suli. Nekem sincs életem, egyedül azért tudok találkozni a barátommal, mert együtt élünk.
Átlagban 5-6 órát alszik a szakon mindenki, és még így is nehéz teljesíteni a követelményeket.
Üdv a felnőttek világában!
19/L
Engem például baromira nem érdekel, hogy mi van az egyetemen, főiskolán, mivel úgysem fogok oda menni.
Nem leszek diplomás munkanélküli, nem a diploma határozza meg az embert. :)
Inkább szerzek 2 szakmát, mint apukám, aki havi 800.000 ft-ot keres..:)
Szentem minden választás kérdése, jól teszed :)Csak arra próbáltam rávilágítani, mért követelnek annyit a gimnáziumokban.
19/L
Én is 10.-es vagyok, de azért engem is kiakaszt ez a tesi dolog. Állítólag 2015/2016-os tanévtől már az összes évfolyamon mindennapos lesz a tesi. Kellett nekem 5 évfolyamos tagozatra jelentkeznem...
Már most is lehetetlen megoldani a dolgot, az öltözőben egymást tapossuk, és meg kell felezni az amúgy sem túl nagy tornatermet, mert hát télen mégsem lehetünk kint a mínusz fokokban...
A leterheltség meg... nem tudom, én egyelőre még nem érzem úgy, hogy ez sok lenne, de mondjuk a magyartanárnőm azt mondta, hogy az irodalom/nyelvtan tantervet képtelenség betartani, például a mássalhangzó-törvényekre egyetlenegy óra van, pedig általánosban hetekig azt vettük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!