Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért követelnek tőlünk egyre...

Miért követelnek tőlünk egyre többet? (tanulás)

Figyelt kérdés

Utálom, hogy egyre többet és többet kell tanulnunk, egyre többet követelnek tőlünk, diákoktól! Egyre több olyan rendelet hoznak, amivel nehezítik a továbbtanulást, az érettségit, egyre több az óra...

Pl. idén az 5.-eseknek és a 9.-eseknek kötelezővé tették a mindennapos testnevelést? Ez mi már? Én 10.-es vagyok, szerencsére engem nem érint a dolog, de akkor is felháborítónak tartom ezt. És ez még az alap órák mellé van pluszba, hogy az alapból sok óra még több legyen...

Aztán ott van az is, hogy nemsokára már nem lehet előrehozott érettségit tenni a nyelveken és infón kívül semmiből... Én is ezért kényszerülök rá, hogy idén gyorsan leérettségizzem egy tárgyból, mert jövőre már nem tudnék... Most ennek mi értelme van?

Ja, és nemrég emelték meg az érettséginél a százalékot a 2-esnél, eddig 20%-tól volt kettes, most pedig 25%-tól...

Aztán ott van az is, hogy nemtomhány óra közmunkát kell végezni, hogy megkapjuk az érettségit...

Most komolyan, mi értelme van annak, hogy egyre és egyre csak szigorítanak, hozzák az újabb hülye rendeleteket??? Miközben úgysem ér szart sem az egész, az érettségivel kitörölhetjük a seggünket...

16/L

2012. nov. 24. 17:02
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
67%
Utolsó mondatod miatt azért, hogy minden hülye aki kettőig nem tud számolni annak ne legyen érettségije.
2012. nov. 24. 17:05
 2/29 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom, én szerencsére régen voltam gimis (90-es évek), de már akkor is olyan dolgokból állt a tananyag 90%-a, amire azóta se volt szükségem, pedig nem utcaseprő lettem... Együttérzek veletek.

35/N

2012. nov. 24. 18:40
 3/29 anonim ***** válasza:
59%

Nem tudni,hogy miért követelnek egyre többet.Érdekes,hogy a tesi nem vonatkozik ránk(szerencsére..),de az érettségi 25% felháborító azért..tény,hogy nem célom semmilyen(!) tantárgyból a kettes..mindegyikből minimum hármast akarok!!Na mindegy,az egésznek semmi értelme.És tudják,hogy felháborodunk rajta,de nem érdekli őket.Nem érdekel senkit a most felnövő generációk véleménye.Gyerekek,sőt porszemek vagyunk a szemeikben!De amúgy van sok dolog,amit senki nem érthet és nem is gondol át.

Rengeteg dolog befolyásolja a gondolkodásunkat,cselekedeteinket.Nézz videókat a youtube-n,tájékozódj a világ működéséről és a háttérről.Ismerj meg különböző kultúrákból embereket,szokásokat,stílusokat!

Nagyon sokszínű a világ,mindenki akar valamit,küzd valamiért,hogy célt és értelmet találjon az életének..és ha úgy érzi,hogy megtalálta a célt,akkor boldog.Vagy csak azt hiszi,hogy ez a boldogság?Elkezdhetnénk körülnézni mondjuk a parlamentben.Alszanak,néha szól egyik valamit,a másik meg vakkant rá,aztán meghozzák a hülye döntéseiket.Valaki egyetért vele,valaki nem.Mindegyik csak a maga malmára hajtja a szelet,de ezt nem veszi senki sem észre..vagyis észrevesszük,de nem tudunk ellene tenni.Hiába van sok tüntetés,gyilkosság meg hasonlók..senki nem gondolkodik el azon,hogy ennek nem így kellene lennie.

DE NEM CSAK a parlamentben van baj,hanem sok ember fejében is rendet kellene rakni.Ugyanis sokan hisznek dolgokat,de nem győződnek meg arról,hogy mennyi a valóságalapjuk.Mondok még valamit!Nem is lehet meggyőződni semminek az igazságalapjáról.Ugyanis ha látsz egy írást,mint például az enyémet vagy az előző válaszolókét vagy AKÁRKIÉT,az mind-mind szubjektívum.Ha tényeket közölnek a híradóban,akkor sem kell mindig elhinni,hogy az valóban úgy történt,mert lehet,hogy ködösítenek pár dolgot.Ott vannak a történelemkönyvek.Sehol nem írnak bennük az illuminátusokról,pedig létező és működő társaság volt.Aztán ott van a kuklux-klán,meg a szabadkőművesek..MIND TABU!Miért?El kell ezekről terelni az emberek figyelmét,hogy ne jöjjünk rá dolgokra,ne lássunk meg dolgokat.Egyes zenék klippjeiben fel lehet fedezni pár szimbólumot,sőt egyes mobilszolgáltatóknál is.DE EZ NEM JELENT SEMMIT!

Szerintem a lényeg az életben az,hogy minden egyes dologról legyen saját véleményed..főleg olyanoknak kell utána nézni,amik érdekelnek..és kételkedni minden egyes betűben,szóban.Gondolkozni kell és látni,nem csak nézni!Nem lázítok senkit semmire.Ami most van,az nem rajtunk múlik és mi sosem változtathatunk,még ha úgy hisszük is.Talán majd egyszer valaki más.:)

17/L

2012. nov. 24. 19:36
 4/29 anonim ***** válasza:
15%
sokkal kevesebbet kell most tanulni, mint régebben kellett, az meg egyenesen nevetséges, hogy 20-25%körül megy a vita (2es), én nem tudom ,h az én időmben az érettséginek hol volt a kettes szintje (8éve), de nevetséges, h ilyen alacsony. Egy sima doga esetében 50-60% volt nálunk a kettes, az a reális. Nekünk csak heti 3tesióránk volt, de összesen 35 órás volt egy hét, és megérte, mert nem érzem hülyének magam. Ha továbbtanulsz, csak egy kis területen bővül a tudásod, a többi annyi, amit gimiben belédpumpáltak, és igen, a mai tinik elképesztő sötétek-nyilván az "iszonyatos elvárások és sok tanulás" miatt
2012. nov. 24. 19:39
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó!

Az érettségi követelmények akkor is ugyanott voltak, ahogy a dogánál is kell 50% az elégségeshez. Nyilván egy érettségi más, mint egy doga, így máshol vannak a határok.

2012. nov. 24. 19:47
 6/29 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok egy matek zseni de nem nehéz matek érettségin 25%-ot elérni. Amikor olyan kérdések is vannak benne, hogy a 1 kg alma 300Ft akkor 0,5kg alma hány forint?

Az előző évek matek érettségi feladatait egy párszor megcsinálod akkor simán leérettségizel.

2012. nov. 24. 19:54
 7/29 anonim ***** válasza:
79%

Nem követelnek egyre többet.

Volt egy baromi nagy leépítés, és most próbálják visszatornázni.

Régebben minden egyes egyetemre felvételit kellett írni két tárgyból! És az olyan szintű volt ám, mint most az emelt érettségi!

Amúgy is...a közép érettségi milyen már? Nevetséges. Józan paraszti ésszel meg lehet írni minimum 4-esre.

A magyar és a töri semmi más, csak szövegértelmezés meg egy kis fogalmazás.

A matek totál alap...

A nyelv is nevetségesen egyszerű.

Amúgy is...nézz már szét ezen az oldalon, és akkor talán megérted, hogy miért próbálják növelni a követelményeket.

Felnőtt emberek nem képesek értelmezni egy betegtájékoztatót!

Naponta legalább 3 olyan kérdés van, hogy hogyan kell szedni a fogamzásgátló tablettát, holott direkt úgy van leírva a papírjára, hogy még a fogyatékosok is megértsék.

A tesi meg: én is utáltam volna. De mivel a gyerekek igen nagy része elhízott, a felnőtteknek meg még nagyobb része, rengeteg a cukorbeteg, ami rengeteg pénzbe kerül, nem árt, ha egy kicsit megpróbálják az embereket megmozgatni.

Ha neked már a gimi sok, akkor minek akarsz továbbtanulni

Szted ott majd kevesebbet kell tanulni?

2012. nov. 24. 20:56
 8/29 anonim ***** válasza:
45%
végre vmi normális! Köszi kedves utolsó! (a 0%os)
2012. nov. 24. 21:08
 9/29 anonim ***** válasza:
11%
kevesebbet kell bulizni és pasizni, többet tanulni és okosodni
2012. nov. 24. 23:05
 10/29 anonim ***** válasza:
86%

Az érettségi szerintem jogos, viszont a tesióra felháborító! Engem nem érint, 10.-es vagyok, de nekem heti 32 órám van, úgy, hogy az angolt 6 órában tanulom, a 9.-esek a plusz tesi miatt azt hiszem, olyan 35 körül van, úgy, hogy nem is vettek fel semmiből kisfakultációt (a mi osztályunkban 9-10.-ben lehet választani német, angol, kémia, biosz, matek között, hogy melyiket tanulod emelt óraszámban)! És csak úgy mellékesen jegyzem meg, nem ér semmit az a plusz 3 óra, mert ugyanúgy szarnak az egészre, de mellette még tanulni sem tudnak..

Hoffmann Rózsa agymenésein meg már csak a fejemet fogom..

16/L

2012. nov. 25. 10:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!