Jók a jegyeim? (hatodik osztály)
Matek: 3 - masra állok jelenleg... nem megy, de a mostani témakört nagyon vágom.
Természetismeret: 4, de belehúzok, próbálok javítani.
Nyelvtan: 5
Tesi: 4
Szlovák: 3, nagyon nem tanultam, pedig tavaly kitűnő voltam belőle. Most pont fogunk írni belőle, itt az idő javítani.
Történelem: Még nincs jegyem belőle.
Informatika: 5
Angol: 5
Rajz: 4-5
Ének: 5
Irodalom: 5
Egészségtan: még nincs jegyünk. Ma írtunk dogát.
Szerintem nem olyan jó, főleg, hogy eddig minden évben két négyesem volt csak...

Attól függ mit vársz az élettől.
Én ilyenkor még javában kitűnő voltam. Még a gimiben is. Kitűnőre érettségiztem, ötös lett az egyetemi diplomám is. Mégis iszonyú nehéz jó munkát találni.

Tökéletes hatodikba is kettes voltam: D
Most szakácsnak tanulok-->Jó szakma szerintem.
.és nekem nehéz eltalálni a hármast a fontos vizsga tantárgyakból.:)

Jogász, orvos... szép elképzelések. A baj az, hogy félelmetesen más irányok. A pénz miatt vonzanak, vagy a szüleid kérik, hogy villoghassanak utána veled? Mert akkor menj jogásznak inkább, az eü-höz több kell, mint vágy a pénzre meg megfelelési kényszer. A betegeknek és neked is jobb, ha nem kínozzátok egymást.
A nyelvvizsga mindkettőben közös, kell egy, de jobb a kettő min. középfokú. Aztán meg töri, magyar a jogra, emelt szinten. A többi tárgy majdnem mindegy, milyen.
Sok sikert!

1-es vagyok.
Nyilván nem az a baj, hogy most van egy-két négyese és hármasa, de a tapasztalat az, hogy inkább rontani szoktak, mint javítani. Ha 12 évesen 3-as matekból, akkor jobb ha most összeszedi magát, mert gimiben lehet, hogy 2-es lesz.
Az meg nagyon nagy tévesdés, hogy jó egyetemmel és nyelvtudással könnyű elhelyezkedni. Én már tudom, a 2-es válaszoló még nem.
Az sem biztos, hogy nem számít a többi jegy. Amikor én felvételiztem (jó régen) akkor a felvételi pontok egy része a gimnáziumi 3. év év végi jegyeiből, a 4. év féléves jegyeiből állt, és kaptunk pontot a nyelvvizsgákért is. Akinek ez mind 5-ös volt és volt 2 nyelvvizsgája, mint nekem, az sokkal jobb eséllyel indult a felvételin. Egyes egyetemeken behozhatatlan volt, ha volt valakinek akár 1-2 négyese volt, egyszerűen betelt a keret a kitűnőkkel. Most nem így van a felvételi, de mire Ő odakerül megint változhat.
Húzz bele, csak rajtad múlik, hogy javítasz-e. Sok sikert.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!