Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jók a jegyeim? (hatodik osztály)

Jók a jegyeim? (hatodik osztály)

Figyelt kérdés

Matek: 3 - masra állok jelenleg... nem megy, de a mostani témakört nagyon vágom.

Természetismeret: 4, de belehúzok, próbálok javítani.

Nyelvtan: 5

Tesi: 4

Szlovák: 3, nagyon nem tanultam, pedig tavaly kitűnő voltam belőle. Most pont fogunk írni belőle, itt az idő javítani.

Történelem: Még nincs jegyem belőle.

Informatika: 5

Angol: 5

Rajz: 4-5

Ének: 5

Irodalom: 5

Egészségtan: még nincs jegyünk. Ma írtunk dogát.

Szerintem nem olyan jó, főleg, hogy eddig minden évben két négyesem volt csak...

2012. nov. 23. 15:01
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
48%

Attól függ mit vársz az élettől.

Én ilyenkor még javában kitűnő voltam. Még a gimiben is. Kitűnőre érettségiztem, ötös lett az egyetemi diplomám is. Mégis iszonyú nehéz jó munkát találni.

2012. nov. 23. 15:04
 2/21 anonim ***** válasza:
64%
minta attól függene hogy milyen munkád van hogy hányas vagy énekből meg rajzból általánosban meg gimibe... amúgy el megy 6-ban ötös voltam mindenből de nem tanultam semmit most gimibe 4-5 vagyok a fontos tantárgyakból ének rajz stb 2-3 körül illetve matek 3 de az nagyon nem megy.
2012. nov. 23. 15:10
 3/21 anonim ***** válasza:
64%
Munkáról meg annyit hogy ha jó egyetemet választasz és van nyelv tudásod akkor könnyű találni.
2012. nov. 23. 15:11
 4/21 A kérdező kommentje:
Jogász akarok lenni. Vagy orvos.
2012. nov. 23. 15:14
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Tökéletes hatodikba is kettes voltam: D

Most szakácsnak tanulok-->Jó szakma szerintem.

.és nekem nehéz eltalálni a hármast a fontos vizsga tantárgyakból.:)

2012. nov. 23. 15:29
 6/21 anonim ***** válasza:

Jogász, orvos... szép elképzelések. A baj az, hogy félelmetesen más irányok. A pénz miatt vonzanak, vagy a szüleid kérik, hogy villoghassanak utána veled? Mert akkor menj jogásznak inkább, az eü-höz több kell, mint vágy a pénzre meg megfelelési kényszer. A betegeknek és neked is jobb, ha nem kínozzátok egymást.

A nyelvvizsga mindkettőben közös, kell egy, de jobb a kettő min. középfokú. Aztán meg töri, magyar a jogra, emelt szinten. A többi tárgy majdnem mindegy, milyen.

Sok sikert!

2012. nov. 23. 16:16
 7/21 anonim ***** válasza:
48%
Hidd el, hogy az útszéli döglött kutyát se érdekli, hogy neked hatodik osztályban milyenek voltak a jegyeid... Az számít majd, hogy a gimnáziumi 11 meg 12. osztályos jegyeid milyenek lesznek (ha tovább akarsz tanulni) meg az, hogy az érettségid milyen lesz.
2012. nov. 23. 16:21
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok.

Nyilván nem az a baj, hogy most van egy-két négyese és hármasa, de a tapasztalat az, hogy inkább rontani szoktak, mint javítani. Ha 12 évesen 3-as matekból, akkor jobb ha most összeszedi magát, mert gimiben lehet, hogy 2-es lesz.

Az meg nagyon nagy tévesdés, hogy jó egyetemmel és nyelvtudással könnyű elhelyezkedni. Én már tudom, a 2-es válaszoló még nem.

Az sem biztos, hogy nem számít a többi jegy. Amikor én felvételiztem (jó régen) akkor a felvételi pontok egy része a gimnáziumi 3. év év végi jegyeiből, a 4. év féléves jegyeiből állt, és kaptunk pontot a nyelvvizsgákért is. Akinek ez mind 5-ös volt és volt 2 nyelvvizsgája, mint nekem, az sokkal jobb eséllyel indult a felvételin. Egyes egyetemeken behozhatatlan volt, ha volt valakinek akár 1-2 négyese volt, egyszerűen betelt a keret a kitűnőkkel. Most nem így van a felvételi, de mire Ő odakerül megint változhat.

Húzz bele, csak rajtad múlik, hogy javítasz-e. Sok sikert.

2012. nov. 23. 16:34
 9/21 anonim ***** válasza:
Még azzal kiegészíteném, hogy azért is érdemes mindenből tartani a lépést, mert még 12 évesen nem kell tudnod, hogy mi a akarsz lenni. (a válaszodból - orvos, jogász- látszik is, hogy még nem döntöttél)
2012. nov. 23. 16:36
 10/21 anonim ***** válasza:
49%
Orvos, jogász... tényleg látszik, hogy még nem döntöttél, ezek olyan tipikus szakmám, amiket mondanak a veled egyidős, 12 éves iskolások, ha megkérdezik őket, mik szeretnének lenni. 2 év alatt még sok minden változhat, az lenne a legcélszerűbb, ha már a középiskolát is az alapján választanál, hogy mivel szeretnél a felnőttkorodban foglalkozni. De ha 14 évesen sem leszel okosabb, az sem baj, akkor menj gimnáziumba (feltéve ha Te és a szüleid úgy vélik, hogy az a megfelelő) és még mindig lesz 4 vagy 5 éved kitalálni. 18 éves korodra kell, hogy legyen majd valami terved.
2012. nov. 23. 16:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!