Ti megengednétek 14 éves fiatoknak hogy nála aludjon egy lány barátja aki vele egy idős?
Persze, hogy nem engedném meg. A nevelés mondjuk függ attól, hogy lányod vagy fiad van. De ebben a korban igazán mindegy, mindkettőnek a saját szobájában a helye. Az, hogy meddig vannak utcán, megint sok mindennek a függvénye, maradjanak amíg jól érzik magukat, ha hétvége vagy szünet van, ésszerű körülmények közt. Jobb, mintha számítógép előtt kockulnának...
Begyöpösödött? Érjél még egy pár évet, srác...Majd ha lesz 2 lányod, mint nekem, majd megtudod, hogy milyen érzés, addig is bízd a döntést a szüleidre, még a saját jövődet sem tudod eldönteni ilyen idősen, nemhogy a másikét.
Szerintem nem ott kell meghúzni azt a bizonyos vonalat, hogy a gyerek nem mehet az utcára. Ott kell meghúzni, hogy ha mehet, akkor mit csinálhat, és mit nem. És aki igazán jól nevelte a gyerekét, az megengedi, hogy 14 évesen egy fiúval/lánnyal aludjon együtt, mert TUDJA, hogy nem csinálna semmi meggondolatlant.
Az, hogy valaki nem engedi sehova, csak TŰZOLTÁS, ezzel azt ismered el, hogy nem tudtad úgy megnevelni, hogy ne csináljon hülyeséget, tehát UTÓLAG próbálod kordában tartani a dolgokat!
És elárulom, hogy aki szabadelvűen neveli a gyerekét, és 14-15-16 éves korában megismerteti vele, hogy bizony felelősségteljesen kell viselkedni az OLYAN helyzetekben is, annak a gyerekének fog benőni a feje lágya 17-18 éves korára, ami ugyebár a "legveszélyesebb" időtartam. Aki viszont folyton tiltja a gyerekét mindentől, nem engedni sehova, akkor annak 4-5 év múlva fog elszabadulni a pokol, sokkal durvábban és sokkal kisebb átmenettel!
Ezeket kéne átgondolni.
Szülőnek lenni felelősség, tehát ha megengedi a "nála alvást" felelős a saját gyermekéért ,sőt a barátjáért is.
A magam részéről én nem engedélyeztem a 14 éves manapság már nem gyerek hanem felnőttként viselkedik,felelőtlen. A szülőn a felelősség hogy az otthonában mi történik, házon kívül nem kontrolhatja de figyelmeztetheti, a 14 éves szótfogadással tartozik a szülőknek.
lányaim és fiam is van, ma már házasok. Gyerekkorukban megtanultak szótfogadni, így természetes volt a házirend. Volt rá eset hogy családbarátként közös programmok voltak hétvégeken és természetes volt az éjszaka is nálunk vagy náluk de külön alvás. Liberális nevelés veszélyes játék, következménye a szabados viselkedés 17-18 koruaknál. Azt hiszem nem kell részleteznem.
Még megemlíteném, mi szülők mutassunk példát gyermekeinknek!
mi egy élettelen városi puhap*csök vagytok he xD
bár 14 évesen még éjfélre haza kellet mennem de aztán jött a középsuli 15 évesen már hétvégente buli után hajnal 3-4-re értem haza
amúgy meg szerintem inkább a szülőnek gáz hogy nem engedi hogy a fia egy lánnyal aludjon... ha a lány szülei belementek akkor engem mit érdekelne mosom kezeim a fiam dolga mit csinál vele... aztán meg ha mégse engedik akkor majd lehet pislogni mikor a fiúcska elmegy a boltba masnit venni a hajába ;-P mert nem kizárt hogy rosszul értelmezi a dolgot... nekem is volt anno hogy haver ott aludt nálunk mutter megmondta hogy másik szobába alszik -> nekem le is jött hogy ha együtt aludnánk full gáz lenne
na most akkor ebből logikázzátok ki a 20 IQ-val hogy miért gáz ha nem engedik hogy együtt aludjanak :D
amúgy meg... egy 14 éves fiú (hacsak nincs teszetoszószteron túltengése) úgyse fogja merni megdigidugizni a csajt....
na puszi
17- F
Igen ! Otthon nála sokkal jobban meg tudja dugni,ha már
odáig fejlődik a dolog,mint "valahol a kertek alatt".
Ha pedig még nem értek odáig,ki kell várni,majd bejön...
Mégegyszer, mivel a hócipőm kivan a mai fiatalokkal című dumával!!!
Igen vannak sokkal hülyébbek és sokkal értelmesebbek is, valóban a média nyakukra erőlteti a felnőttes formát és a szexualitást, de! a szülő sokat tehet ennek kivédésére.
Amúgy meg nekem úgy rémlik hogy a '70, '80 években azért sorra potyogtak a babák a 17-18 éves nőknél (ma már lányoknak neveznék) és tuti nem akkor vesztették el a szüzességüket, na ennyit a mai fiatalokról!
Ha normális és barátok akkor miért nem, akár lehet hogy idővel egy nagyon komoly és mély kapcsolat is lehet belőle. Miét kell folyton végletekben gondolkodni ha valaki bulizik az lop csal rabol prosti lesz azért ne szaladjunk ennyire előre, ha ez így lenne akkor a bűnözőket is előre ki lehetne szűrni.
Te hogy érzed hogy nevelted? (100%-osan persze nem rajtad áll sajnos a "falkaszellem" sok hülyeségre rávesz az egyéneket)
Persze nehéz mérlegelni nem lennék szívesen a helyedben, puhatolózz hogy minek mekkora a valószínűsége, és persze elmesélném neki hogy nem kell semmit elsietni.
Nekem úgy rémlik a lányok nem olyan könnyen adják a szüzességüket, nem csak úgy durr bele főleg ha apu anyu a másik szobában van és a fiú sem olyan merész
Persze ha nem engeded akkor tuti nem kell mérlegelni, viszont ha akarják akkor tuti találnak rá módot és mivel "hú most szabad Józsiéknál a kecó" ezért most nincs idő "lacafacázásra" is megtörténhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!