Ti megengednétek 14 éves fiatoknak hogy nála aludjon egy lány barátja aki vele egy idős?
lehet h lepontoztok de 14 évesen ne legyen kinn éjfélig egy lány mi is ha hétvégenként kinn vagyunk max éjfélig de mi 16-17 évesek vagyunk van nálunk egy fiatal kis srác ő 12 éves és még éjfélkor ott van velünk mi pedig haverokkal akadunk hogy mit keress még kint az agyam elsül ezek miatt én 15 éves koromig 9-ig voltam kiengedve aztán jót egy kis engedékenység de éjfélig azóta engednek mióta betöltöttem a 17-et én biztos nem engedném el pedig anno mikor 14 voltam én is egy csomószor akartam kinn lenni éjfélig meg reggelig és nem értettem mért nem engedtek most már tudom és lehet leoltani ráadás nagyon hideg van meg is fázhat a gyógyszert meg majd kifizeti a haverok? esélytelen
17/L
Nekem igaz 16 évesen két barátnőm is volt akinél többször is aludtam és soha nem volt semmi, pedig majdnem mindannyiunknak volt párunk.
Sőt az a legviccesebb hogy valahogy a szülők ezt vágták és sokkal simábban engedték mintha a párjukkal aludt volna a barátnőm vagy fordítva.
Ha már együtlét akkor azt inkább délután oldottuk meg az akkori párommal amikor nem volt otthon senki, úgy nemigazán ment hogy az ősök a másik szobában aludtak és sok lányt ez még jobban zavar főleg ha a saját szülei, de lehet hogy azóta változott a világ.
ha tényleg csak barátok, akkor szerintem 14 évesen is lehet egymásnál aludni. ettől függetlenül egy kis felvilágosítást mindenképpen lehetne adni hogy azért legyen tisztában ha nem védekezik komoly felelőséggel járhat.
(ja és ha majrés gumit venni akkor még nagyon nem áll készen)
Szerintem ez teljesen személyfüggő. Függ a gyerekek mentalitásától, bár ahogy látom, eléggé bulizósak. De ez még egyáltalán nem ok arra, hogy azt mondjuk, hogy "persze, ha belevaló srác akkor még az este meg is dugja, másnap meg büszkén sztárolhatja magának hogy na meg volt , jöhet a következő".
Az pedig szerintem nem tartozik a kérdéshez, hogy miért vannak "kinn az utcán" (ez azt jelenti, hogy buliznak? az utcán? csak mert mostanság már -5 °C körül jár éjszaka az idő...) azt megengedték, gondolom, átgondolták.
Úgy látom vannak itt laza és konzervatív emberek, de azért ez a "ne legyen kinn az utcán, ne aludjon együtt" duma kicsit soknak tűnik. Az ilyen neveltesse állatkertben a gyerekét, ahol zárva van a kifutó és meghatározott időben párosítják. Plusz az vesse rájuk az első követ, aki 14 éves korában nem fantáziált erről-arról....
Érdekes ezen az oldalon aki nem liberális gondolkodású,mi szerint a gyereknek mindenhez van joga és már 1 évesen eldöntheti mikor mit csináljon,nincsenek szabályok,korlátok,nincs nevelés,12-14 évesek ihatnak,éjszaka járkálhatnak az utcán,öltözhetnek ribinek,szexelnek és pasikkal alszanak,ha nem így gondolkodik akkor már azt mondják konzervatív,mert normálisan gondolkodik,és félti a gyereket.14 évesnek nincs helye este 8 után kint az utcán télen este 6-7 után sem célszerű ha csak nem edzésről vagy különóráról megy haza,de manapság a tinik ezek helyett inkább dugnak meg isznak.Egy 14 évesnek nincs helye bulikban ha csak nem egy barát,barátnő szülinapi bulija ahol szülők is vannak felügyeletnek nincs pia,cigi,drog,esetleg osztálybuli ahol szintén nincs pia,cigi,drog,és felügyel a tanár,esetleg barátnők,fiúk esetében barátok egymásnál alszanak.
egy 13-14-15 éves még nagyon is gyerek jöhettek a dumákkal,ennek a korosztálynak nulla az élet tapasztalata és nagyrészük annyira éretlen hogy fel sem fogja,milyen következménye lehet a tetteinek,ezzel nincs gond mivel gyerekről van szó. A szülő dolga kicsi kortól,hogy jó példát mutasson,jó irányba terelgesse,ha kell megbünteti,megjutalmazza,fontos a kommunikáció,a bizalom,ha kell ritkán egy nevelő célzatú legyintés vagy pofon,nem mindenkinek van rá szüksége de van hogy elengedhetetlen.Fontos hogy legyenek szabályok,hogy a gyerek mire kamaszodik addigra olyan nevelést kapjon,hogy 13-15-16 éves korára már azért tudja mi a helyes mi nem mi az amit érdemes kipróbálni mi az amit nem,és fontos,hogy tudja a szülő sokkal tapasztaltabb okosabb,mint a gyerek érdemes ráhallgatni,érdemes tőle kérdezni,ráfigyelni.Ha két olyan gyerekről van szó akik tényleg kicsi koruk óta barátok egészen ovitól,ismerik a szülők egymást, a gyerekeket,akkor megengedném hogy egymásnál aludjanak néha,néha de külön ágyban és külön szobában,mégis csak egy lányról és egy fiúról van szó. Bármilyen más esetben 17 éves kor alatt nem engedném meg a gyerekemnek ellenkező neműnél alvást,17 évesen is csak akkor ha már legalább 1 éve együtt vannak ismerem a gyermekem barátját,barátnőjét,és csak hétvégén.
Nem az a laza szülő aki mindent megenged és nem az a konzervatív aki szabályokat állít fel,nagy zavar van a fejedben kedves utolsó válaszoló.Én egy laza anyukának tartom magam,1,5 éves fiam van,23 éves vagyok,mielőtt azt hinnéd közelítek a negyvenhez.Úgy gondolom,hogy nem kell mindent tiltani,vagy verni a gyereket,nem kell alázni,vagy ráerőszakolni,hogy csak ötöst hozzon haza,vagy kalitkába zárni,de nem is szabad mindent megengedni,hagyni elkallódni,hagyni hagy "nevelje meg önmagát",végignézni ahogy tönkre megy vagy elindul a lejtőn,meg kell találni a középutat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!