Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Én vagyok hülye, vagy ez...

Én vagyok hülye, vagy ez tényleg több a soknál?! (Legfőképp anyukák írjanak! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 14 éves lányom van, most 8. osztályos. Ma volt a legjobb barátnőjének a születésnapja, és hát a lányom néhány lotyó osztálytársa kitalálta, hogy menjenek el a helyi kocsmába bulizni.

Tulajdonképpen nem az zavar, hogy meghívták az én gyerekemet is, hanem az, hogy más szülő megengedi, hogy a gyereke este 9 órakor kocsmázni járjon és dög részegen jöjjön haza.

Én vagyok nagyon elfogult? A lányom mesélte, hogy az osztály második legjobb tanulója (a lányom az első) is idejár, szinte minden szombat este, és a szülei hajnali egy óráig is elengedik, közben pedig szinte szín ötös.

Ezt nem értem. Segítenétek? Őszinte válaszokat várok.

Előre is köszönöm.

2012. okt. 27. 22:41
1 2 3 4 5
 41/41 A kérdező kommentje:

Bocs, hogy ilyen későn tudtam írni, most volt időm...

Nagyon sokan írtatok. Ennek örülök, mert mindenki szemszögéből megvizsgálhattam a dolgot.

Én teljes mértékben megbízok a lányomban. Csak mert írtátok, hogy van hogy kilopódznak, elszöknek. De én bízom benne.

Nem, nem eminens diák, nem 'stréber', 'könyvmoly'. Ő is csinál olyat mint más: ráírja a kezére a fiú nevét, aki tetszik neki; anyázik is ha kell; beszél és levelezik órán; beszól a többieknek, ha bunkók vele; és igen, cigarettát is próbált már...

De ennek ellenére nem hinném, hogy úgy a legjobb megoldás az élet élvezésére, hogy cigizünk, drogozunk, vagy iszunk...

Nem azt mondtam, hogy ne igyon, mert karácsonykor, meg szilveszterkor, ha a barátokkal, vagy a családdal vagyunk, megengedem, hogy igyon pár korty bort, likőrt, pezsgőt, de szerintem nincs szükség arra, hogy a kocsmában iszogasson mindenfélét össze-vissza.

Nem tiltom el a barátaitól, mert megengedem, hogy nálunk aludjanak (persze csak a két legjobb), és suliban úgyis találkoznak...

Nem hinném, hogy szigorban nevelem, mert elengedem pizzázóba, sétálni, fagyizni, kávézóba, bowling-ozni, hadd élvezze az életet..

És nem azt mondtam, hogy a tanulmányi eredmény összefügg az iskolán kívüli magatartással...

És tudom, hogy azok a gyerekek, akik kamaszkorukban nagy szigorral voltak nevelve, nem nagyon engedték el őket, egyetemen/főiskolán, vagy rögvest mikor elkerülnek, eléggé furcsa viselkedést is produkálhatnak (ahogy ti említettétek: 'végig kúrta az összes felsőbb évest)...

De én bízom a gyerekemben, s mint mondtam nem nevelem szigorban. Úgy gondolom, hogy nyáron a kilenc óra igenis elég, télen (bár télen elég felesleges mászkálni) a hat óra reális (csak mert hamar sötétedik). Szerintem felesleges kifesteni, vagy műkörmöt viselni az iskolába. A szemet sem kell feketével kihúzni, mert attól igazán nem lesz szebb senki.

És hiába is, akkor sem fogom (legalábbis 14 évesen) elengedni a lányomat kocsmázni hajnalig, mert óriási veszély leselkedik rá ilyenkor, éjjel...

Majd 17 évesen próbálkozhat...

Csak azt akarom, hogy neki jó legyen. Ha viszont neki így a jó, akkor tessék, menjen... De hozzám ne jöjjön, hogy megmondtam, nem kellett volna, meg hogy én menjek érte a detoxra...

(Szép kis regény lett belőle mondhatom!)

2013. jan. 7. 21:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!