Én vagyok hülye, vagy ez tényleg több a soknál?! (Legfőképp anyukák írjanak! )
Sziasztok!
Egy 14 éves lányom van, most 8. osztályos. Ma volt a legjobb barátnőjének a születésnapja, és hát a lányom néhány lotyó osztálytársa kitalálta, hogy menjenek el a helyi kocsmába bulizni.
Tulajdonképpen nem az zavar, hogy meghívták az én gyerekemet is, hanem az, hogy más szülő megengedi, hogy a gyereke este 9 órakor kocsmázni járjon és dög részegen jöjjön haza.
Én vagyok nagyon elfogult? A lányom mesélte, hogy az osztály második legjobb tanulója (a lányom az első) is idejár, szinte minden szombat este, és a szülei hajnali egy óráig is elengedik, közben pedig szinte szín ötös.
Ezt nem értem. Segítenétek? Őszinte válaszokat várok.
Előre is köszönöm.
Bocs, hogy ilyen későn tudtam írni, most volt időm...
Nagyon sokan írtatok. Ennek örülök, mert mindenki szemszögéből megvizsgálhattam a dolgot.
Én teljes mértékben megbízok a lányomban. Csak mert írtátok, hogy van hogy kilopódznak, elszöknek. De én bízom benne.
Nem, nem eminens diák, nem 'stréber', 'könyvmoly'. Ő is csinál olyat mint más: ráírja a kezére a fiú nevét, aki tetszik neki; anyázik is ha kell; beszél és levelezik órán; beszól a többieknek, ha bunkók vele; és igen, cigarettát is próbált már...
De ennek ellenére nem hinném, hogy úgy a legjobb megoldás az élet élvezésére, hogy cigizünk, drogozunk, vagy iszunk...
Nem azt mondtam, hogy ne igyon, mert karácsonykor, meg szilveszterkor, ha a barátokkal, vagy a családdal vagyunk, megengedem, hogy igyon pár korty bort, likőrt, pezsgőt, de szerintem nincs szükség arra, hogy a kocsmában iszogasson mindenfélét össze-vissza.
Nem tiltom el a barátaitól, mert megengedem, hogy nálunk aludjanak (persze csak a két legjobb), és suliban úgyis találkoznak...
Nem hinném, hogy szigorban nevelem, mert elengedem pizzázóba, sétálni, fagyizni, kávézóba, bowling-ozni, hadd élvezze az életet..
És nem azt mondtam, hogy a tanulmányi eredmény összefügg az iskolán kívüli magatartással...
És tudom, hogy azok a gyerekek, akik kamaszkorukban nagy szigorral voltak nevelve, nem nagyon engedték el őket, egyetemen/főiskolán, vagy rögvest mikor elkerülnek, eléggé furcsa viselkedést is produkálhatnak (ahogy ti említettétek: 'végig kúrta az összes felsőbb évest)...
De én bízom a gyerekemben, s mint mondtam nem nevelem szigorban. Úgy gondolom, hogy nyáron a kilenc óra igenis elég, télen (bár télen elég felesleges mászkálni) a hat óra reális (csak mert hamar sötétedik). Szerintem felesleges kifesteni, vagy műkörmöt viselni az iskolába. A szemet sem kell feketével kihúzni, mert attól igazán nem lesz szebb senki.
És hiába is, akkor sem fogom (legalábbis 14 évesen) elengedni a lányomat kocsmázni hajnalig, mert óriási veszély leselkedik rá ilyenkor, éjjel...
Majd 17 évesen próbálkozhat...
Csak azt akarom, hogy neki jó legyen. Ha viszont neki így a jó, akkor tessék, menjen... De hozzám ne jöjjön, hogy megmondtam, nem kellett volna, meg hogy én menjek érte a detoxra...
(Szép kis regény lett belőle mondhatom!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!