Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Én vagyok hülye, vagy ez...

Én vagyok hülye, vagy ez tényleg több a soknál?! (Legfőképp anyukák írjanak! )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 14 éves lányom van, most 8. osztályos. Ma volt a legjobb barátnőjének a születésnapja, és hát a lányom néhány lotyó osztálytársa kitalálta, hogy menjenek el a helyi kocsmába bulizni.

Tulajdonképpen nem az zavar, hogy meghívták az én gyerekemet is, hanem az, hogy más szülő megengedi, hogy a gyereke este 9 órakor kocsmázni járjon és dög részegen jöjjön haza.

Én vagyok nagyon elfogult? A lányom mesélte, hogy az osztály második legjobb tanulója (a lányom az első) is idejár, szinte minden szombat este, és a szülei hajnali egy óráig is elengedik, közben pedig szinte szín ötös.

Ezt nem értem. Segítenétek? Őszinte válaszokat várok.

Előre is köszönöm.

2012. okt. 27. 22:41
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
87%
Mit nem értesz? Miben segítsünk? Van aki elengedi a 14 éves lányát kocsmázni, van aki meg nem. Ennyi.
2012. okt. 27. 22:47
 2/41 anonim ***** válasza:
92%

Milyen kocsma az, ahol szeszes italt kiszolgálnak kiskorúnak?

Létezik tini diszkó is, de ott sem adnak szeszes italt. Amúgy ne foglalkozz más gyerekével. A tiedet, ha nem akarod, nem engeded velük.

2012. okt. 27. 22:48
 3/41 anonim ***** válasza:
100%
Még nem ilyen nagyok a gyerekeim, de az egész biztos, hogy a lányaim nem fognak 14 évesen kocsmázni. (Konzervatív vagyok, ez van.)
2012. okt. 27. 22:49
 4/41 anonim ***** válasza:
83%

Nem értem, miért zavar, mit csinál más szülő. Az ő dolga. A te lányod meg a te dolgod, eldöntheted, hogy mehet kocsmába vagy nem. Ennyi.

De a szóhasználatod elég érdekes. Véleményem szerint a "dög részegnek" nem szinonimája a "lotyó".

2012. okt. 27. 22:59
 5/41 A kérdező kommentje:

Én is így vagyok ezzel, de hogy megmondtam a lányomnak, hogy nem mehet, kicsit szomorú lett és alig szólt aztán hozzám. Remélem nem bántottam meg nagyon, de úgy gondolom igazam van, mert már túlzás, amit azoknak e gyerekeknek megengednek.

Tulajdonképpen nem tudom mi ez a hely. A gyerekek az iskolában valami becézést találnak ki neki, de már nem tudom mi az. Valószínű, hogy szolgálnak ki ott szeszes italt, mert az a lány (az osztály második legjobb tanulója) mindig azzal "dicsekszik" mennyire be volt állva, meg mindenféle hülyeségeket. Sok képet látok a facebook-on, amin a lányommal egyidős gyerekek pózolnak és ki van írva a képhez: "Buli van a ...(név)!" Ez borzasztó!

2012. okt. 27. 23:05
 6/41 anonim ***** válasza:
79%

A te dolgod, hogy hová engeded a gyereked és hová nem.

Az, hogy vki elmegy kocsmázni, még nem azt jelenti, hogy dög részegen jön haza.

14-15 évesen mi is eljártunk az egyik szórakozóhelyre. Táncoltunk, egy picit ittunk is (csak vmi likőrt). Nem mentem haza minden szombaton részegen....

És láss csodát, kitűnőre érettségiztem, orvosira járok, sem k.va, sem alkoholista nem lett belőlem.

Ezzel szemben van olyan ismerősöm, akit sose engedtek sehová a szülei, aztán mikor elkerült egyetemre másik városba, már a gólyatáborban végigdugta az összes felsőbbéves.

2012. okt. 27. 23:06
 7/41 anonim ***** válasza:
97%

*Ezzel szemben van olyan ismerősöm, akit sose engedtek sehová a szülei, aztán mikor elkerült egyetemre másik városba, már a gólyatáborban végigdugta az összes felsőbbéves.

Ha tudnátok, ez mennyire gyakori!!!!

2012. okt. 27. 23:09
 8/41 anonim ***** válasza:
86%
Az azért nem mindegy, hogy a más anyuka mit csinál, mert a gyerek mindig megpróbálja azt kiharcolni, ami más gyereknek is jár. És te leszel a szemét, pedig csak normálisan neveled. Ráérnének még 1-2 évet. És itt nem is arról van szó, megbízol-e a gyerekedben. Egy ilyen helyen mi van, ha megkörnyékezik a lányt, mert simán kinéz mondjuk idősebbnek. Komolyan nem féltik őket? Legalább ha lenne kísérőjük. Valamelyik nővére vagy bátyja, vagy egy "hűdelaza" szülő.
2012. okt. 27. 23:09
 9/41 anonim ***** válasza:
75%

sajna a mai kölköknek nehezen lehet határt szabni... ez a szülők és az állam hibája is -ha jobban utána gondolunk .... -.-'

Tényleg nem kellene 14 évesen kocsmába menni meg inni sem. Rengeteg jó kávézó, és ételbár, és szórakozóhely -bowling pálya stb van ahova elmehetnének. No mindegy. A táncos helyeket is mondhattam volna, de az ilyen mulatóhelyek velejárója az alkohol árusítás is.

Nagyon nehéz lehet a mostani szülőknek.... - mi még előtte állunk.. 27hkm-ként. Elhiszem, hogy aggódsz miatta, de ha a bizalmát sikerül megtartani, és azt a bensőséges viszonyt, hogy tudja, bármiről lehet beszélni veled, akkor nagy baj nem történhet :)

2012. okt. 27. 23:33
 10/41 anonim ***** válasza:
100%

Csak annyit írok, hogy ma este hét körül elmentem az Intersparba bevásárolni. Alig tudtam bejutni, mert a bejárat előtt kb. húsz 15-16 éves vedelte üvegből a piát, támolyogtak össze-vissza, az emberek kerülgették őket a kocsikkal, mert félre aztán nem mentek volna. A bejárat előtt meg el voltak dobálva a sörösdobozok és a röviditalos üvegek. Nos ezeknek a fiataloknak senki nem szólt, sem a biztonsági őr, sem más. Holott az áruházban is támolyogtak a vécére menet. Mindenki sír, hogy nincs pénz, közben meg a fia, lánya holt részegre issza magát a város közepén.

Nekem két fiam van, három éven aluliak, bele sem merek gondolni, hogy mi lesz tíz-tizenöt év múlva.

Én úgy gondolom, hogy helyesen cselekszel, ha nem engeded el ilyen helyekre, de kulturált szórakozóhelyre szerintem mehet (már ha van ilyen).

2012. okt. 28. 00:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!