Én vagyok hülye, vagy ez tényleg több a soknál?! (Legfőképp anyukák írjanak! )
Sziasztok!
Egy 14 éves lányom van, most 8. osztályos. Ma volt a legjobb barátnőjének a születésnapja, és hát a lányom néhány lotyó osztálytársa kitalálta, hogy menjenek el a helyi kocsmába bulizni.
Tulajdonképpen nem az zavar, hogy meghívták az én gyerekemet is, hanem az, hogy más szülő megengedi, hogy a gyereke este 9 órakor kocsmázni járjon és dög részegen jöjjön haza.
Én vagyok nagyon elfogult? A lányom mesélte, hogy az osztály második legjobb tanulója (a lányom az első) is idejár, szinte minden szombat este, és a szülei hajnali egy óráig is elengedik, közben pedig szinte szín ötös.
Ezt nem értem. Segítenétek? Őszinte válaszokat várok.
Előre is köszönöm.
28as!
te komolyan azt hiszed h van az a hülye vendéglátós aki direktbe megmondja h jah kiadok alkoholt 18 alattiaknak. és ha mondjuk ellenőrel beszél éppen? :D gondolkodj már mielőtt irsz
16 éves vagyok, és én is eljárok néha hétvégente kocsmázni, mégis jó tanuló vagyok, és nem hinném, hogy egy korsó sörtől/egy pohár fröccstől undorító, alkoholista ribanc leszek.
A lányod a legjobb barátnőjének a szülinapját hagyta ki miattad.. Nos, pár órára igazán elengedhetted volna. Az meg egy dolog, hogy azt mondja, nem kell neki ez a társaság. Hidd el, igenis kell neki, mert szereti őket, és amint nem figyelsz rá, rögtön hozzájuk fog futni.
Az egyik válaszoló írta, hogy van egy ismerőse, akinek mindent tiltottak, az egyetemen meg végigkefélték. Nekem is van pár ilyen ismerősöm, és a sok tiltás szerintem idevezet.
Másrészt meg semmi közöd ahhoz, ki hogyan él és hogyan neveli a saját gyerekét.
Ismét lepontoztak. Szeretem az ilyesmit. Látom itt az a hülye, aki nem jár kocsmázni gyereklétére. Na meg az, aki megpróbálja megnevelni a gyerekét. Hát gratulálok! Annak is, aki szerint ha valaki nem iszik gyerekkorában azt végigbassza az egész város. Nyilván a tudósok végeztek ilyen kisérleteket és kimutatták, hogy ez a gyakori. Nem tagadom, 1 hónapban 1x megiszok egy doboz alkoholmentes sört és télen iszok egy korty forralt bort. Fáj az nektek, hogy 14 évesen nem fentrengek minden hétvégén holt részegen a földön? Nem azt mondtam, hogy ne igyon, csak azt, hogy ne legyen részeg és ne járjon kocsmába. Tudom milyen emberek szoktak ott lenni, egy 14 éves kislánynak semmi keresnivalója nincs éjfélkor a kocsmában az "okos" barátnőivel. Érdekes, nálunk ha valakinek szülinapja van, megtartjuk nála, vagy lemegyünk a parkba főzőpartyit rendezni felnőtt felügyeletében ha estig vagy hajnalig maradnánk. Valaki hoz egy üveg bort, vagy pezsgőt és elosztjuk egymás között. De köszönöm a tanácsokat amiket eggyes válaszokból leszűrtem. Mától aktív alkesz leszek, cigizek piálok, drogozok, mert hát élni akarom az életem és mi köze van hozzá a szüleimnek?!
Várom ponthuszárokat, bizonyítsátok mérhetetlenül nagy eszeteket.
28 tól 31- nek: Nem, nem gondolom, hogy megmondja, de tudom hogy megszeppen egy ilyentől, hiszen törvénytelen amit csinál. Jó időzítés esetén pont a szülinapkor óvatosabb lesz egy kicsit.
Amúgy a hócipőm tele van azzal, hogy vannak szabályok amik elvileg a tiniket védenék, de mindenkinek fontosabb a bevétele, mit hogy a más gyereke melyik utcasarkon fullad bele a hányadékába,vagy fagy meg, ha nála már elköltötte a pénzét. Minden évben akad ilyen eset és egyetlen egy tiniélet is túl sok. Ilyen áron nem akarok jófej lenni.
#25, azért ez már durva... nem értem miért hagyod, hogy a szüleid irányítsák az életed. az oké, hogy nem ihatsz alkoholt a gyógyszerek miatt, de mi az, hogy mindig te jössz el a buliból először? ráadásul este 10-kor... :D akkor hánykor kezdődhetett egyáltalán?
"kb 4-5 alkalmi kapcsolatom volt durván 1 év alatt" - erről meg már ne is beszéljünk! még azt se tudod pontosan, hogy hány kapcsolatod volt? ááááá!!
A húgom 14, ő a barátaival szokott elmenni bowlingozni, van amikor elmennek futni, görkorizni, de 22 óránál később nem jött még haza. Én azt hiszem 14 évesen voltam először diszkóba, alkoholt nem ittam, csak úgy jól éreztük magunkat. Attól függ milyen a neveltetés. Ha úgy neveled akkor biztos nem fog 14 évesen lerészegedni egy kocsmába.
Ha húgom elkéretszkedne, akkor nem hinném, hogy elengedi egy kocsmába. Esetleg valami elitebb helyre, még ha sok pénzünk nincs is...
Annyi rossz dolog történik a világban még a fiúkkal is nem ám a lányokkal.
Én nem engedném el semmiképpen. Ők nem félnek semmitől, én tudom, hisz én is ilyen voltam tizenévesen és így visszagondolva annyi rossz dolog történhetett volna velem. szerintem ez szépen kell megmagyarázni neki, hogy ne utáljon téged. Vagy még jobb, nézesd meg vele a híreket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!