Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Nektek mi a véleményet...

Szülők! Nektek mi a véleményetek a proteinporokról és tömegnövelőkről?

Figyelt kérdés
És mit szólnátok, ha gyermeketek ilyet használna?

2012. okt. 25. 20:35
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
R.ohadt drága. Ha megveszi magának akkor egye.
2012. okt. 27. 20:22
 12/18 anonim ***** válasza:
20%

Nem tudom, hány éves vagy, de szedjed csak, aztán panaszkodj a bajaiddal az Egészség kategóriában. Nem gyerekeknek való, ráér 16-17 éves korban szedni. Amúgy is megvan a véleményem arról, hogy manapság minden 2. hülyegyerek kigyúrja magát, mert menő, de ha össze kéne darabolni 30 mázsa fát Stihl-lel, kiszaladnátok a világból... :)

A proteinpor amúgy is mesterséges. Elhiszem, hogy fehérje, de SZINTETIKUS. Márpedig köztudott, hogy bárminemű anyag (legyen az táplálék, drog, gyógynövény, vitamin) szintetizálásánál a kémiai kötések teljesen megváltoznak, és nem a természetes anyagot fogod kapni.

És jöhet a lepontozás a testépítőktől és izommániásoktól, de én még 70 évesen is rohangálni fogok az unokámmal, neked meg majd viszik a virágot a temetőbe. :)

2012. okt. 28. 11:19
 13/18 anonim válasza:

JÉZUSOM, ennyi orbitális bődületes marhaságot hogy sikerült egy hozzászólásba sűríteni? Ha nem értesz hozzá, kérlek akkor ne írogass róla, oké? Két egyetem és egy vegyipari szakközép kémiatanáraival tudlak esetleg összehozni, talán nekik hiszel. Vagy annak, aki 27 éve eszi, a vérképe tökéletes, és nemmellesleg élelmiszermérnök. vagy annak, aki ugyancsak eszi, de favágóként dolgozik ^.-

Szintetikus fehérje NINCS! Az a kevés, ami mégis van, azt a Craig Venterék teszik bele a bacijaikba, hogy megnézzék tud-e élni vele (tud - gugli: 2011es hír: kész az első mesterséges fehérje), de olyan technológia, mellyel ipari mennyiségben tudnánk étkezési fehérjét előállítani, nem létezik. Pedig de jó lenne, sok gondot megoldhatna. És még akkor is csinálni kell valamiből, nem tudunk csak úgy a semmiből atomokat teremteni. Az meg, ami "köztudott" olyan mértékű baromság, hogy komolyan fizikai fájdalmat okoz... van egy molekula, ami az, ami. Ha mások a kötések, akkor más a molekula is. Ha sikerül akármilyen úton előállítani a kívánt molekulát, akkor az jó, akárkinek megmutatod _nem fogja tudni megmondani_ hogy az milyen úton készült. Nem számít az előélet. Na meg a természet is valahogy csinálja, ő sem csak úgy elővarázsolja, lényegében mi ugyanazokat a folyamatokat másolnánk le a mesterséges előállításnál...

2012. okt. 28. 11:37
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor kémikusként, vegyipari élelmiszermérnökös akármiként kérlek adj arra magyarázatot, hogy a marihuána molekuláit miért nem tudják szintetizálni... Pedig mekkora húzás lenne az alvilágnak, ha tonnaszámra tudná előállítani olcsón a füvet, nem? Nyilván ők a barmok, hogy nem sikerül nekik, de az a baj, hogy a kémikusoknak és a gyógyszerészeknek sem sikerül, pedig sok országban dekriminalizálva van, receptre lehet vásárolni. Akkor miért nem szintetizálják, hogy utána az olcsó előállítással nagyot húzzon rajta az orvostudomány és a sok ország?

Egyszerű: mert nem tudják. De ha elviekben mindent lehet szintetizálni, akkor azt miért nem?

2012. okt. 28. 11:57
 15/18 anonim válasza:

Azért, mert a szerves kémia nem úgy működik, hogy összeöntök két cuccot és lesz egy harmadik. A szénláncok nem egyszerű lelkek, megy a koordinálás mindenhova, sosem csak egyféle termék keletkezik, de ha csak az egyikkel akarok valamit kezdeni, akkor szét kell választani őket, ami megintcsak nem egy könnyű menet, és mindezt jó sokáig, mert egyes szintetizálások akár több száz részreakcióból állhatnak. Nem beszélve a hatásfokról, mert a reakciók sosem 100%-ig játszódnak le, és ha csak tíz reakciód van 90%-os (ami marhajó) hatásfokkal, az máris 0,9^10, azaz olyan 34%-nyi terméked van. És ez egy rettentő jó reakciósor. A szerves kémia bonyolult. NAGYON bonyolult. És nehéz pórázon tartani.

De hogy jön a fehérjékhez a marihuánaszintézis?

2012. okt. 28. 12:07
 16/18 anonim ***** válasza:

Gondoltam, te értesz hozzá, és meg tudod nekem válaszolni azt, amit még eddig senki sem. Egyetemi kémiatanárt is kérdeztem erről, de csak hebegett-habogott, majd kijelentette, hogy ne kérdezzek tőle ilyet, mert illegális... Tehát ebben az országban kérdezni is illegális, értem. :D

Igaz, hogy a te válaszodból sem értek sokmindent, ennyire nem vagyok benne a kémiában, de azért köszi. Legalább látom, hogy van a dologban valami logika.

Tehát, ezt úgy fogjam fel, hogy míg egyes dolgokat könnyű szintetizálni, addig másokat nehéz?

2012. okt. 28. 12:47
 17/18 anonim válasza:

Igen. Meg ahogy mondtam: a szerves kémia egy nagyon bonyolult dolog, ahol nagyon igaz, hogy az elmélet és a gyakorlat hajlamos két külön dolog lenni. A papír mindent elbír, írhatok én le jó kis reakciókat, ha amikor meg akarnám őket csinálni kiderül, hogy van egy rakás zavaró tényező: más is akar reagálni, és marhára nem az jön ki végül, amit én akartam. Vagy éppen csak melegítés és bizonyos katalizátor(ok, rengeteg a variáció) hatására akar megmozdulni. És akkor még tartsam is kordában.

Utánanéztem a marihuánás dolognak, Wiki azt írja, hogy de van már szintetikus THC (a legaktívabb hatóanyaga), de például azt mondják, hogy a marihuánában még van egy csomó más vegyület is, ami együtt dolgozik. [link]

2012. okt. 28. 13:04
 18/18 A kérdező kommentje:

"És jöhet a lepontozás a testépítőktől és izommániásoktól, de én még 70 évesen is rohangálni fogok az unokámmal, neked meg majd viszik a virágot a temetőbe. :)"

Véleményem szerint nekem is van esélyem arra, hogy 70 évesen úgymond rohangáljak. És tudod, hogy miért? Mert rohadtul egészségesen élek. Fehérjepor=kaja. Pl tojás, csirke, túró stb. Csak tudod nincs arra pénzem, időm és gyomrom, hogy olyan sok ételt megegyek amire szüksége van a szervezetemnek. Egyébként valóban 70 évesen kipusztulok mert mozgok, sportolok, nem iszom-dohányzom, csak azt eszem amire a szervezetemnek szüksége van. Inkább mondd a több ezer kis hülyegyerekeknek akik hétvégente isszák a kannásbort és tömik magukat mekdonálcos kajával. Bocsi, de nekem ne mondd, hogy meghalok. Köszi.

2012. okt. 28. 13:06
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!