Ti mit szólnátok, ha a 14 éves lányotok egy 18 éves fiúval járna?
Én is így voltam 14 évesen, nem volt baj, mert amikor 2 hónap után folyamatosan csak azt hajtogatta, hogy de jó lesz majd szexelni (szűz voltam, és még utána is jó darabig) szakítottam vele.
Na mármost, ha a lányod okos, és nem egy igazi csélcsap tini, akkor nem lesz baj, meghozza az okos döntést. A baj ott kezdődik, hogyha annyira szerelmes, hogy nem lát tőle rendesen.
Egy 14 és egy 18 éves általában mást akar egy ilyen járástól, kapcsolattól. Ez gond lehet.
Nem ismerem a lányodat, de lehet, hogy jó döntéseket tud hozni, mint az első hozzászóló.
(Érdekes, nemrég újraolvastam Szabó Magda Születésnap című könyvét, ott valahogy olyan helyénvalónak tűnt, amikor a 14 éves lány végül találkozik azzal a 18 éves fiúval, akit mindig is keresett. Nekem egyértelmű volt, hogy utána keresni fogják egymás társaságát, talán még járni is fognak.)
Én azt nem értem, hogy ha egy embert jellemeznek, akkor miért releváns információ az, hogy dohányzik-e, vagy nem?:D Mert az ivás még oké, annak van tudatmódosító hatása, akár hosszabb távon is. De a "dohányzó ember" miért egyenlő azzal, hogy "rossz ember"??:D Fordítva is, miért lesz attól valaki jó ember, hogy nem dohányzik? Semmi összefüggés nincsen a kettő között. Na mindegy, csak nem először szúr ez szemet nekem.
Kérdező, ha épeszű a srác, akkor miért ne? Vélhetően nem vele fogsz megöregedni, és első barátod legalább nem egy idióta kisfiú lesz, hanem legalább egy picit érettebb srác. Na más kérdés, hogy bár a srác felnőtt, neked én szülőként nem adnék felnőttnek jár szabadságot a találkozások, programok terén. 14 évesen még a szülőd tartozik érted felelősséggel, szóval a srácnak is alkalmazkodnia kellene a szabályokhoz.
"miért releváns információ az, hogy dohányzik-e, vagy nem?:D Mert az ivás még oké, annak van tudatmódosító hatása, akár hosszabb távon is. De a "dohányzó ember" miért egyenlő azzal, hogy "rossz ember"??:D Fordítva is, miért lesz attól valaki jó ember, hogy nem dohányzik? Semmi összefüggés nincsen a kettő között. Na mindegy, csak nem először szúr ez szemet nekem."
Ez nekem is szemet szúrt már. Most mondjuk látok némi rációt, hiszen egy szülő indította a témát és neki kifejezetten pozitív lehet, ha nem áll fenn az a veszély, hogy a fiú rászoktatja a lányát a cigarettára. Persze ha dohányzik, sem biztos hogy megteszi, de akkor mégiscsak nagyobb az esély.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!