Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 12 éves lányom nagyon megválto...

12 éves lányom nagyon megváltozott. Eddig jeles tanuló volt, a barátait megválogatta, lovagolt,6-kor már mindig itthon volt és csak szombatonként járt el a barátnőivel. Most minden az ellenkezőjére fordult. Miért történik ez?

Figyelt kérdés
Most szinte minden nap lennt van olyan barátaival akiknek még a nevét se tudom, csak láttam őket együtt. Úgy 10-en szoktak lenni, 17 év körüli fiúk, pár lány...Jobb esetben sötétedéskor ér haza,többnyire 10 óra körül de hallottam egy telefon beszélgetésből hogy "úgy kiszökne éjfélkor, hajnali 5-re már vissza érne". Most már nem jár lovagolni, helyette deszkázik és össze vissza buszozik városok közt csak úgy "heccből". Amikor megkérdezem hol járt, azt mondja " erre-arra". Ezzel le is rendezi...tanulmányait annyira elhanyagolta hogy a 3-masnak már örülünk, pedig anno még a 3-masért vontuk meg egy hétre a zsebpénzét. Gyakran érzek rajta füstszagot de amikor megkérdezem hogy cigizett-e azt monda " én? ugyan...mellettem cigiztek". Volt hogy úgy ért haza hogy látszott rajta hogy ivott de nem tudtunk meg semmi mert amint haza ért, becsukta az ajtaját és nem engedett be. Piercineg (elnézést,nem tudom hogy kell leírni) és fültágítót akar,volt amikor kék és piros tincsekkel tért haza és annyit mondott " jól éreztem magam, az is baj?". Az embereknek "csak úgy poénból" oda szólogat mindenfélét és a "bandával" röhögnek ezen...Régen szoknyákba járt, szép pulcsikba, most bőr dzsekiben, deszkás cipőben vagy torna cipőben...Mit gondoltok, már sosem fogom vissza kapni azt a szerethető, fonott hajú, mosolygós, aranyos kislányt? Be kell érnem a cigi szagú lázadó, nagyon nagyon különösen viselkedő lánnyal? nem arról van szó hogy nem szeretem már, de azért így teljesen más, már nem is kommunikálunk egymással szinte. Mitől lett ilyen furcsa? Most lett 7.-es, azóta ilyen.
2012. szept. 24. 19:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Én is ezt csináltam VOLNA ha megengedték VOLNA!! Ebben a korban kéne a legjobban figyelni rá, és semmi féle képpen sem szabad ráhagyni. Azért durvult el ennyire a helyzet mert tudja hogy mindegy mit csinál ugyse lesz következménye. Engem 12 évesen anyám még max 5 òráig engedett ki úgy hogy mindig meg kellett mutatnom, hogy kikkel vagyok, és még most is van néha hogy csak 9-ig lehetek kint (és persze itt hétvégéről van szò) de ha rossz jegyet kapok egyáltalán nem enged ki. (16 éves vagyok). Persze régen ez miatt néha nagyon utáltam, de mostmár nem bánom hogy nem hagyott elkallòdni. Azt ajánlom, hogy ülj le vele beszélgetni, és legyél kicsit szigorúbb, mert vannak olyan ismerőseim, akiket velem ellentétben mindig kiengedték, és a legtöbb már erősen füvezik(vagy mással lövi magát) hetente más d*gja és hasonlò dolgok.. De gondolom te nem szeretnéd, hogy a gyereked ilyen legyen, sok szerencsét, és remélem a kishölgy is időben rájön majd, hogy rossz úton halad. :)
2012. szept. 29. 13:25
 22/32 anonim ***** válasza:
100%
előző vagyok. ne haragudj előbb nem olvastam végig (nem volt kedvem) de most elolvastam megint, és annyit akarok még, hogyha én 12 évesen ittas állapotba, meg szines hajjal, az biztos hogy kaptam volna egy nagy pofont. Anyum nem híve ennek a pofonos dolognak de amikor én belekerültem hasonló társaságba és az első cigizésemet megtudta oylan pofont kaptam, hogy többé nem hogy cigizni, de még csak rágondolni se mertem!!! Pedig nagyon sok minden meg van engedve nekem is, de ez.....
2012. szept. 29. 13:32
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

Úristen...

Amiket leírtál rögtön egy film jutott eszembe..a Tizenhárom című film!

Én most leszek 15 éves és igazából én soha nem voltam jeles tanuló, de jó tanuló voltam/vagyok és szorgalmas.

Most mentem gimibe, 13 éves korom óta szoktam így eljárogatni barátnőimmel erre-arra, de nekem mindenről tud az anyukám meg a nagymamám(vele lakunk)!!

Szerintem ez a legfontosabb, hogy tudja a szülő, hogy hol jár a gyereke és jó legyen a kapcsolatuk. Legkésőbb amikor haza értem az most nyáron volt, kb. 23-ra értem haza.Mondtam anyumnak ha elmegyek valamerre bármikor hívhat, hogy mi van velem:)

Bevallom, én is csináltam egy két hülyeséget, cigiztem pl DE utána elmondtam anyukámnak.Azóta már a cigi felé se tudok nézni.

Mindenképp próbálj meg beszélni vele! mert ez így nem lesz jó..

tudom, nem segítettem sokat..bocsi:/

De a Tizenhárom c. filmet ajánlom nektek!

2012. szept. 29. 15:56
 24/32 anonim ***** válasza:
35%
viszket a nunija
2012. okt. 1. 00:24
 25/32 anonim válasza:
33%
Ott a gond hogy nincs fenyítve. Még a biblia is írja "aki szereti a gyermekét megkeresi fenyítékkel azt". Fel kel pofozni, nem túl erősen vagy vágni 1 vesszőt lefektetni az ágyra és fenekére 10 et lassú tempóban. mond utánna ha legközelebb valami rosszat csinál duplázod a fejadagot. velem 13 éves koromig csinálták és utólag hálás vagyok érte.
2012. okt. 13. 13:44
 26/32 anonim válasza:
udv, ugazabol en is most leszek jovohonapba 13 eves, 7-ikes vagyok. En nem cigizek, nem iszok sot jok a tanulmanyi eredmenyeim is! De viszont en is voltam ilyen helyzetbe, illetve vagyok. Nem is beszelgetek a szuleimmel, vagyis elvaltak s anyaval nem beszelgetek...visszahuzodo tipus vagyok! Suliban peldaul jofej meg vicces /stb/ vagyok de itthon altalaban csak gepezek... Nem is megyek barataimmal szinte sehova... Csak akkor bulizok ha suliban van rendezveny. Meg ha wc-re is megyek mondom stb... Szerintem ne engedd neki hogy baratkozzon a mostani barataival mert azok vezethetik ferre, nekem is voltak ilyen barataim de rajottem, hogy nem jo tarsasagba keveredtem, ezert ajanlom hogy beszelgess vele! Tovabbi sok sikert!!!~
2012. okt. 15. 21:34
 27/32 anonim válasza:
Szia. Figyelj. 12 éves lány. Olyan barátai lettek akik rossz útra terelték. Szóval beszélgess el vele. Én 13 éves vagyok fiú. Igaz én nem csinálom ezeket. De én se vagyok annyira jó gyerek :D. De hát na fiú vagyok ez így van rendjén de most a lányodról van szó. 1 lány szerintem NE cigizzen. Beszéld meg vele. Vedd el a zsebpénzét és akkor majd nem fog venni. Aztán deszkázik na nem dől össze a világ. Haverjaimnak is van csomó lány ismerőse aki deszkázik. Biztos tetszik neki. Engedd had deszkázzon 1x csináljon félre valamit elesik és aztán majd megtanulja, hogy rossz ötlet volt. A suliba pár lány van akik nem járnak deszkás cipőben meg torna csukában. Szóval na. Próbálja követni a divatot mert neki ez tetszik. Beszélgess el vele. Azt mondod mindig ötösei voltak akkor biztos nagyon okos lehet, meg fogja érteni. Aztán arról a cigizésről azt tényleg nem lehet megérteni, vedd el a zsebpénzét és ne adj neki. 12 évesen nem kéne ciginzi de felnőtten se. Piercing na azt is felejtse el, piálni is felejtsen el. Nagyon gyorsan beszélj vele! Aztán az a szökdösés se jó este mi van ha megtámadják és akkor nem látod többet a lányodat. Szóval beszéljétek meg. DE CSAK SZÉPEN BESZÉLJETEK NE ORDÍTS A LÁNYRA MERT AKKOR azzal nem érsz el semmit csak rosszabb lesz. Próbálj meg beszélni a volt barátaival, hogy ők tudnak e valamit, hogy mi történt a lányoddal. Bocsi, hogy ilyenkor írok csak most vettem észre a kérdést :D. Ha megoldódott akkor írd már le hogyan :D érdekelne :)
2013. aug. 16. 13:25
 28/32 anonim ***** válasza:

Kamaszkorban az ember azt gondolja, hogy majd ő váltja meg a világot. Van akinek előbb, de van akinek később kezdődik a lázadó korszak. Minden ellen lázadunk, suli, szülők, intelligens viselkedés stb. stb.

A lányod viszont 12 éves kora ellenére kissé túlzásba viszi ezt a dolgot, de, hogy félreértés ne essék, annyit csinál, amennyit engedsz neki.

Azért vagy az édesanyja, hogy jó útra tereld, melle állj mindig, hogy támogasd, leülj vele beszélgetni. Lázadókorban a gyerek ennek pontosan az ellentettjét érzi. Azt érzi, hogy senki sem áll mellette csak a hulladék barátai, akikkel a szüleik nem foglalkoznak, hogy senki sem szereti őket, csak a hulladék barátok...

A lányod 12 éves, és azért enged meg ennyi mindent magának, mert meg van neki engedve.. és tudod, a Te felelősséged a gyereked sorsa amíg nagy korú nem lesz, de a Te gyereked már 12 éves létére kivette a kezedből az irányítást, és ez rád nézve szégyenletes!

Jobb lesz ha belátod, hogy a szigor, és a határozottság, néhány anyai pofon csodákra képes. Ha most nem tudod normálisan megnevelni, nagyon rossz utakra tévedhet a lányod, és akkor már sajnos késő lesz bármit is tenned.

2013. aug. 17. 15:15
 29/32 anonim válasza:
Jézusom..Miaz hogy ittasan jön haza meg azt sem tudod hogy hol járt?? 15 éves vagyok,lány és nekem max 9-re (hozzateszem hogy nyaron maradhatok kilencig) haza kell énem és ha 5 percnél többet kések akkor büntiből egy hétig nem mehetek sehova.Persze nekemis voltak galibáim( legfőbbkeppen taborokban) de azért mi ez hogy te vagy az anyja és ő ,,parancsol" ?? Arra szerintem ne is várj hogy megnyílik ellőtted mert énse teszem a mai napig.Szülőkkel nem lehet olyan dolgokat megbeszélni hogy mittudja én molesztal egy fiu.Ez lehetetlen a lanyod rossz tarsasagba keveredett es ha valahogy nem aegitesz neki kimaszni akkor ott fog ,,elveszni" es soha nem kapod vissza !Engem eppen idoben rangattak vissza ilyen helyzetbol!! Es halas vagyok!! En egyedul a keresztanyammal tudok ilyen dolgokrol beszelni (valoszinu azert mert olyan termeszet mint en es aranylag fiatal ) Ne hagyd hogy a lanyod azt tegye amit ő akar!! Kerek perec mondd meg hogy mikorra erjen haza vagy hogy hova mehet es hova nem!! Nekem is szar volt es gyulolten ezert a szuleimezt es ois gyulolni fog ezert szinte de maskepp nem tudod megvédeni!! Légy jo anya kerlek es ne hagyd elkallodni a lanyodat!!! :)
2013. okt. 6. 16:28
 30/32 anonim válasza:
Illetve akkor abban a pillanatban fog ,,gyűlölni" de utólag nagyon hálás lesz neked hidd el!! ( ha nagyon durvul a helyzet..bár már ezis durva .).vidd el pszihologushoz!! Renelem tudtam segiteni :)
2013. okt. 6. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!