12 éves lányom nagyon megváltozott. Eddig jeles tanuló volt, a barátait megválogatta, lovagolt,6-kor már mindig itthon volt és csak szombatonként járt el a barátnőivel. Most minden az ellenkezőjére fordult. Miért történik ez?
Úristen...
Amiket leírtál rögtön egy film jutott eszembe..a Tizenhárom című film!
Én most leszek 15 éves és igazából én soha nem voltam jeles tanuló, de jó tanuló voltam/vagyok és szorgalmas.
Most mentem gimibe, 13 éves korom óta szoktam így eljárogatni barátnőimmel erre-arra, de nekem mindenről tud az anyukám meg a nagymamám(vele lakunk)!!
Szerintem ez a legfontosabb, hogy tudja a szülő, hogy hol jár a gyereke és jó legyen a kapcsolatuk. Legkésőbb amikor haza értem az most nyáron volt, kb. 23-ra értem haza.Mondtam anyumnak ha elmegyek valamerre bármikor hívhat, hogy mi van velem:)
Bevallom, én is csináltam egy két hülyeséget, cigiztem pl DE utána elmondtam anyukámnak.Azóta már a cigi felé se tudok nézni.
Mindenképp próbálj meg beszélni vele! mert ez így nem lesz jó..
tudom, nem segítettem sokat..bocsi:/
De a Tizenhárom c. filmet ajánlom nektek!
Kamaszkorban az ember azt gondolja, hogy majd ő váltja meg a világot. Van akinek előbb, de van akinek később kezdődik a lázadó korszak. Minden ellen lázadunk, suli, szülők, intelligens viselkedés stb. stb.
A lányod viszont 12 éves kora ellenére kissé túlzásba viszi ezt a dolgot, de, hogy félreértés ne essék, annyit csinál, amennyit engedsz neki.
Azért vagy az édesanyja, hogy jó útra tereld, melle állj mindig, hogy támogasd, leülj vele beszélgetni. Lázadókorban a gyerek ennek pontosan az ellentettjét érzi. Azt érzi, hogy senki sem áll mellette csak a hulladék barátai, akikkel a szüleik nem foglalkoznak, hogy senki sem szereti őket, csak a hulladék barátok...
A lányod 12 éves, és azért enged meg ennyi mindent magának, mert meg van neki engedve.. és tudod, a Te felelősséged a gyereked sorsa amíg nagy korú nem lesz, de a Te gyereked már 12 éves létére kivette a kezedből az irányítást, és ez rád nézve szégyenletes!
Jobb lesz ha belátod, hogy a szigor, és a határozottság, néhány anyai pofon csodákra képes. Ha most nem tudod normálisan megnevelni, nagyon rossz utakra tévedhet a lányod, és akkor már sajnos késő lesz bármit is tenned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!