Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nincsen semmilyen FP tanuló...

Nincsen semmilyen FP tanuló játékunk itthon. Ez most nagyon gáz?

Figyelt kérdés

lányom 2 éves múlt januárban jön a kisfiam.

Szerintem mi vagyunk az egyetlen akinek nincsen FP játéka ez nagyon gáz? Csak most nézegettem a neten milyen játékokat lehetne venni karácsonyra akkor ugrott be.

Érdemes még valamire beruházni egyáltalán?

Persze FP kívül van más játék, rajztábla, nénós autók tömkelege (nagy kedvenc) zenélő farm is van, stb....

2010. nov. 21. 16:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már ketten vagyunk, mert nekünk sincs! :) Szerintem anélkül is fejlődni és tanulni fog a picid. A kislányod is nélküle növögetett, és már 2 éves! Persze nem azt mondom, hogy rosszak a tanuló készségfejlesztők, de nélkülük is fel lehet nőni... Aki szeretne vegyen, de ha nincs, az sem gáz. Szerintem.
2010. nov. 21. 16:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi, nem ti vagytok az egyedüliek és szerencsére sokan rájöttek már, hogy teljesen fölösleges megvenni ezeket sok tízezer FT-ért, amikor semmivel se tud a gyerek jobbat, értelmesebbet játszani vele, mint bármilyen más, az életkorának megfelelő játékkal... Ezeknél csupán a hatalmas marketingmunkát kell megfizetni, nem pedig a belső értékeit. Nekem 3 gyerekem már felnőtt az Fp-s játékok nélkül és nem érzem hiányát rajtuk. Mindhárom értelmes, kreatív, logikusan gondolkodó kamasz. Így aztán most a kicsinek sincs... ő néha megnézi egyiket-másikat a bevásárlóközpontokban vagy ismerősöknél, megnyomja itt-ott, de nem igazán köti le egyik ilyen játék sem, sokkal jobban szereti azokat, amikkel valóban lehet játszani....
2010. nov. 21. 17:17
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van egy FP-s kis vonat, mobiltelefon és vmi átlátszó golyók, egyikkel sem játszott sosem. A telefonnal annyit, hogy bepakolja a lábbal hajthatós autója csomagtartójába. Szóval részünkről tiszta pénzkidobás volt, más FP játékot nem is vettünk. Persze ezt nem lehet előre tudni, de szerintem nem veszítetek semmit ha nincs ilyen játékotok. Szintén 2 éves a kisfiam. meg igazából csak most kezd játszani, a piciknek való játékok sosem kötötték le, csörgő, állatkák, stb., hiába vettünk bármit is.
2010. nov. 21. 17:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem gáz. A kislányom két éves korában a legjobban egy kartondobozzal és újságpapír gombócokkal szeretett játszani... A drága játékok egy idő után egy dobozban kötöttek ki. Ez a "fejlesztő játék" kifejezés elég megtévesztő, mert a gyerekeket minden játék fejleszti. Egy rongybaba is fejleszti például a szociális kompetenciát, a tapintást, az érzelmeket, stb. Ha úgy gondolod, hogy örülne valamelyik FP játéknak, akkor vegyél. De a gyerekek sokkal jobban örülnek annak, ha együtt játszotok - bármivel -, mint a több ezer forintos fejlesztőknek, amivel játszhatnak egyedül. Hiába, anyánál nincs jobb játszótárs...
2010. nov. 21. 17:32
 5/11 A kérdező kommentje:
köszi csajok megnyugodtam:-)
2010. nov. 21. 17:57
 6/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem gaz, miert lenne az. Ha nem kaptatok eddig, vagy neked nem tetszenek, a babad sem jatszott mashol olyannal es nem lattad, hogy neki kulonosebben bejonne, akkor nem kell venni.

Nem azert kell venni, mert kotelezo, mindenki azt adja a gyerekenek, amit jonak lat.

Viszont azt sem ertem meg, hogy miert kell kanyar nelkul leszolni a FP jatekokat (nem neked szol kerdezo, ne ertsetek felre).

Mert sok olyat olvastam mar, hogy ranezesbol kicikizik az FP jatekokat, vagy azt, aki azt vesz a gyermekenek, mertha valami epp divatos, vagy elterjedt, akkor az mar kivetel nelkul rossz lehet.

Biztosan nem mindegyik jo, alairom, nekunk sincs rengeteg, de nehany van. En utanajartam, kivalasztottam, ami jo lehet, igyekeztem olyan helyre kerulni vasarlas elott, hogy a gyerekek ki tudjak probalni, ha nekik is tetszett es en is ertelmes dolognak talaltam, akkor megvettem.

Igy viszont meg egy olyan sem volt, amit ne hasznaltak volna, van olyan jatek, ami mar 3-4 eve megvan es tokoletes allapotban, mukodnek, nem tornek konnyen, az elemet sem zabaljak ugy, mint sok elektromos ketyere es tenyleg a sracok kedvencei.

Tehat en meg egyet sem bantam meg, hogy megvettem.

Biztosan minden gyermeknek, babanak van nagy kedvenc jateka, nalunk az osszes gyermeke pont egy-egy FP jatek, pedig nincs sok, tehat gyanitom, hogy csak nem lehet nekik sem rossz, ha ennyire kitunik nekik a tobbi kozul.

2010. nov. 21. 18:35
 7/11 anonim ***** válasza:
Nekünk sincs, és nem is lesz. De ettől én még tudok nyugodtan aludni :)
2010. nov. 21. 20:30
 8/11 anonim ***** válasza:
82%

Jaj de szeretem az ilyen kérdéseket. :)

Nem miért lenne baj???? Ha nem tudod vagy nem akarod megvenni az csak a te döntésed senki nem fog érte elítélni. Viszont én sem értem azokat akik folyton támadják ezeket a játékokat meg azokat akik megtudják venni a gyereknek.

Nekünk van a gyerek imádja és karácsonyra is szinte csak azt fog kapni.

Ennyi erővel az összes többi márkát is lehetne szidni. Simba, Smoby, Chicco, Lego, Playmobil stb mert minden borsos az ára, aztán mindenki mehetne a búcsúkba játékot venni... :) Én mondjuk pont úgy gondolom értelme nincs a 100. gagyit megvenni. Ami letörik, eltörik, a sarokba köt ki stb. Nálunk ezek a játékok nagyon bejöttek és még egyik sem kötött ki a sarokba...

2010. nov. 21. 20:41
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Az egyik anyuka azt írta az (egyik) mai kérdésben válaszként,h a tanuló kutyától tanulta meg a gyereke azt a szót h "szeretlek"..Hát én ezen lehidaltam...Nem tudom ki hogy van vele,de én is és az apjuk is minimum 10 szer elmondjuk nekik h szeretjük őket,és merem remélni h tőlünk tanulják meg ezt a szót(és nekünk fogják majd mondani),és nem egy gépkutyától-nak..
2010. nov. 21. 23:03
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekünk sincs, pedig már a padláson is vannak játékos dobozok. Karácsonyra babakonyhát csinál az apukája, " főzni" azt nagyon szeret. Én a fa és textiljátékot favorizálom.
2010. nov. 22. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!