12 éves lányom nagyon megváltozott. Eddig jeles tanuló volt, a barátait megválogatta, lovagolt,6-kor már mindig itthon volt és csak szombatonként járt el a barátnőivel. Most minden az ellenkezőjére fordult. Miért történik ez?
Az a gáz,hogy te ezt hagyod,és nem teszel semmit,12 éves gyereket még lehet nevelni,helyre tenni! Egy gyereknek kellenek a szabályok,még egy 15 évest sem engednék egésznap császkálni,pláne nem este még 15-16 évesen is elvárom,hogy megkérdezze mehet-e tudnom kell hova kivel.
Ezért a viselkedésért egy-két pofon is belefér.Már ne is haragudj de milyen szülőnek képzeled magad???
Szerinted felelősségteljes vagy,szerinted rendesen neveled,szerinted normális mástól megkérdezni mit tegyél a kislányoddal,mert felnőtt lévén magadtól nem tudod?
Már ne is haragudj de ha téged ennyire kenyérre lehet kenni,ne csodálkozz ha 15 éves korára több abortuszon lesz túl.
Tessék helyre tenni,megbüntetni,leültetni beszélni vele,nem elengedni mindenhova,nem mindent megengedni,szabályokat lefektetni, még egy 15 évestől is durva lenne ez a viselkedés,nem egy 12 évestől.
Ne hagyd ezt!
Fúú, én mit kaptam volna apáméktól ilyen esetben...:P
Hármasnak örülünk? :O Igaz, most én is picit rossz jegyeket szereztem, de próbálok javítani, szerencsére még év elején vagyunk...
10 óra körül ér haza??? Én ilyenkor ágyban vagyok...EZT HAGYOD?!
Szépen leszidnám, ha íilyen flegma lenne velem a lányom, 12 évesen ne pofázzon nekem vissza! -.-
A ruházata teljesen normális.
Beszélj vele, ez nagyon fontos...
És lehet, hogy fiú van a dologban.:)
Már ne haragudj, de te rontottál el valamit, most. Ha régen ilyen jó kislány volt, akkor nagyon jó anya vagy, és jól nevelted. Viszont most laza pórázra engedted ezért ilyen. Ülj le beszélj vele, hogy kik a barátai, van-e kedve még lovagolnistb. Nagyon elrontottál valamit. Milyen barátai vannak szerinted?! Leitatják, meg ráveszik hogy cigizzen. Ez nagyon nem jó. Bezséld meg vele, mert ez tovább fajul (drog, stb) Én 13 vagyok, és küzdök a jó jegyekért, sportolok, és csak 3x próbáltam ki a cigit, tetszett is, de nem fogok rászokni, mert így sportolóként nem akarom elcseszni a tüdőmet. Nagyon beszéld át vele a dolgokat, ez nagyon gáz. Teljesen elszalad vele a ló, ha így megy tovvább.
13L
12 évesen ilyen cigizik, piál és 10-kor ér haza?!? Ilyen helyzetben sehova nem kéne elengedni és szépen kikérdezni, hogy kik is a barátai. Szabályokat kell hozni és megbüntetni. A jegyeire meg nagyon kéne figyelni, mert a 7. már beletartozik a felvételibe, szóval ha rossz jegyet hoz, meg kell büntetni. Még ha naponta is büntetned kéne ezért, akkor is. Ja és persze átbeszélni vele a dolgokat.
Én 13 vagyok és még ki sem próbáltam a cigit, nemhogy részeg legyek. Kicsit szorosabbra kell venni a pórázt!
Sok sikert hozzá :)
13/L
Itt kéne apukának közbelépni, ő hol van? Tkp. itt szülői szerepekről van szó, gyakran hallani, hogy a szeretet feltétlen. Bizonyosan így van, de egy férfinál(apánál) azért erős feltételesség is van: jobb jegyek, engedelmesség, megbízhatóság.
Én sem voltam jó gyerek. Pontosan ennyi voltam mikor elkezdtem deszkázni, kimaradni estig. Anyámat még lekezeltem volna, de a fater jobb keze mindent vitt...:_) Szóval ha van apja, akkor legyen is az, ha nincs akkor erőltesd meg magad, szobafogság, haverok lekoptatása, hozni-vinni suliba amíg meg nem törik. Egyszer majd hálás lesz ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!